Razer Basilisk Chroma varken başka mouse alınmalı mı?

Gayet güzel bir fare. Kullanmaya devam etmeniz daha mantıklı olacaktır. Elbette sıkıldıysanız ya da sonradan beğenmediğinizi fark ettiyseniz değiştirebilirsiniz. Ama bu kalitede bir fare bulabilir misiniz bilemem.

Ağırlığı rahatsız etmiyorsa tasarımı hoşunuza gidiyorsa kullanılabilir. Ben 100G MX518 kullandım bir hafta kadar, bileğimi ağrıttı ve oyun oynamak eziyet oldu. Yani 85G'dan ağır mouse kesinlikle kullanılmamalı bence.

Aslında bunun gayet basit bir karşılığı var: İhtiyacım var mı?
A) Yok, alınmaz.
B) Var, alınır.
C) Yok ama yeni bir ürün alasım var.
D) Yok ama daha iyisi neden olmasın?

A) için zaten cevap kati ve nettir.
B) için de keza "A" gibi cevap kati ve nettir.
Fakat "C" ve "D" için işler karışmaya başlar ki "C" tamamen market'ın (piyasanın) bir dayatmasıdır ama "D" nispeten daha komplikedir yani hem market dayatması vardır hem de ürün işlevini yerine getiriyor olabilir ama size yetersiz gelmeye başlamış olma ihtimali vardır. Sonuncu için elinizdekini satıp yenisini alma durumu da geçerli olabilir ama yetersizlik söz konusu değilse "C"ye diğer bir deyişle çelişkiye düşersiniz.

Kardeşim ne anlatıyorsun? Yok A-B-C-D yok market... doğru düzgün desene alalım mı? Almayalım mı? Diyebilirsiniz ki bunu yine verdiğim örneklerden cevaplarsak: A-B üzerinden gitmek gerektiğini düşünerek: İhtiyaç değilse alınmaz. Zaten fareniz hatırı sayılır DPI ve özelliklere sahip.

Aslında bunun gayet basit bir karşılığı var: İhtiyacım var mı?
A) yok, alınmaz.
B) var, alınır.
C) yok ama yeni bir ürün alasım var.
D) yok ama daha iyisi neden olmasın?

A) için zaten cevap kati ve nettir.
B) için de keza "a" gibi cevap kati ve nettir.
Fakat "C" ve "D" için işler karışmaya başlar ki "C" tamamen Market'ın (piyasanın) bir dayatmasıdır ama "D" nispeten daha komplikedir yani hem market dayatması vardır hem de ürün işlevini yerine getiriyor olabilir ama size yetersiz gelmeye başlamış olma ihtimali vardır. Sonuncu için elinizdekini satıp yenisini alma durumu da geçerli olabilir ama yetersizlik söz konusu değilse "C"ye diğer bir deyişle çelişkiye düşersiniz.

Kardeşim ne anlatıyorsun? Yok a-b-C-D yok market... Doğru düzgün desene alalım mı? Almayalım mı? Diyebilirsiniz ki bunu yine verdiğim örneklerden cevaplarsak: A-b üzerinden gitmek gerektiğini düşünerek: İhtiyaç değilse alınmaz. Zaten fareniz hatırı sayılır DPI ve özelliklere sahip.

Hocam öncelikle ellerinize sağlık ve ben a şıkkından yanayım eğer ki DPI ayarlarsam hafif gibi bir performans elde edebilir miyim?

Hocam öncelikle ellerinize sağlık ve ben a şıkkından yanayım eğer ki DPI ayarlarsam hafif gibi bir performans elde edebilir miyim?
Farenin DPI ve IPS değerlerini biliyorsanız yazabilir misiniz? (Emin olmak için soruyorum) DPI ve diğer kişisel tercihlerinizi ayarlarsanız bittabi gayet iyi performans elde edersiniz ki zaten malzemeyi saymazsak piyasadakilerden çokta aşağı kalır bir yanı yok. Tabi biraz da kullanıma bağlı.

Böyle bir konuya olması gerektiği gibi nasıl yaklaşılır göstereyim size. Elimde fare var mı, var. Başka bir taneye daha ihtiyacım var mı, buradaki cevaba göre ise sonuca ulaşıyoruz. Evet ise yeni bir tane daha alıyoruz. Hayır ise almıyoruz. Bu kadardı.

Vatandaş kısaca elimde 107 gram ağırlığında, tuğladan hallice bir fare var. Değiştireyim mi? Yoksa yoluma devam mı edeyim diye sormuş. Belki vereceğimiz yanıtlar yeni bir fare almaya sevk edecek. Bize de kısaca farenin özelliklerinin piyasada ki farelere göre iyi durumda olduğu ve yoluna bu ağırlıklada devam edebileceği olabilir. Çok da şey etmeyelim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı