İnceleme RAWM Leviathan V4

Herkese selam. Sosyal'de sürekli önerdiğimiz RAWM markasının Leviathan V4 modelini inceleyeceğim. Ürünü de bana tavsiye eden @Michael_Kaiser hocama teşekkürler.

RAWM markasının açılımı RAW MOUSE değil. Run Away With Me.

Kutusundan başlayalım. Bana göre standartların altında kalmış. Minimalist tasarım sevenler için uygun. Benim gibi az çok da olsa kutu toplamayı seven biri için sönük kalıyor. Oduna hücum yeleği giydirilmiş gibi duruyor.

1768664786370.png


Örnek olması açısından yanımda olan diğer mouseların kutularıyla beraber fotoğrafları. Scyrox ve Duckbill kutusu çok büyük ama çok güzel bir mekanizmayla açıldıkları için lafım yok.

1768664808758.png


Kutu içerisinden çıkanlar :
  • 8K Dongle
  • Type A - Type C Kablo
  • Grip Tape seti
Ekstradan yedek skates beklerdim. Tipik olarak kullanılan U şekil skateslar yerine RAWM büyük skates takmayı tercih etmiş. Skatesleri gerçekten çok kaliteli. Karşılaştırma yaparsak Ice V2 seviyesinde diyebilirim.

1768664837641.png


Tutuş olarak RAWM her türlü tutuşa uyum sağlayabildiğini söylüyor. Elim 19.5cm, normalde de relaxed claw tutuyorum. Benim elime tam uyuyor.

1768664893243.png


Dongle konusuna gelirsek rakiplerine göre biraz daha farklı ve büyük bir dongle ile geliyor. Dongle 6 cm uzunluğunda. Üzerinde bölünmüş ve ışıklandırılmış Hz bölümleri yer alıyor. Dongle üzerindeki tuş ile Hz değerleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Not : RAWMHUB üzerinden Gaming moduna almadığınız sürece 1000 Hz üzerine çıkmıyor. Yazılım yerine geldiğimde göreceksiniz.

1768664910379.png


Gelelim bence Leviathan'ın en parladığı noktaya, malzeme kalitesi. Kullandığım bütün mouselar arasında tartışmasız en sağlamı bu. Yanlarına, tepesine, altına her yerine abartı güç uyguladığımda bile hiçbir ses çıkmıyor. RAWM Whale Bone adını verdiği bir sistem ile çalışmış, şahsen muazzam bir işçilik. Kaplama kalitesi olarak da yine en üst sıraya aday. Mouse elimi ne zaman üzerine atsam soğuk geliyor.

1768664951533.png


Geldik teknik detaylara. İçerisi Şampiyonlar Ligi gibi desem sanırım fazla demiş olmam. RAWM normalde ER21 Pro'nun prototip versiyonunda Raesha kullanmış, gelen olumsuz yorumlardan mıdır bilmiyorum ardından TTC kullanmış. Leviathan'da da TTC switchler mevcut. Bence daha iyi bir karar olmuş. Ses olarak bana daha çok hitap ediyor. Raesha çok ağır geliyor kulağıma.

RAWM bu kadar donanım basmasına rağmen bir de gidip ürüne optic encoder koymuş. Optic encoder, Razer ürünlerinde sıklıkla karşılaştığımız ve gördüğümüz scroll probleminin kalıcı çözümü.

3950 sensör ve 54L15 MCU ile geliyor. 54L15 bence şu anda piyasada alınabilecek en iyi ve en mantıklı MCU. Çok detaya girip baymak istemiyorum sadece küçük bir karşılaştırma yapacağım. Yabancı kaynaklarda kardeşi 54H20 daha performanslı, 54L15 ise daha verimli denilmiş. Elimde ATK Duckbill de mevcut. 54H20 kullanıyor. Aralarında kesinlikle performas farkı yok.

1768665008317.png


Yüzdüz yüzdük kuyruğuna geldik. Yazılım kısmı ve ürünün kanayan yarasına. Üründe optimizasyon problemi var. Benzer donanıma sahip ürünler 600,700,800 saat pil ömrü sunabiliyorken Leviathan teknik veride sadece 150 saat sunuyor. 150 saat yüksek bir rakam ama tam potansiyelinde değil, orası kesin. Yazılımın ciddi bir problemi kesinlikle yok, onu da belirteyim. Bazı kullanıcılarda hızlı düşüş ya da artış gözükebiliyor. Yazılımı ortalama ama geliştirilmesi lazım.

Uygulamayı açtığınızda bizi bu kısım karşılıyor. Şarj, bağlı olduğu dongle, firmware durumu vb. şeyleri görmek mümkün. Ekranda çıkan mouseun da renginin değiştirebilir olması güzel ama küçük bir detay.

1768665061609.png


Mouse üzerine tıkladığınızda sizi bu sefer mouse ayarlarına atıyor. DPI, Hz gibi ayarları buradan değiştiriyoruz.

1768665095349.png



En aşağı kısımda Advanced bölümü var. Üst tarafta RAWM Gaming kısmı ile ekstradan bazı ayarlar açılıyor, bazıları da kilitleniyor. Farkı anlamanız için iki halinin de fotoğrafını yine yüklüyorum.

1768665142400.png


1768665155324.png


Son olarak fiyat. Ürün Wraith üzerinden 3.700 liraya satılıyor.


1768665194145.png


Ürün bence bütçenin en iyi ürünü. Yazılım ve optimizasyon problemleri, evet var. Darmoshark kadar ürünü kullanılamayacak hale getiren kesinlikle bir şey yok ama, ondan eminim. Normalde sürekli ürün değiştiren biriyim, 1 mouse ortalama 1 ay falan kalıyor neredeyse. Satmaya kıyamadığım tek ürün bu. Kardeşime hediye ettim, o kullanıyor. 10 Kasım'da yazmıştım normalde ilk incelemeyi, zaman geçince güncellemek istedim.

İncelemedeki asıl amacım Sosyal'de birine RAWM önerdiğimizde "Bu ne markası, ilk defa duydum", "Çin markasından kalite beklenmez, Razer al geç", "Ben X mouse kullanıyorum, o varken bu alınır mı ?" gibi sorulara atılabilecek hazır bir kaynak olmasıydı.

Okuduğunuz için teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Tam saat söylemem yanlış olur ama 12'sinden beri kullanıyorum gelir gelmez fulledim şarjını en az 3 kez şarja takmışımdır şu anda da şarjda.

Kullanım süresini bilmeden batarya hakkında yorum yapamayız ki hocam. Verilerde 1K Hz HP modunda 150 saat gösteriyor. Verilere göre en az 75 saat kullanım ömrü almanız lazım.
 
Kullanım süresini bilmeden batarya hakkında yorum yapamayız ki hocam. Verilerde 1K Hz HP modunda 150 saat gösteriyor. Verilere göre en az 75 saat kullanım ömrü almanız lazım.
1 haftada kaç saat kullanmış olabilirim ki ? 28 saat cs2 atmışım onun dışı normal kullanım hadi 50 saatte öyle diyelim 3 kere fulledim diyorum.
 
1 haftada kaç saat kullanmış olabilirim ki? 28 saat CS2 atmışım onun dışı normal kullanım hadi 50 saatte öyle diyelim 3 kere fulledim diyorum.

Günde 10 saat kullanıp 12 gün sonra şarjı bitti diye konu açan bile var, demezseniz nereden bilebilirim? Wraith ile iletişime geçin, ürünün bataryasında problem varsa zaten değişim yaparlar. İade de yapabilirler de çok sanmıyorum.
 
Ya valla ben hala firmware ile çözeceklerini sanıyorum bunu belirttim ama @muratscd hocam katılmıyor herhalde
Günde 10 saat kullanıp 12 gün sonra şarjı bitti diye konu açan bile var, demezseniz nereden bilebilirim? Wraith ile iletişime geçin, ürünün bataryasında problem varsa zaten değişim yaparlar. İade de yapabilirler de çok sanmıyorum.
 
Şimdi de kablosuza geçemiyorum dongle ile uyuşmuyor mükemmel mouse.

Şimdi de kablosuza geçemiyorum dongle ile uyuşmuyor mükemmel mouse.

Halen ne yaptıysam tekrardan kablosuz olarak bağlayamadım Wraith desteğe mail attım değişim ya da iade edeceğim artık hangisini yaparlarsa. Farenin altına mod değiştirebilmek için bir tuş koysalarmış iyi olurmuş. BT da görmüyor cihazı.
 
Son düzenleme:
Halen ne yaptıysam tekrardan kablosuz olarak bağlayamadım Wraith desteğe mail attım değişim ya da iade edeceğim artık hangisini yaparlarsa. Farenin altına mod değiştirebilmek için bir tuş koysalarmış iyi olurmuş. BT da görmüyor cihazı.

2 kablo kullanarak, hem mouse hem de dongle bilgisayara takiliyken eslestirmeyi denediniz mi ?
 
2 kablo kullanarak, hem mouse hem de dongle bilgisayara takiliyken eslestirmeyi denediniz mi?

Bayağı bir denedim ama olmadı hiçbir şekilde otomatik eşleşmiyordu. Rawm Gaming App zaten web yazılımına göre daha kötü onu fark ettim. 2 kablo takılıyken Receiver'i web driverından bağladım o şekilde çözdüm sorunu öncesinde de birkaç kez denedim ama niye olmadı bilmiyorum. Şuan ayarlarım bu şekilde bakalım kaç saat gidecek
 

Dosya Ekleri

  • Desktop Screenshot 2026.01.19 - 22.49.28.32.png
    Desktop Screenshot 2026.01.19 - 22.49.28.32.png
    674,3 KB · Görüntüleme: 3

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı