RAT nasıl temizlenir?

Savascii

Decapat
RAT yedim klasik bir e-posta aldım işte şu BTC adresine 500 dolar gönder falan filan vallaha belki bana yüzsüz dersiniz ya da gamsız dersiniz bilmem de içimde zerre korku zerre bir şey yok. Tehdit ediyor bilgilerimi paylaşacağına dair. Açıkçası umurumda değil ama varlığı rahatsız ediyor. Birkaç hesabıma erişim sağlamayı başarmış. Muhtemelen internet geçmişlerimi çekmiş. Etrafa yaymasını sorun etmem ama bundan kurtulmak istiyorum kesin bir çözümü var mıdır siberci arkadaşlar ne der bu işe?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAT yedim klasik bir e-posta aldım işte şu BTC adresine 500 dolar gönder falan filan vallaha belki bana yüzsüz dersiniz ya da gamsız dersiniz bilmem de içimde zerre korku zerre bir şey yok. Tehdit ediyor bilgilerimi paylaşacağına dair. Açıkçası umurumda değil ama varlığı rahatsız ediyor. Birkaç hesabıma erişim sağlamayı başarmış. Muhtemelen internet geçmişlerimi çekmiş. Etrafa yaymasını sorun etmem ama bundan kurtulmak istiyorum kesin bir çözümü var mıdır siberci arkadaşlar ne der bu işe?
Tek yol format.

PC de önemli bilgin yoksa format at farklı bir cihazdan bilgilerini değiştir sonra teker teker giriş yap Gmail'inde çift koruma olsun.

Windows+r "mrt" yaz sana Windows'un kendi programı geliyor ordan tam tarama yapıp silebilirsin.

Bir virüs programıyla tarama yapabilirsin Malwarebytes gibi başka virüs programı olmamalı eğer Malwarebytes ile yapacaksan.

Değil, internet bağlantını kes Kaspersky veya MBAM ile tam tarama yap.

Buna diss atan arkadaşlar ne yaşıyor?

Windows+r "mrt" yaz sana Windows'un kendi programı geliyor odan tam tarama yapıp silebilirsin.
Bir virüs programıyla tarama yapabilirsin Malwarebytes gibi başka virüs programı olmamalı eğer Malwarebytes ile yapacaksan.

Buna diss atan arkadaşlar ne yaşıyor?

Hocam o arkadaşlar kendini zeki sanan kişiler format at diyor sanki o adam PC'yi hiç kullanmamış hiç fotoğrafı dosyası bir şeyi yok gibi davranıyorlar 5 yaşındaki çocuğa git format PC'yi virüslerden temizler de her PC virüsü gördüğünde format format der.

BIOS'a virüs kolay kolay bulaşmaz, RAT evet hafife alınamaz bu yüzden format.

Hocam işte zaten RAT dediğimiz şey PC'yi kontrol edebiliyor gidip aşırı ağır virüsler yükletebilir veya kopyalayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı