Sayısal Rasyonel sayılar sorusu nasıl çözülür?

Chat GPT'ye yazdırıp başına hocam ekleyip yedireceğini sandın değil mi? Yemezler (!)
Şaka bir yana ilk metniniz zaten yazım hatası içeriyordu, o haliyle okumadım bile düzenleyince anladım uğraştığınızı. Yani chat GPT değil ama Google tanımı gibi tanım tarzı olmuş şimdi yalan yok. Düzenlenmiş hali tabii. Son satırlarda da 3. duvar deliniyor.😂
Yok hocam şaka bir yana gerçekten değil, ilk metni bende burada matematik çözerken yazdım kafam onlarla da doluydu. Sonrasında anlamadığınızı sezince daha basitleştirilmiş halini yanlış anlamayın ama çocukça yazdım. (Çocukça dememin sebebi içindeki çekim ekleri falan hissetmişsinizdir, ayrıca "aaa" demem vs. Ben konuları ilk öğrenirken böyle çocukça kendime anlatırsam daha faydalı oluyor. Ayrıca konuda zorlanan biri içinde gayet açıklayıcı bir kalıp oluyor bence bir de zaten bu kalıpla yazılan bir yapayzeka cevabı yok sanırım 😁) Bunu google'a nasıl tanımlatabilirsin ki? :)

Yok hocam şaka bir yana gerçekten değil, ilk metni bende burada matematik çözerken yazdım kafam onlarla da doluydu. Sonrasında anlamadığınızı sezince daha basitleştirilmiş halini yanlış anlamayın ama çocukça yazdım. (Çocukça dememin sebebi içindeki çekim ekleri falan hissetmişsinizdir, ayrıca "aaa" demem vs. Ben konuları ilk öğrenirken böyle çocukça kendime anlatırsam daha faydalı oluyor. Ayrıca konuda zorlanan biri içinde gayet açıklayıcı bir kalıp oluyor bence bir de zaten bu kalıpla yazılan bir yapayzeka cevabı yok sanırım 😁) Bunu google'a nasıl tanımlatabilirsin ki? :)
Yapmacık geldi hocam, temelim yok ama klasik Trigonometri (Trigonometrik denklemler dahil) sınavından 60 70 puan almayı başarmış biriyim. Benim gururumu kırmayın çocukça tepki verirsen hissederim ki ben. İntegral falan görmüştüm ne aralar bu hallere düştüm ? 🤣
Bu arada ciddiye alma ya takılıyorum keyfine bak.

Alttan başlayın, adım adım gidin. Ayrıca bol bol yazın yaptığınız işlemleri, matematik yazılmadan çözülmüyor çünkü. 3 bölü 2'yi 1'e çarpıp sonucu yazıp ondan sonra 1'den çıkartıyordunuz sanırım, paslandım biraz 😔

Alttan başlayın, adım adım gidin. Ayrıca bol bol yazın yaptığınız işlemleri, matematik yazılmadan çözülmüyor çünkü. 3 bölü 2'yi 1'e çarpıp sonucu yazıp ondan sonra 1'den çıkartıyordunuz sanırım, paslandım biraz 😔
Yani yanımda olsan bu kadar anlamazdın durumun halini. 🤣
Her şeyi kafadan çözmeye çalışırsam olacağı bu.

Şaka maka benimde en sevdiğim konuların başında gelenlerdendir trigonometri, seveni de vardır sevmeyeni de ama
Sevmeyeni de anlarım, beni bu konuyu sevmeme neden olan en önemli faktör zaten lisede 4 yıldır sırdaşım gibi yanımda duran okul arkadaşımdır. Kendisi Matematik öğretmenliği okuyor.

Şaka maka benimde en sevdiğim konuların başında gelenlerdendir trigonometri, seveni de vardır sevmeyeni de ama
Genelde ters köşe yapmayı seven biriyimdir, matematik hocam benim ders çalışmadığımı bildiğinden beni derste tahtaya kaldırmayı severdi. Arkadaşıma bir gün dedim ki beni çalıştır. Adam Trigonometrinin ustası olmuş, bana bir gösterdi en zor sorularından. Matematikten sürekli 30 40 alan ben o sınavda 60 almıştım hoca kopyamı çektin diyordu. Gerçekten çekmemiştim ve yani böyle klasik olduğundan sınav çekilecek gibi de değildi zaten ve inanamadığım bir şekilde sınavda takır takır işlem yapmıştım koca sayfa işlemdi. Sorular ise AYT zorluğundaydı bildiğiniz gibi en zor kısmı denklem olanlarıydı. İşlemlerden en çok puan aldığım nadir sınavlardandır hiç aklımdan çıkmaz. İşin komik yanı lise temelim yok. 🤣

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı