Raspberry Pi 3 b+ SD kart yerine USB kullanılır mı?

• Konuyu başlatan LiXR
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 320

LiXR

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6600 Ryzen 5500 16 GB Ram
Meslek
Youpıtır Heçkır
Kurulumu yaparken ve kullanırken SD kart kullanmak istemiyorum mümkün mü?

Mümkün. Ancak sanırım ön ayar gibi bir şey yapman gerekti diye hatırlıyorum. Çünkü Raspberry Pi'nin varsayılan başlatma yöntemi SD kartı kullanmaya yönelik olması lazım.

Mümkün. Ancak sanırım ön ayar gibi bir şey yapman gerekti diye hatırlıyorum. Çünkü Raspberry Pi'nin varsayılan başlatma yöntemi SD kartı kullanmaya yönelik olması lazım.

Onu nasıl yapacağız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Raspberry Pi Imager programını kullanarak firmware güncellemesini yapman gerek onu hatırlıyorum. Ancak yolunu hatırlamıyorum. İnternetten bakmam gerek.

Raspberry Pi ımager programını kullanarak Firmware güncellemesini yapman gerek onu hatırlıyorum. Ancak yolunu hatırlamıyorum. İnternetten bakmam gerek.

Baktım önce SD karta kurup sonra terminalden USB'yi ayarlamamız lazımmış o zaman işime yaramaz yine masraf çıktı :D teşekkür ederim bu arada.

Baktım önce SD karta kurup sonra terminalden USB'yi ayarlamamız lazımmış o zaman işime yaramaz yine masraf çıktı :D teşekkür ederim bu arada.

SD karta kurmadan yapılabilir olması lazım. Bende bir yandan araştırıyorum. En kısa sürede dönüş sağlayacağım.

@LiXR Hocam şimdi eğer yapmak isterseniz; USB direk fat32 ile biçimlendirip OS kurmayı deneyebilir misiniz? Raspberry Pi otomatik olarak USB’den boot etmeli sanırım.

Son düzenleme:
SD karta kurmadan yapılabilir olması lazım. Bende bir yandan araştırıyorum. En kısa sürede dönüş sağlayacağım.

@LiXR hocam şimdi eğer yapmak isterseniz; USB direk FAT32 ile biçimlendirip OS kurmayı deneyebilir misiniz? Raspberry Pi otomatik olarak USB'den boot etmeli sanırım.

Hocam daha almadım ama büyük ihtimal SD kart alacağım bir de bilgisayarda giriş olmadığı için USB hub falan bir de bende 16 GB var yeteceğini zannetmiyorum boşuna para çıkmasın olmaz ise.

Hocam daha almadım ama büyük ihtimal SD kart alacağım bir de bilgisayarda giriş olmadığı için USB hub falan bir de bende 16 GB var yeteceğini zannetmiyorum boşuna para çıkmasın olmaz ise.

Denemeden bilemeyiz. Ancak maliyet göz önünde bulundurursak yapacak bir şey yok.

@LiXR hocam şimdi eğer yapmak isterseniz; USB direk FAT32 ile biçimlendirip OS kurmayı deneyebilir misiniz? Raspberry Pi otomatik olarak USB'den boot etmeli sanırım.

Direkt kurup ondan açabiliyormuşuz teşekkürler.

Direkt kurup ondan açabiliyormuşuz teşekkürler.
Sizin adınıza sevindim. Ben de direkt olabiliyor diye okudum bir kaç yerde. Ancak emin olamamıştım. Yukarıda onu denemeniz için yazmıştım zaten. Neyse, iyi çalışmalar dilerim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı