Raspberry Pi ile Veri İşleme

Sara.a

Yoctopat
Raspberry Pi'a yalnızca güç veren bir gerilim kaynağı, SD kart ve veri eldesi için birkaç sensör bağlı olacak GPIO kısmına.
1) Raspberry'e bağlı olan sensörlerden elde edilen verileri anlık olarak SD karta nasıl kaydedebilirim? Örneğin konum, sıcaklık verileri. Ya da zaten otonom bir şekilde mi kaydediliyor?
2) Ve bu sensörlerden alınan verileri hiçbir kablolu bağlantı olmadan nasıl herhangi başka bir alıcıya ağ üzerinden haberleşme ile anlık olarak gönderebilirim?

Raspberry Pi'a yalnızca güç veren bir gerilim kaynağı, SD kart ve veri eldesi için birkaç sensör bağlı olacak gpıo kısmına.
1) Raspberry'e bağlı olan sensörlerden elde edilen verileri anlık olarak SD karta nasıl kaydedebilirim? Örneğin konum, sıcaklık verileri. Ya da zaten otonom bir şekilde mi kaydediliyor?
2) ve bu sensörlerden alınan verileri hiçbir kablolu bağlantı olmadan nasıl herhangi başka bir alıcıya ağ üzerinden haberleşme ile anlık olarak gönderebilirim?

Kaydetme olayını açıkçası bilmiyorum, YouTube'da vardır. Lokal ağda birine göndermek işlemi kolay: Hangi dille kod yazıyorsanız o dilde bir soket açıp veriyi soket üzerinden yollayın. Diğer cihaz da yine o soketi dinlemeli. Basitçe bir "server-Client" kodu yazmalısınız iki cihaz için de. Ücret karşılığında ben de yazabilirim isterseniz.

Kaydetme olayını açıkçası bilmiyorum, YouTube'da vardır. Lokal ağda birine göndermek işlemi kolay: Hangi dille kod yazıyorsanız o dilde bir soket açıp veriyi soket üzerinden yollayın. Diğer cihaz da yine o soketi dinlemeli. Basitçe bir "server-Client" kodu yazmalısınız iki cihaz için de. Ücret karşılığında ben de yazabilirim isterseniz.

Anladım, çok teşekkürler proje olduğu için kendim yapacağım ancak çok yeniyim daha. Peki hangi ortam kullanılıyor algoritma geliştirmek için Ubuntu vs. mi biliyor musunuz? Bir de bu dediğiniz Server-Client haberleşme demek bu da gerekli bir protokol demek sanırım. Bunun için hangi protokolü kullanıyorsunuz acaba: SPI, I2C...

Pyhton kullanımını falan bilmiyorum, fakat Node.js (JavaScript) kullanılarak yapılabilir. GPIO pinlerin kontrolü için onoff, dosyaya yazma işlemleri için de fs kütüphanesini kullanabilirsin. İkisinin de kullanımı oldukça basit ve bolca örnekleri mevcut.

W3Schools'da bile birkaç adımlı bir anlatım mevcut:

Python ve RPi. GPIO ile sensör verilerini okuyup basitçe TXT, json veya csv dosyası olarak kaydedilebilir.
Yine benzer şekilde kayıt edilen veriler/dosya gerçek zamanlı veya belirli aralıklarla bir sunucuya Wi-Fi üzerinden yönlendirilebilir.

Bkz. Socket. IO, RPi. GPIO.

Bu kaydetme işlemi için Raspbiandaki komut sistemini mi yoksa Ubuntu vs. mi kullanıyorsunuz acaba? Raspbian komut sistemine gerekli kurulumları yaparak anlık sensör verilerini elde ettim ancak verileri nasıl kaydedeceğimi bilmiyorum. Ayrıca bu verileri de gerçek zamanlı olarak başka bir alıcıya göndermek istiyorum.

Bu kaydetme işlemi için Raspbiandaki komut sistemini mi yoksa Ubuntu vs. mi kullanıyorsunuz acaba? Raspbian komut sistemine gerekli kurulumları yaparak anlık sensör verilerini elde ettim ancak verileri nasıl kaydedeceğimi bilmiyorum. Ayrıca bu verileri de gerçek zamanlı olarak başka bir alıcıya göndermek istiyorum.
Bu işlerde genelde ide'ler kullanılabilir. Pycharm indirip python diliyle kod yazarsınız. Kodu isterseniz derleyiciyi-yorumlayıcıda çalıştırırsınız, isterseniz executable bir dosya oluşturup çalıştırabilirsiniz.
Anladım, çok teşekkürler proje olduğu için kendim yapacağım ancak çok yeniyim daha. Peki hangi ortam kullanılıyor algoritma geliştirmek için Ubuntu vs. mi biliyor musunuz? Bir de bu dediğiniz Server-Client haberleşme demek bu da gerekli bir protokol demek sanırım. Bunun için hangi protokolü kullanıyorsunuz acaba: SPI, I2C...
Bunun için internet protokolleri kullanılır TCP ve UDP gibi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı