Raspberry Pi 4 GB model b uyumlu işlemci

CRAZY MERTALİ

Decapat
Rasbpberry Pi 4 4 GB model b'ye uygun işlemci var mı hangi soket tipini kullanıyor bilen varsa yazsın. Bu işlemci yetmiyor bilen yazsın.
Dipnot: Bilgisayar gibi değişmiyor biliyorum.

O yetmiyorsa Lattepanda, Beagleboard vs. daha farklı SBC'leri kullanabilirsin. Sanırım onlar ARM mimarili işlemciler. Öyle daha iyisini bayağı araştırmadan bulamazsınız.
BeagleBone ARM tabanlı işlemci kullanırken LattePanda x86 kullanıyor.

Düzenleme: BeagleBoard demişsiniz, ben BeagleBone okumuşum. Özür dilerim.

Son düzenleme:
Broadcomm SoC kullanır. Değiştirilmiyor.
ARMHF mimarisini kullandığı için mobil işlemcilerle de tam olarak uyumlu değil.

Daha yüksek performans için Python kullanmayın. C/Cpp kullanmak neredeyse 50 kat hız katacaktır.

Hızlı işlemcili SBC için Jetson Nano kullanılabilir.

Broadcomm SoC kullanır. Değiştirilmiyor.
ARMHF mimarisini kullandığı için mobil işlemcilerle de tam olarak uyumlu değil.

Daha yüksek performans için Python kullanmayın. C/Cpp kullanmak neredeyse 50 kat hız katacaktır.

Hızlı işlemcili SBC için Jetson Nano kullanılabilir.
Jetson nano lar gerçekten iyi. Görüntü işlemede Nvidia nın iyi bir çözümü. Profesyonel iş yapıyorsanız tk2 ler var yine jetson ailesinin. Muhteşem... nisan da sanırım openzeka firması bir yarışma düzenleyecek, ona katılacağız.

Raspberry Pi üzerindeki işlemci, bilgisayarlarda kullanılmadığından belirli bir soket tipine sahip olmayabilir. Soket dediğimiz şeyi şirketler standart bir platform oluşturmak için yapıyorlar.

Pi 4 üzerinde bulunan Broadcom BCM2711 işlemcisi hakkında biraz bilgi bulayım dedim ama Raspbery Pi sitesindeki giriş seviyesi bilgiler haricinde ayrı büyük bir Datasheet ya da benzeri bir şey bulamadım. Broadcom bunu Pi 4 için özel olarak üretmiş olma ihtimali çok yüksek.

İşlemciyi tabi sökebilirsin ama yerine geri lehimleyecek aynı pin yapısına ve pinlerin uçlarına aynı donanımlar bağlı başka bir işlemci bulabilir misin bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı