Razer Basilisk vs SS Rival 310

5 aydır steelseries rival 310 kullanıyorum gerek yazılımı olsun gerek performansı olarak çok beğendiğim bir mause.Mouse ta gördüğüm tek problem kablosu plastik ve ince olduğu için çok dolanıyor.Tavsiyem rival 310 yönündedir
1548668878638~2.jpeg

Razer kablo hariç 107 gram ve kablosu örgülü olması da bir dezavantaj. Kablonun verdiği ağırlığı hesaba katarsak önemsenmeyecek bir şekilde ağır olacağını düşünüyorum.

Rival 310 sadece 88.3 gram ve kablosu örgüsüz.

Özellikle düşük DPI düşük sens ile FPS oyunları oynayacaksan (Cs Go, PUBG gibi...) Rival 310
10 adım önde.

Daha önce Razer ürünler kullandım. Eğer büyük elli isen gerçekten rahatlar ve sağlamlar. 18 cm uzunluk 9 cm genişlik için Razer oldukça konforlu. Razer'de de tek tercih Deathadder olmalı. Diğerlerini tavsiye etmem. Fakat fare ağırlıkları ve kablo sorunu oldukça can sıkıcı. Sanki fare bir yere takılıyor hissi veriyor. Esnek kablolu Razer fareleri var. Mesela Razer lancehead. Kablosu örgülü ama oldukça esnektir. Fakat ürün lazer. Lazer ürünleride asla tercih etme.

Ben şu ana kadar Razer Elite ve Deathradder 3.5g kullandım. Sonrasında Zowie Ec2-b Cs Go versiyona geçtim. Farenin hafif olması ve kablosunun örgüsüz olması gerçekten ama gerçekten performansı ciddi şekilde arttırıyor. Sanki kablosuz bir fare kullanıyormuşsun hissi veriyor.

Özellikle düşük DPI düşük sens ile FPS oyunları oynayacaksan (Cs Go, PUBG gibi...) Rival 310
10 adım önde.
Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Bilmiyorum biliyor musun ancak internet sitesinde dünyanın en gelişmiş FPS mousesi diye geçiyor ve yazılım üzerinden istediğin DPI'ı ayarlayabilirsin. Ağırlık konusu ise kişiden kişiye değişir. Bence ağırlığı ideal ayrıca dediğiniz örgü kablo olması bir avantaj.

Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Bilmiyorum biliyor musun ancak internet sitesinde dünyanın en gelişmiş FPS mousesi diye geçiyor ve yazılım üzerinden istediğin DPI'ı ayarlayabilirsin. Ağırlık konusu ise kişiden kişiye değişir. Bence ağırlığı ideal ayrıca dediğiniz örgü kablo olması bir avantaj.
Yüzey olarak yukarıda belirttiğim gibi mi?

Razer kablo hariç 107 gram ve kablosu örgülü olması da bir dezavantaj. Kablonun verdiği ağırlığı hesaba katarsak önemsenmeyecek bir şekilde ağır olacağını düşünüyorum.

Rival 310 sadece 88.3 gram ve kablosu örgüsüz.

10 adım önde.

Daha önce Razer ürünler kullandım. Eğer büyük elli isen gerçekten rahatlar ve sağlamlar. 18 cm uzunluk 9 cm genişlik için Razer oldukça konforlu. Razer'de de tek tercih Deathadder olmalı. Diğerlerini tavsiye etmem. Fakat fare ağırlıkları ve kablo sorunu oldukça can sıkıcı. Sanki fare bir yere takılıyor hissi veriyor. Esnek kablolu Razer fareleri var. Mesela Razer lancehead. Kablosu örgülü ama oldukça esnektir. Fakat ürün lazer. Lazer ürünleride asla tercih etme.

Ben şu ana kadar Razer Elite ve Deathradder 3.5g kullandım. Sonrasında Zowie Ec2-b Cs Go versiyona geçtim. Farenin hafif olması ve kablosunun örgüsüz olması gerçekten ama gerçekten performansı ciddi şekilde arttırıyor. Sanki kablosuz bir fare kullanıyormuşsun hissi veriyor.
O hissi hala hissediyorum. Bazen çalışırken durup durup fareyi sallıyorum:kedi:
Tercihimi basiliskden kullanıyorum.Sağolun

Profesyonel CS go oyuncularına bakın kaçı örgülü kablo ile oyun oynuyor veya kaçında Basilisk var?
Profesyonel oyuncuların %7'i Razer kullanır ve bunlarında tümü Basilisk değildir.
Hiç 45 cm uzunluğunda 40 cm yüksekliğinde 400 dpi ve 1.5-2 sens ile Cs go oynamadığın belli.
7 sene Razer ürünleri kullandım. Ben Razer'i kötülemedim. Sağlam mı sağlam. Büyük elliler için alternatifi yok ama eleştirdiğim noktalar ağırlık ve örgülü kablo!

Günümüzde birçok profesyonel FPS oyuncusu artık kablosuz farelere yöneldi. Kaliteli örgülü kablolar var aslında. Harici olarak satılıyor. 100 -150 tl bir maliyet ile kablo değişimi yapabilirsen güzel birşey gerçekten. Bunlara Parakord kablolar deniyor ve bildiğin dışı kumaş ip gibi. Onun dışında normal örgülü fareler gerçekten oldukça rahatsız edici. Birçok profesyonel oyuncuya bakın örgülü kabloları ilk gün örgüsünü keserler.

Ağırlığa gelince şu an 85-90 gram bir fare kullanıyorum ve ani reflekslerde inanılmaz başarılı. 4-5 sene örgülü kablolu fareler kullandım örgüsüz kablolar tartışması bile yapılmaz daha iyidir. Tek istisnası Paracod kablodur.

Ayrıca önemli bir nokta daha var. Basilisk Elite'den daha sonra çıktı ve ben fare araştırırken fiyatlara baktığımda Elite'ler 340-350 tl iken Basilisk'ler 400 tl üstündeydi. Şu anda Basilisk 270 tl'ye bile alınabiliyor ve Elite'nin fiyat olarak oldukça altında. Ben bu ürünün fazla tutmadığını düşünüyorum.

Bence eleştirilere açık olmalısınız. Herkes fikrini yazabilir.

Arkadaşımıza hayırlı olsun şimdiden.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı