Raspberry Pi ile depolama sunucusu kurmak için neler gereklidir?

mahmut54

Hectopat
Daha fazla  
Bulut sistemlerine para ödemek yerine Raspberry Pi ile bulut sistemi kurulabileceğini gördüm. Amaç para ödemekten kaçmak değil icabında bulut daha karlı olabilir ben biraz da hobi amaçlı denemek istiyorum. Hangi Raspberry Pi'ı tercih etmeliyim? Yedekleme için syncthing kullanmayı düşünüyorum. Çok bir şey yedeklemeyeceğim 3 4 tane telefonun resim ve videolarını yedeklemek için kullanacağım. 256 ya da 512 GB bir SD kart yeterli olur diye düşünüyorum, başka bir iş için kullanacağımı düşünmüyorum yani en uygun fiyata hangi Raspberry Pi işimi görür acaba? Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum teşekkürler.

Raspberry'nin hem işletim sistemi ve boot kısmını hem de depolama yapacağın kısmı aynı SD kartta tutacağını anladım bu söylediklerinden. Tavsiye etmem. Raspberry Pi M2 Hat'ler satılıyor. Onlardan al. Depolamayı orada tut. 8 veya 16 GB'lık bir SD kart ile de Raspberry Pi'nin kendisini çalıştır.

Ben Pi4 4 GB 64 GB SD kart ile kullanıyorum. Pios üzerine resim yedeklemek için immich (Google Photos açık kaynak hali) kurdum. Yedeklemeyi yine aynı ağ üzerinde bulunan WD MYCLOUD 2 TB lik NAS üzerinde tutuyorum.

Raspberry'nin hem işletim sistemi ve boot kısmını hem de depolama yapacağın kısmı aynı SD kartta tutacağını anladım bu söylediklerinden. Tavsiye etmem. Raspberry Pi M.2 Hat'ler satılıyor. Onlardan al. Depolamayı orada tut. 8 veya 16 GB'lık bir SD kart ile de Raspberry Pi'nin kendisini çalıştır.

Hem aparat hem M.2 SSD biraz fazla gelir yani düşük bütçeli bir şey düşünüyordum ben.

Ben PI4 4 GB 64 GB SD kart ile kullanıyorum. Pios üzerine resim yedeklemek için immich (Google photos açık kaynak hali) kurdum. Yedeklemeyi yine aynı ağ üzerinde bulunan WD mycloud 2 TB'lik NAS üzerinde tutuyorum.

HDD'yi ya da SSD'yi çalıştırmak için adaptör gerekiyor mu?
Pi 4 yerine Pi Zero falan ya da uygun fiyatlı başka bir model olur mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı