Çözüldü RAT virüsü nasıl anlaşılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

torresferran0

Centipat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar.
Dün internetten güvenilir olmayan bir .exe uzantılı dosya bilgisayarımda çalıştırıldı.
Bugün az önce bilgisayarı açtığımda Görev Yöneticisi, yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyor ama ben böyle bir şey yapmadım.
RAT ise nasıl anlarım yardımcı olur musunuz?

Ve nasıl çözerim?

O zaman hiçbir şey yapamazsın o zaman ellerine geçmiş IP adreslerin artık depolarda stoklanmıs olabilir ve senin adına illegal isler yapabilirler dikkatli ol bilgisayara format at FBI'ın açıklaması var FBI ne dersen ABD'nin resmi polis kurumu https://www.pcmag.com/news/fbi-recommends-installing-an-ad-blocker-to-dodge-scammers
Hocam ip adresinden yapabilirler mi yani nasıl oluyor da yapabiliyorlar?
Bilgisayarda sadece Minecraft kuruluydu eski diye hiç bir oturum açmadım sadece bir tane sıfır mail açılıydı.

İnternete malwerebytes yaz onu kur ondan sonra Windows r yap sonra oraya MSConfig yaz üstten önyükleme de altta önyükleme seçenekleri olacak güvenli önyüklemeyi aktif et uygula tamam de ve güvenli modda bilgisayarı tam tarat işe yaramadıysa format at PC'ye o damı olmadı bir bilgisayarcıya götür.
Güvenli önyükleme nin altında en az , diğer kabuk, ağ gibi seçenekler var hangisi olacak?

İnternete malwerebytes yaz onu kur ondan sonra Windows r yap sonra oraya MSConfig yaz üstten önyükleme de altta önyükleme seçenekleri olacak güvenli önyüklemeyi aktif et uygula tamam de ve güvenli modda bilgisayarı tam tarat işe yaramadıysa format at PC'ye o damı olmadı bir bilgisayarcıya götür.
Hocam güvenli moddan testi yaptım ve fotoğraftaki sonuç çıktı(güvenli modda çözünürlük bı degisik oldu tam satır gözükmüyor ama bunlar var)
Quarantine mi demeliyim?

Sonuçlar:

Dosya Ekleri

• 17387702491935524753551699518178.jpg
    17387702491935524753551699518178.jpg
    221,3 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleme:
Güvenli önyüklemenin altında en az, diğer kabuk, ağ gibi seçenekler var hangisi olacak?

Hocam güvenli moddan testi yaptım ve fotoğraftaki sonuç çıktı(güvenli modda çözünürlük bir degisik oldu tam satır gözükmüyor ama bunlar var)
Quarantine mi demeliyim?

Sonuçlar:

Evet evet FM oynuyordum görmedim kankam karantinaya al ve asla silme malwerebytesi.

Evet evet FM oynuyordum görmedim kankam karantinaya al ve asla silme malwerebytesi
Sıkıntı değil kral.
Dediğin gibi karantina aldım ve yeniden başlattım da kullanayım mi şimdi yani bir tek Minecraft oynayacağım belki biliyorsunuzdur Sonoyuncu client ile oynayacagim da bu uygulamayla bir sıkıntı çıkmaz inşallah.

Ha bu arada hala görev yöneticisi açılmıyor aynı hata.

Sıkıntı değil kral.
Dediğin gibi karantina aldım ve yeniden başlattım da kullanayım mi şimdi yani bir tek Minecraft oynayacağım belki biliyorsunuzdur SonOyuncu Client ile oynayacagim da bu uygulamayla bir sıkıntı çıkmaz inşallah.

Ha bu arada hala Görev Yöneticisi açılmıyor aynı hata.

Kanka bence sen bir PC'ye format at derim neden diye dersen onda bir ayarlama olmuş açamazsın format atsan düzelir ama mutlaka malwerebytesi yükle halı hazırda dursun.

Şu anda format atamıyorum çünkü ikinci bilgisayarım yok ama bakacağım hocam duruma göre.

Hocam Ara'ya tıklayıp oradan bu bilgisayarı sıfırla de sonra da bulut yeniden yükle de seçenekleri değiştir dicektir sende oradan verileri temizle de sonra bir 5 10 dk bekle sonra bilgisayar format işlemlerine başlacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı