Çözüldü RAT yemiş laptopa format atılabilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

The.Chosen.One

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün öğle saatlerinde RAT yedim. Windows Defender tam tarama yaptim trojan bir şeyler dedi sildik ettik falan ama bence bu RAT hala laptopumda duruyor. ChatGPT'ye sordum interneti kapa falan dedi ikindi vaktinden beri internet kapalı ben bu illetten kurtulmak istiyorum. Bu laptopa format atacaktim ama bu Windows kuruluma da bulasir diye korkuyorum. Yardimci olacak olabilecek bilgili kisiler yardim ederse harbi çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Farklı bir cihazdan USB'ye ISO dosyasını yazdırın ve temiz kurulum yapın.
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar. Bugün öğle saatlerinde RAT yedim. Windows Defender tam tarama yaptim trojan bir şeyler dedi sildik ettik falan ama bence bu RAT hala laptopumda duruyor. ChatGPT'ye sordum interneti kapa falan dedi ikindi vaktinden beri internet kapalı ben bu illetten kurtulmak istiyorum. Bu laptopa format atacaktim ama bu Windows kuruluma da bulasir diye korkuyorum. Yardimci olacak olabilecek bilgili kisiler yardim ederse harbi çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
Kaspersky ile tarama yap Windows defendera bakma sen.

Nereden yedin, ismi neydi oradan başlarsak daha iyi olur.

Kaspersky ve Malwarebytes yeterli olacaktır çoğu durumda. Windows Defender henüz o konulara eğilemiyor.

USB boot ederek herhangi bir linux distro ile uçurabilirsin her şeyi, mesela Ubuntu kolay olur.

BIOS'ta Secure boot açık mı bir de ona bak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı