Karşılaştırma Razer BlackShark V2 Pro 2020 vs 2023

Öncelikle öncesinde 2022-2024 seneleri aralığı Razer BlackShark V2 Pro 2020 beyaz versiyonunu kullandım.
Bunun + yanlarından bahsedecek olursak:
Şarjı 3-5 gün kadar gidiyordu günde 10 saat civarı kullanılmasına rağmen.
Mikrofonu Power tuşundan kapatıp açarken bildirim sesi gibi 2 saniyelik bir ses geliyordu.
Aynı şekil şarjı bittiği vakitte aynı şekil bildirim sesi geliyordu.
Kulaklık çantası çıkıyordu.
Yandaki ses arttırma kısmından bilgisayar sesi son ses olsa da arttırılabiliyor.
Kulaklık pedlerinin yıkanıldığı söyleniyordu fakat hiç yıkamayı denemedim.

Eksi yanlarından bahsedecek olursam:
Beyaz olduğu için kulak pedinin iç kısmı ve kafa bandında da sararmalar oluşuyordu.
Kulaklığın siyah versiyonu için kulak pedleri varken beyaz versiyonu için bulunmuyor.
Kafaya göre ayarlanan demir parçalar kullandıkça çok gevşiyor.
Kulaklık sesini kısıp açma tuşu belli kademede olduğu için bir kısımda ufak takılma oluyordu en son seviye bir anda duruyordu.

Şu anda Razer BlackShark V2 Pro 2023 siyah versiyonunu kullanmaktayım.
Bunun + yanlarından bahsedecek olursak:
Aynı şekil uzun süreli şarj edip kullanabiliyorum.
Görünüş olarak daha iyi fakat logosu belli olmuyor.
Kullanıcı arayüzünde yeni seçenekler var.
Ses ve diğer ayarları daha iyi.
Kullanım sırasında sesi dışarıya vermiyor.

Eksi yanlarından bahsedecek olursam:
Kulaklık için bir çantası bulunmuyor önceki versiyonda vardı bu versiyonunda özellikle telefona bağlayabilirken çantası olmaması kötü olmuş.
Telefonda kullanım açısında ses kalitesi biraz bozuluyor. (şarkı dinlediğim zaman fark ettim, sosyal mecralarda böyle bir sorunu yok.)
2020 versiyonunda olan bildirim sesleri yok bunun yerine sesli bir şekilde uyarı veriyor.
Kulaklık sesini ayarlama kısayolu durmadan dönüyor herhangi bir sonu yok. Bir öncekinde vardı.
Ses açıp kısma bilgisayarın sesi ne kadarsa o kadar artıyor daha fazla artmıyor.
Önceki versiyonda direkt olarak USB taktığımda kulaklığa bağlanmıştı. Bu versiyonda ilk başta kablolu versiyonda takıp kurulum yapmanız gerekmekte.
Hem espor moduyla birlikte THX spatial Audio kullanılmıyor.
Mikrofon ayarlarında geliştirme (enchancements) i iyi ayarlamak lazım yoksa sesi biraz robotikleştiriyor.
Kulaklık pedleri çıkmıyor.

Kısaca 2020 versiyonunu öneririm. İyi sosyaller.

Razer BlackShark V2 kullanıyorum kulaklık pedlerini yıkayayım derken biraz zarar verdim sanırım ama sıkıntı yok. Klips yerlerinden sökmeye çalışırken yapay deriyi bir tık çizdim ama görünürde sorun yok. Çok terlediğim için rahat bir şekilde çıkartıp yıkayıp takmak isterdim ama baktım ki yeni versiyonda da bir cacık yok. 2020'yi önermişsiniz. Yeni kulaklıkları beklemek gerekecek sanırım.

2020 kullanıcısıyım kesinlikle katılmıyorum. 2020 kesinlikle kronik sorunlu bir cihaz. Forumda vakti zamanında çokça övdüler bu kulaklığı. Tavsiyelere uyup aldım, pekala kulaklığın ses kalitesi 10 numara ona laf yok. Ses yükseltme-kısma tekerleğinin problemli olması, şarjının artık 3-4 saat bile gitmemesi, mikrofonu kablosuz kullanmak istersek ses kalitesinin bir o kadar berbatlaşması... Kimse bunlardan bahsetmedi. Neyse 2024'te artık kimsenin V2 Pro 2020 aldığını sanmıyorum ama olurda bir yerde ucuza görürsünüz, kapatmak istersiniz paranızı boşuna vermeyin.

Tekrar yorum yapacak olursam bu son versiyonda kulaklığın yanındaki L ve R yazan plastikler düştü ve geri takılmıyor. Bir tarafı 1 ay kadar önce düştü şimdi ise diğer tarafından bir parça kırılıp yere düştü diğer kısmı duruyor. Kulaklığı da sağlam kullanıyorum bir öncekinde böyle bir problem yoktu. Mikrofonu pek esnek değil. Bazı zamanlar ses kulaklığa gelmiyor Bluetooth USB çıkart tak yapınca düzeliyor.

Tekrardan yorum yapacak olursam şu anda o çıkan plastiğin diğer tarafı da kopmuş durumda kulaklığın sol tarafı sarkıyor. Her an kopma yaşanabilir. Yeni distribütörleri de pek ilgili değil. Garantisi bitmiş ürün için tamir veya değişimini soruyorum "distribütör şu anki piyasaya yakın bir fiyat teklifi bizlere iletmektedir." cevabını veriyor fakat herhangi bir icraata geçmiyor.

Görselden kronik soruna ulaşabilirsiniz. İki tarafında fotoğrafı mevcut.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 60
  • image.jpg
    image.jpg
    75,2 KB · Görüntüleme: 56
  • image.jpg
    image.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:

Technopat Haberler