Rasbian kurulu Raspberry Pi 4'e Spotify yüklemek

alperengalip

Kilopat
Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Raspberry Pi uzun zamandır kenarda duruyor ve şu an içerisinde rasbian yüklü, 1.8 civarı bir hıza overclocklu sorunsuz stabil bir şekilde çalışıyor. Evdeki akıllı televizyon çok uzun zamandır güncelleme gelmediği için tarayıcıya bile girilmeyecek duruma geldi sadece Google üzerinden bir şeyler aratabiliyorsunuz ve Store'deki 40'a yakın uygulama ve yarısı desteği olmamasına rağmen orada duran oyunları oynayabiliyorsunuz. Bu Raspberry'yi bu televizyona bağlayarak akıllı özelliğini geri getirmese de kullanışlı bir sistem yapmak istiyorum. Biliyorum orjinalindeki gibi telefonu joystick yapayım, kumandayı sağa sola eğip oyun oynayayım yapamayacağım ancak kenarda tozlanacağına bir işe yarasın. Ben şahsen müzik dinlemeyi çok severim ve televizyonda artık bunu ya radyo kanalları ile ya TV'nin dahili veya harici hafızasındaki müziklerle yapmak zorundayım. Her şarkıyı korsan indirip dinlemek istemiyorum Spotify diye bir uygulama yapmışlar ve bu uygulamanın Linux'a desteği var ve ben Linux'a nasıl yükleyebileceğimi hala anlamış değilim. Yabancı birkaç kaynak okudum bazı Türk forumlara baktım ama pek işe yara bir şey bulamadım, bulduklarım da geçmiş zamandan kalma defalarca konuya güncelleme yapılmış. Nasıl yapılacağı hakkında bilgisi olan var ise bana anlatırsa çok sevinirim, hem belki bununla uğraşan diğer bazı kişiler de okuyup fikir alırlar.

Snap Store üzerinden kurabilirsiniz. Önce Snap kurun. Bu komutları sırasıyla girin.
  1. Kod:
    sudo apt update
    sudo apt install snapd
  2. Kod:
    sudo reboot
  3. Kod:
    sudo snap install core
    Installing snap on Raspberry Pi OS | Snapcraft documentation
Ardından bu komutla Spotify kurun.
Kod:
sudo snap install spotify

Spotify'ın kendisi resmi olarak ARM'ye çıkmasa da resmi olmayan Raspotify isimli bir yazılım mevcut. Bu yazılımı kurduktan sonra telefonunuzdaki Spotify'dan Spotify Connect ile Raspberry Pi'nize bağlanıp müzik çalabilmeniz gerek.

Bash:
sudo apt install curl apt-transport-https
Bash:
curl -sL https://dtcooper.github.io/raspotify/install.sh | sh

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı