Rat yenildikten sonra ne yapılması gerekir?

Aldım geri hesabı. Bayağı önemli şeyler vardı içinde. Bir şekil aldım ve tokenlerini falan her şeyini yeniledim.

Seni ratlıyan eleman tecrübesiz çıkmış gibi maili değiştirememiş sanırım anladığım kadarıyla.

Şifre değiştirince token yenileniyor zaten.

Ayrıca bu işlere zamanında katılan birisi olarak, Creal isimli bir RAT programı kullanıyorduk. Bu programın temel mantığı Discord Webhooklar ile sisteme veri gönderiyor. Dikkat etmeniz gereken konu: Parola değiştirdiğinize dair eski ve yeni parolanızın direk olarak RAT atan kişinin önüne düşmesi.
Hocam iyi günler, 15 gün önce crackli dosya indirirken Trojan (Rat yeme ihtimalim var mı bilmiyorum) yedim. O sırada bilgisayarda 3-4 Gmail açıktı. Gmail'in birine erişimimi kaybettim. Diğerlerinin şifrelerini telefondan değiştirdim. Kaspersky ve Malwarabyte taramaları temiz çıkıyor ve bilgisayarı usb ile formatladım. Ama sıklıkla o sırada bilgisayarda açık olan Gmail ve İnstagram hesaplarıma başarısız giriş denemeleri oluyor.

Virüs yedikten sonra şifresini değiştirmediğim sıfır takipçili İnstagram hesabıma sayısız girişler oldu. En son şifresini ve kullanıcı adını değiştireyim dedim. Fakat Gmail hala aynıydı. Bugün şifresini ve kullanıcı adını değiştirmeme rağmen hesaba yine giriş oldu. Bu nasıl oluyor anlam veremiyorum.

Devamında ise Mail adresime "Google'dan kaynaklanmayan bir veri ihlalinde açığa çıktı" Mail'i geldi. Şifresini değiştirmeme rağmen kullanmadığım bir mail adresime de giriş denemeleri oluyor.

Acaba Trojan'dan başka Rat da yemiş olabilir miyim ? Daha nasıl önlemler almam gerekiyor ?

Seni ratlıyan eleman tecrübesiz çıkmış gibi maili değiştirememiş sanırım anladığım kadarıyla.

Şifre değiştirince token yenileniyor zaten.
Hocam siz de bakabilir misiniz yazıma, teşekkürler

Hocam iyi günler, 15 gün önce crackli dosya indirirken trojan (RAT yeme ihtimalim var mı bilmiyorum) yedim. O sırada bilgisayarda 3-4 Gmail açıktı. Gmail'in birine erişimimi kaybettim. Diğerlerinin şifrelerini telefondan değiştirdim. Kaspersky ve malwarabyte taramaları temiz çıkıyor ve bilgisayarı USB ile formatladım. Ama sıklıkla o sırada bilgisayarda açık olan Gmail ve Instagram hesaplarıma başarısız giriş denemeleri oluyor.

Virüs yedikten sonra şifresini değiştirmediğim sıfır takipçili Instagram hesabıma sayısız girişler oldu. En son şifresini ve kullanıcı adını değiştireyim dedim. Fakat Gmail hala aynıydı. Bugün şifresini ve kullanıcı adını değiştirmeme rağmen hesaba yine giriş oldu. Bu nasıl oluyor anlam veremiyorum.

Devamında ise mail adresime "Google'dan kaynaklanmayan bir veri ihlalinde açığa çıktı" Mail'i geldi. Şifresini değiştirmeme rağmen kullanmadığım bir mail adresime de giriş denemeleri oluyor.

Acaba Trojan'dan başka RAT da yemiş olabilir miyim? Daha nasıl önlemler almam gerekiyor?

Hocam siz de bakabilir misiniz yazıma, teşekkürler.

Hocam Instagram şifrenizi kullanıcıdı adınızı değiştirdiğiniz halde nasıl giriş yapıldığını anlayamadım pek ama daha önce kullandığınız bir şifre yaptıysanız şifre yöneticisine kayıtlı olan şifreleri deneyerek girmiş olabilirler maildede aynı şeyi denemiş olabilirler stealer yediysen tarayıcı cookies Auto fillerin ve kayıtlı şifrelerin düşer trojan yersen pcne kadar erişebilir format atarsan geçer.

Hocam Instagram şifrenizi kullanıcıdı adınızı değiştirdiğiniz halde nasıl giriş yapıldığını anlayamadım pek ama daha önce kullandığınız bir şifre yaptıysanız şifre yöneticisine kayıtlı olan şifreleri deneyerek girmiş olabilirler maildede aynı şeyi denemiş olabilirler stealer yediysen tarayıcı cookies Auto fillerin ve kayıtlı şifrelerin düşer trojan yersen pcne kadar erişebilir format atarsan geçer.
Dediğim gibi trojan yediğim anda 3-4 gmail açıktı. Fakat bugün girmeye çalıştıkları mailimde 2FA açık değilmiş ve belki şifresini değiştirmemiş olabilirim. Trojan virüs bulaştığı zaman bilgisayardaki klasörlere de ulaşıyorlar mı. Virüs bulaştığı anda tarayacı çerezleri şifreleri çekmek anlık bir olay olabilir ama klasörler yüksek GB'lar içeriyor. Bu yüzden merak ettim

RAT Yendigi zaman PC'de butun acik hesaplardan eger "Butun cihazlardan cikis yap" gibi secenek varsa onu isaretleyip cikmak ardindan RAT'i temizlemek olacaktir.

Emsisoft indirip interneti kesip tam tarama yaptirin guncelleyip veya bir anlayan manuel temizlesin bazi virusler tarayicinin icine kadar girebilip saklayabiliyorlar kendilerini antiviruslerden.

Basarisz giris denemeleri yuksek ihtimal arkadas caldigi cookieleri deniyor. Butun acik olan cihazlardan cikis yaptirin.

Yuksek GB Olmasi da onemli degil bu arada belli basli dosyalari calsa yetiyor. Onlar da kucuk boyutlu zaten.

Isim soyisim konusuna yapacak hic bir sey yok. Burada bi sey yapamazlar diyenleri kaale almayin. Baya ugrasirsiniz.

Dediğim gibi trojan yediğim anda 3-4 Gmail açıktı. Fakat bugün girmeye çalıştıkları mailimde 2FA açık değilmiş ve belki şifresini değiştirmemiş olabilirim. Trojan virüs bulaştığı zaman bilgisayardaki klasörlere de ulaşıyorlar mı? Virüs bulaştığı anda tarayacı çerezleri şifreleri çekmek anlık bir olay olabilir ama klasörler yüksek GB'lar içeriyor. Bu yüzden merak ettim.

Stealer yersen dosyalara erişemezlerde trojan yersen format atmazsan pcne dosyalarına erişebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı