- Makaleler
- 5
İncelemeye bakmıştım ve o makaledeki ayarlar sesi çok bozmuştu. Ses kasma olayı da aynı şekilde.Pro X alsaydın pişman olurdun.
Rehber: Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları
Merhabalar, Yaklaşık 8 yıldır Razer ekipmanları kullanıcısıyım. Razer'in bir çok ekipmanını kullandım. Son olarak Razer BlackShark serisini kullanmaya başladım. Şuanda kullanmakta olduğum cihaz Razer BlackShark V2. Gelelim konumuza, ben oyun ve müzik tarafında seslere takıntılı biriyim. Bir...www.technopat.net
V2 alırsan bu da lazım olacak sana.
Başkasının ayarından ziyade kendiniz en doğrusunu bulmalısınız deneyerek.
Mesela müzikte eserin orjinaline en yakın ses ayarı için o eseri çok kaliteli bir kulaklık veya hoparlörde ekstra ayarla bozulmamış olarak dinlemiş olmanız gerek. Elinizdeki cihazın ayarıyla o deneyime yakın hale getirmeye çalışmalısınız. Bu prensipten ziyade ayar yaparken nasıl duymak istediğimize yoğunlaşıyoruz.
Oyunda ses kasma konusu da benzer. Oyununa, ses çıkış cihazına ve yazılımın sesi işleme algoritmasına göre size en uygununu seçmelisiniz.
Mesela BF 2042 oynarken THX gibi sanal surround ayarlarını kapatıyorum. Oyunda çok fazla araç, patlama vs. sesi var. Adım sesinden ziyade bu sesleri de surround olarak vermeye çalışıyor algoritma. Bu da adım sesinin azalmasıyla sonuçlanıyor. THX'i kapatınca adım seslerini çok rahat duyuyorum.
Kendiniz en iyi ayrı belirleyin.