İlk 4090 modelini aldım kutusu alttan açılmış olarak geldiği için iade ettim kabul edildi.
Sonra bir cesaret daha 4080 16 inç modelini sipariş ettim. Çok şükür bu kapalı kutu geldi. Şimdi deneyimleri paylaşacağım.
Aşırı kaliteli bir cihaz. Çok premıum hissettiriyor. Ben böyle grafik, performans görmedim. Cihazda coil whine dediğiniz sesi ben duymadım. Duysam iade ederdim hassasım bu konularda. Fanlar çok sesli çalışmıyor gayet ideal maksimumda bile, önceden oynadığım oyunları tekrar oynuyorum farklı gözle bakıyorum sanki.
1: Ekran 240Hz. QHD IPS, alırken OLED veya MiniLED olmaması beni en çok düşündürdü fakat bu tek çözünürlük ve hep 240Hz olduğundan daha stabil çalısacagını düsünüyorum. Ekran inanılmaz kaliteli(MacBook Air retina display kullanıyorum aynı zamanda, razerınki daha iyi)
2: Ekran kartı 4080 fakat 16ınc bu kasaya 4090'ın ısıdan dolayı uygun olmayacağını düsünüyorum. Cihaz evet ısınıyor fakat hissedilmiyor klavye veya üst gövdeden. 240Hz 2K ekran ve 4080 ekran kartının daha stabil çalışacağını düşünüyorum.
Eksileri: Klavye yerleşimini beğenemedim, sol elim ortada kalıyor daha solda kalmasını isterdim.
Başka eksisi yok canavar gibi bir şey
Ek soruları olana yardımcı olabilirim.