Çözüldü Raspberry Pi web hosting

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Emin Bozgeyik

Megapat
Makaleler
12
Yer
The Earth
Merhaba forum, elimde bir adet Raspberry Pi 4B 4 GB modeli var. Bununla web hosting yapıp kendi web sitemi evden tüm dünyaya açabilir miyim? Local hosting yaptım ama global olarak sitemi nasıl host edeceğimi bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yapabilirsiniz.

Denildiği gibi öncelikle statik bir IP adresine sahip olmanız gerekiyor. Daha sonra Raspberry Pi üzerine uygun bir işletim sistemi ve onun üzerine de gereken web server yazılımlarını kurmalısınız. Daha sonra modeminizin/routerinizin 80 ve 443 numaralı portlarını ilgili cihaz için açmalısınız.

Bu işlemler sonrası bir nevi hosting gibi kullanabilirsiniz.
Bu konuyu çok merak etmekteyim ama net bir kaynak göremedim :)

Bu konuyu çok merak etmekteyim ama net bir kaynak göremedim :)

Ben yapmadım ama araştırıp öğrendiğim kadarıyla öncelikle bunun için statik bir IP satın alınması gerekiyor internet servis sağlayıcısından. Her ay ek ücret biniyor. Daha sonra modem üstünde uygun bir port ile statik IP'yi ilişkilendiriyoruz. Bu şekilde IP atadığınız port üzerinden web serverinizi dünyaya açmış oluyorsunuz.

Merhaba forum, elimde bir adet Raspberry Pi 4B 4 GB modeli var. Bununla web hosting yapıp kendi web sitemi evden tüm dünyaya açabilir miyim? Local hosting yaptım ama global olarak sitemi nasıl host edeceğimi bilmiyorum.
Hocam herhalde ilk başta hostingler için bir işletim sistemi alıp onu RaspBerry'e takacağınız sd carda kurmalısınız.

Yapabilirsiniz.

Denildiği gibi öncelikle statik bir IP adresine sahip olmanız gerekiyor. Daha sonra Raspberry Pi üzerine uygun bir işletim sistemi ve onun üzerine de gereken web server yazılımlarını kurmalısınız. Daha sonra modeminizin/routerinizin 80 ve 443 numaralı portlarını ilgili cihaz için açmalısınız.

Bu işlemler sonrası bir nevi hosting gibi kullanabilirsiniz.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı