Raspberry Pi 5 ile yapılan laptoplar hangi alanda kullanılır?

Raspberry Pi gibi cihazlar düşük seviye sunucu işleri için kullanılıyor genelde, günlük kullanıma uygun değiller ama yine de 4 GB üstü model varsa YouTube gibi sitelere girebilr gibime geliyor.

Raspberry tarzı ürünler günlük kullanım için ideal ürünler olabilirler fakat ne yapmak istediğinize bağlı. Kod yazıp derleyebilir, internette sörf yapabilir, müzik dinleyip film izleyebilirsin. Ofis işleri için de idealdir. Ama ağır programları çalıştıramazsın. Oyun oynayamazsın (küçük basit oyunlardan bahsetmiyorum, onları oynar tabi ki). Özetle aşırı güç gerektiren işleri günlük kullandığın bilgisayardaki gibi yapamazsın.

İnsanlar genelde evde; sunucu, yedekleme ve multimedya (TV'ye bağlayıp film, müzik için kullanma) gibi işlevler için tercih ediyorlar. Asıl kullanım amacı ise hızlı protipleme açısından genelde gömülü sistemlerde oluyor. Yani senin kullanım amacına göre sen tercih yapacaksın.

Raspberry tarzı ürünler günlük kullanım için ideal ürünler olabilirler fakat ne yapmak istediğinize bağlı. Kod yazıp derleyebilir, internette sörf yapabilir, müzik dinleyip film izleyebilirsin. Ofis işleri için de idealdir. Ama ağır programları çalıştıramazsın. Oyun oynayamazsın (küçük basit oyunlardan bahsetmiyorum, onları oynar tabi ki). Özetle aşırı güç gerektiren işleri günlük kullandığın bilgisayardaki gibi yapamazsın.

İnsanlar genelde evde; sunucu, yedekleme ve multimedya (TV'ye bağlayıp film, müzik için kullanma) gibi işlevler için tercih ediyorlar. Asıl kullanım amacı ise hızlı protipleme açısından genelde gömülü sistemlerde oluyor. Yani senin kullanım amacına göre sen tercih yapacaksın.
Hocam okul için sunum,ders videosu, Google'dan konu özeti fln için düşünüyorum

Hocam okul için sunum,ders videosu, Google'dan konu özeti fln için düşünüyorum
O halde işini görecektir. Raspberry 4'ten önceki modelleri alma ama bu yazdıklarım 4 ve 5 için geçerli. Diğerleri biraz kasar. 5 en ideali olur. Oldukça güçlü bir işlemcisi var.

O halde işini görecektir. Raspberry 4'ten önceki modelleri alma ama bu yazdıklarım 4 ve 5 için geçerli. Diğerleri biraz kasar. 5 en ideali olur. Oldukça güçlü bir işlemcisi var.
Sağolun hocam

Raspberry tarzı ürünler günlük kullanım için ideal ürünler olabilirler fakat ne yapmak istediğinize bağlı. Kod yazıp derleyebilir, internette sörf yapabilir, müzik dinleyip film izleyebilirsin. Ofis işleri için de idealdir. Ama ağır programları çalıştıramazsın. Oyun oynayamazsın (küçük basit oyunlardan bahsetmiyorum, onları oynar tabii ki). Özetle aşırı güç gerektiren işleri günlük kullandığın bilgisayardaki gibi yapamazsın.

Hangi oyunları kastetiyorsunuz hocam.

Son düzenleme:
Sağolun hocam

Hangi oyunları kastetiyorsunuz hocam.
Cross platform geliştirilen eski oyunların çoğunu oynatır. Tarayıcı tabanlı oyunları oynatır. Retro oyunları oynatır (emülatör gerekebilir ama oynatır). Yeni çıkan ya da high-end oyunları oynatması pek mümkün değil. Kendin de araştırabilirsin neler oynanabiliyor diye. Kafa dağıtmalık oynayabileceğin oyunlar var yani. Ama öyle online MMO falan oynayamazsın yani, demek istediğim o. Hikaye tabanlı high-end olmayan ve cross-platform geliştirilmiş oyunları oynarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı