İnceleme Rawm ES21 Pro Wireless inceleme

• Konuyu başlatan holx
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 65
Son dönemde hafif ve yüksek polling rate değerlerine sahip mouse arayışındaydım, forumdaki kullanıcıların önerisi üzerine Rawm ES21 Pro Wireless modelini satın aldım. 3 gündür kullanıyorum ve artı–eksi yönleriyle deneyimimi paylaşmak istedim.

Artı yönleri​

Çok hafif tasarım
Mouse gerçekten oldukça hafif. Özellikle FPS oyunlarında ani flick ve mikro hareketlerde ciddi rahatlık sağlıyor. Uzun kullanımda bile bilek yormuyor.

Kutu içeriği başarılı
Kutu içerisinden çıkan grip Tape'ler gayet kaliteli. Ekstra bir ürün almaya gerek kalmadan doğrudan kullanabiliyorsunuz.

Skatez performansı çok iyi
Altındaki skatezler gerçekten başarılı. Akıcılık seviyesi yüksek ve ekstra skatez almaya ihtiyaç duymadım.

8000 Hz performans
AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile 8000 Hz ve 1600 DPI ayarında FPS kaybı yaşamadan sorunsuz kullanabiliyorum. Yüksek polling Rate'te sistem zorlanmadı, bu benim için önemli bir artı oldu, ve Razer poll rate Tester'da da 8000 Hz değerini aldım.

Eksi yönleri​

Malzeme kalitesi zayıf
En büyük eksi yönü kesinlikle malzeme hissi. Plastik kalitesi pek güven vermiyor. Ufak bir düşmede zarar görebilecek hissiyatı veriyor.

Boyut biraz küçük hissettirebilir
Ellerim çok büyük olmamasına rağmen mouse bana küçük hissettirdi. Ancak daha önce yaklaşık 130 gram civarında büyük ve ağır bir mouse kullandığım için hafiflikten dolayı da küçük algılıyor olabilirim. Büyük mouse alışkanlığı olanlar başta yadırgayabilir.

Genel değerlendirme​

Rawm ES21 Pro Wireless performans tarafında gerçekten tatmin edici. Hafifliği, skatez kalitesi ve 8000 Hz desteği ile rekabetçi FPS oyuncuları için güzel bir alternatif. Ancak malzeme kalitesi premium hissi arayan kullanıcıları tatmin etmeyebilir.

Fiyatına göre performans odaklı bir mouse arıyorsanız tercih edilebilir; fakat sağlamlık ve premium his önceliğinizse farklı modellere de bakmanız mantıklı olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elinize saglik, 130 Gram dediginiz mouse Basilisk V3 mu?
corsair ironclaw wireless
Malzeme kalitesi olarak bütçesinin belki de en iyisi olan ürüne nasıl zayıf dedin… 130 gr odun gibi bir mouse sonrası eline hafif geldiğinden dolayı sana öyle geliyordur. Ürün sağlam yani, merak etme.
bu benim kendi görüşüm, ironclaw malzeme kalitesine baktıktan sonra aynı şeyi sizde düşünürsünüz.
Gicirdama vesaire mi var yoksa size mi oyle geldi?

Gladius modelleri bile 100 gram hocam 130 grami kullanan varsa helal olsun.
hayır gıcırdama esneme yok

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı