Ray Tracing için NVIDIA alınır mı?

menura

Femtopat
Daha fazla  
3060 Ti ile 6700XT ekran kartları arasında kaldım. Sırf Ray Tracing özelliği için NVIDIA tercih edilir mi?
Ray Tracing oyunlarda çok fark ediyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA RT açıldığında daha performanslı. Sadece RT oynayacağım diyorsan NVIDIA alınmalı. Ama RT kapattığında veya desteklenmeyen oyunlarda 6700XT kas gücü olarak daha güçlü.

3070Ti'da bir sefer bile RT kullanmadım zaten en dandik oyunda bile RT bocalıyor yani sistem iyi çalışıyor mimari olarak ancak performans kayıpları çok fazla. Pimpirikli birisiysen böyle akıcı bir oyun deneyimi istiyorsan sıkılıp kapatıyorsun. 3060Ti kötü kart değil ama RT için alınmaz.

NVIDIA ekran kartları, Ray Tracing performansı konusunda AMD'ye göre daha üstündür. Eğer özellikle Ray Tracing özelliğini kullanacaksanız, NVIDIA ekran kartlarını tercih etmeniz daha uygun olabilir.

Ray Tracing, gerçek zamanlı olarak daha gerçekçi ışıklandırma, yansıma ve gölgeler sağlayarak oyunlarda daha iyi bir görsel tecrübe sunar. Ancak, Ray Tracing performansının farkı oyunlara göre değişir. Bazı oyunlar, Ray Tracing'i çok daha etkileyici hale getirirken, bazıları daha sınırlı bir etki sağlar.

Özetle, Ray Tracing'i yoğun olarak kullanacaksanız ve daha iyi bir performans istiyorsanız, NVIDIA ekran kartlarını tercih etmeniz daha sağlıklı olabilir. Ancak performansın yanı sıra bağlı olduğunuz diğer faktörler de göz önünde bulundurulmalıdır.

Adam akıllı RayTracing için 3090, 4080 ve üstü lazım. Bunların altında RT hikaye. Ayrıca güçlü bir işlemci de lazım.

NVIDIA ekran kartları, Ray Tracing performansı konusunda AMD'ye göre daha üstündür. Eğer özellikle Ray Tracing özelliğini kullanacaksanız, NVIDIA ekran kartlarını tercih etmeniz daha uygun olabilir.
7000 serisinde farkı kapattılar neredeyse.

Şahsi fikrim Ray Tracing için NVIDIA seçilir fakat bunda alacağınız ekran kartı çok büyük etkendir. RTX 3060 Ti ile RT ayarlarını köklemek veya uzun yıllar böyle gitmesini beklemek bence yanlış yani uzun yıllar RT deneyimini beklediğiniz gibi alamayabilirsiniz 3060 Ti'den tabii bunda RT'yi hangi çözünürlükte ve hangi ayarlarda kullanmak istediğinize göre durum değişebilir sözün kısası eğer RT sizin için çok elzem değilse 6700XT daha iyi bir seçim olacaktır.

3070Ti'da bir sefer bile RT kullanmadım zaten en dandik oyunda bile RT bocalıyor yani sistem iyi çalışıyor mimari olarak ancak performans kayıpları çok fazla. Pimpirikli birisiysen böyle akıcı bir oyun deneyimi istiyorsan sıkılıp kapatıyorsun. 3060Ti kötü kart değil ama RT için alınmaz.
Kesinlikle katılıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı