Raspberry Pi 5 ile Nas kurmak mantıklı mı?

Simien

Hectopat
Katılım
7 Aralık 2019
Mesajlar
59
Merhaba, aslında bir süredir ara ara Raspberry alıp kurcalayayım fikri gelip gidiyordu fakat direkt şunu yaparım diyemiyordum. Son zamanlarda homeassistant mevzusu ilgimi çekmeye başladı. Sonrasında ev içi bir depolama ağı kursam istediğim zaman hard disk vs. aramadan televizyondan telefondan içeriklere ulaşabilsem(filmler fotoğraflar vs.) Diye düşündüm. Fakat bu uygulamalar ne kadar mantıklı bilemiyorum. İçerik erişimi için OneDrive, akıllı ev için de Apple TV'yi hub yapıp geçebilirim ama bir şeylerle uğraşmış olmam :D ısınma sorunları, elektrik tüketimi, aktarım hızı konusunda sorun yaşar mıyım? Depolama ağı için homeassistan içerisinde bir eklenti var mı yoksa bunun için ek bir sistem mi kurulması gerekiyor? Homeassistant üzerinden olmuyorsa ikisi tek Pi üzerinden yönetilebilir mi? Son olarak Media server olarak kullanımının iyi olmadığı 1080p bile stream edemediği söyleniyor fakat ben ınfuse uygulaması ile kullanacağım 4K film vs olduğunda. Bu konuda da sorun yaratır mı?

Raspberry Pi 5 8 GB almayı düşünüyorum.
 
Aktarım hızını RP5 halledebilecek düzeyde, bu noktadan sonra routerın performansı ön planda. Elektrik kullanımı kesinlikle fazla olmayacaktır, ısınma sorunu için de ucuza fanlı kasalar mevcut, onları kullanabilirsiniz.

Bu github entry işinizi fazlasıyla görecektir:
 
Aktarım hızını RP5 halledebilecek düzeyde, bu noktadan sonra routerın performansı ön planda. Elektrik kullanımı kesinlikle fazla olmayacaktır, ısınma sorunu için de ucuza fanlı kasalar mevcut, onları kullanabilirsiniz.

Bu github entry işinizi fazlasıyla görecektir:
Bahsettiğim kullanım tarzı için Raspberry Pi 5 almak hiç de mantıksız değil o zaman öyle mi?
 
Bahsettiğim kullanım tarzı için Raspberry Pi 5 almak hiç de mantıksız değil o zaman öyle mi?
Yani bence bu tür projelere hobi olarak bakılmalı, yararlarına da hiç yoktan gelmiş hediye gibi bakılmalı. Bilmiyorum ben sadece işlevsel olması için aldığımda zevk alamadım. RPi 5 gerekli midir hiç sanmıyorum, daha düşük modeller de iş görür ama bildiğim kadarıyla aralarında fiyat olarak çok fark yok.
 
Yani bence bu tür projelere hobi olarak bakılmalı, yararlarına da hiç yoktan gelmiş hediye gibi bakılmalı. Bilmiyorum ben sadece işlevsel olması için aldığımda zevk alamadım. Rpi 5 gerekli midir hiç sanmıyorum, daha düşük modeller de iş görür ama bildiğim kadarıyla aralarında fiyat olarak çok fark yok.

Tabii asıl olay uğraşması ama bir işe de yarasın istiyorum. Yani işimi görecekse. Yarın bir gün işimi gören özellikler bozulmayacaksa güzel bir alet gibi duruyor. Teşekkür ederim.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı