Razer Deathadder Chroma vs Zowie Ec1-a

Gripex

Megapat
Yer
Niffelheim
Daha fazla  
Hangisini seçmeliyim? FPS ve MOBA oynuyorum genelde.

Deathadder Çabuk kırılıp bozuluyor diyorlar ec2-a yada ec1-a almayı planlıyorum hangisini almalıyım?

Dostum ben de 2 gündür bunun cevabını bulmaya çalışıyorum. Türkçe forumlarda fazla bir şey bulamadım fakat yabancı forumlarda ve videolarda çok fazla tartışma var. Daha çok videolarda ec2-a'nın sensörlerinin daha iyi olduğu söyleniyor. Tabi razercılar da deathadderın programı var ve ışıklı diye razerın daha iyi olduğunu söylüyorlar. Cs:go turnuva oyuncularına baktığımızda zowie kullananlar razer kullananlardan bir hayli fazla. keşke ikisine de kullanmış bir arkadaşımız detaylı karşılaştırmasını yapsaydı bu kadar araştırmak zorunda kalmazdık. Bana sorarsan ben zowie derim çünkü internette deathadder ın birçok sorun ve çözüm videosuyla karşılaştım(gerçekten fazla video vardı)scream razer kullanırken getright,kennys,fallen ve nickbunyun zowie tercih ediyorlar. deneme fırsatım olmadığı ve elime nasıl oturduğuınu bilmediğimden şuan ec1-a mı ec2-a mı elime daha iyi oturur diye düşünüyorum.

Zowie EC1-A'yı 2 aydır kullanıyorum. Elim 20,5 cm olduğu için EC-2A almadım.

Mouse'un iyi bir kaplama malzemesi var, hafif ve aşırı kararlı. Kullanımında gıcık olduğum hiçbir yanı yok. Sensörü çok başarılı.

Yazılımsız çalışıyor yani makrosu yok. İhtiyaç duyulan temel şeyler eklenmiş, zaten diğer mouse'lara oranla temel bir biçimi var.

Bunun dışında sorunuz varsa yanıtlayabilirin. Reddit'te çok mouse konusu okumuştum almadan önce. Karşılaştırmalar hala aklımda.

Önce başlığına cevap vereyim zowie makrosu fln yok ama daha kalite diyebilirim bende baya araştırdım deathadder düşünürken zowie almaya karar verdim ama genelde büyük mouse seven biri olarak ec1-a ile ec2-a arasında kaldım.Parmak uçlarımla tıklıyorum.Elimi burdan ölçtüm 18-19 arası.Hangisini almalıyım deneyebilceğim biryer de yok konyada.Deathadder a yakın olsa yeter.

İki mouse u da kullandım, (Deathadder Elite ve EC2-A) şuanda da EC2-A kullanıyorum.

Razer'ın avantajları :

- Makro (Moba oyunlarında işinize yarayabilir.)
- Daha iyi sensör (lift-off distance, surface ayarı mevcut. Oldukça düşük lod, negatif ivmelenme yok)
- Yazılım (aslında avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum zira kullandığım gaming ekipman yazılımları arasında en çok saç baş yolduranı malesef razer synapse. İkide bir ortaya çıkan firmware updateleri olsun, kararsız yazılımların mouse'un yanıt vermemesine yol açmaları olsun iki kere düşünmekte fayda var.)
- Işıklandırma seçeneği var.

Razer'ın dezavantajları :

- Aynı formda farklı boyut opsiyonları yok. Deathadder oldukça büyük bir mouse, ayrıca biraz da etli yana doğru geniş bir mouse. Küçük elleriniz varsa, özellikle elinizin yanal uzunluğu kısa ise bilek ağrısı çekebilirsiniz.
- Örgü kablo (bana göre dezavantaj zira masa kenarına sürtmelerde vs. deformasyon olma riski örgü kablolarda daha yüksek.)

Zowie'nin avantajları :

- Aynı formda farklı boyut opsiyonları var. El uzunluğunuz 18.5-19 cm den kısa ise EC2-A öneririm. Eliniz bu ölçülerden daha büyükse EC1-A tavsiye ederim. Zaten EC1-A ve Deathadder oldukça yakın ölçülerde.

Zowie'nin dezavantajları :

- Daha kötü sensör (kağıt üstünde daha kötü diyebiliriz zira öyle olmasaydı zowie kullanan profesyonel sayısı razer kullananlardan fazla olmazdı. her halükarda negatif ivmelenmesi olmayan, 1cd altında oldukça düşük loda sahip bir sensöre sahip.)
- Yazılım olmaması (Plug & play felsefesine göre üretilmiş bir cihaz. ancak yine de mouse üzerindeki bazı butonlara aynı anda basıp usb ye takmak suretiyle [kullanım kılavuzunda ayrıntıları mevcut] lift off distance ve polling rate ayarları yapılabiliyor. Razer'dan tek eksiği, surface ayarının yapılamaması. Efektif bir etkiye sahip olduğunu da düşünmüyorum açıkçası, üzerinde durulacak bir olay değil.)
- Işıklandırma yok.
- Scroll wheel ve yan butonları iğrenç.
- "Kalın" pvc kablo (Piyasadaki mouselardan biraz daha kalın kablosu olduğu için bazı mouse bungeelerde sorun yaşayabilirsiniz.)

İngilizceniz varsa youtube'daki "Rocket Jump Ninja" kanalını tavsiye ederim. Satın alma arefesinde oldukça detaylı karşılaştırmalar ve incelemeler yapıyor. Kişisel websitesinde de yine detaylı bilgilerin indexine ulaşabilirsiniz.

Zowie EC1-A'yı 2 aydır kullanıyorum. Elim 20,5 cm olduğu için EC-2A almadım.

Mouse'un iyi bir kaplama malzemesi var, hafif ve aşırı kararlı. Kullanımında gıcık olduğum hiçbir yanı yok. Sensörü çok başarılı.

Yazılımsız çalışıyor yani makrosu yok. İhtiyaç duyulan temel şeyler eklenmiş, zaten diğer mouse'lara oranla temel bir biçimi var.

Bunun dışında sorunuz varsa yanıtlayabilirin. Reddit'te çok mouse konusu okumuştum almadan önce. Karşılaştırmalar hala aklımda.

Hocam EC serisi ile ZA serisi arasındaki farkı biliyor musunuz?
Elim büyük olduğu için ec1a veya ZA11 almam lazım.
İki mouse u da kullandım, (Deathadder Elite ve EC2-A) şuanda da EC2-A kullanıyorum.

Razer'ın avantajları :

- Makro (Moba oyunlarında işinize yarayabilir.)
- Daha iyi sensör (lift-off distance, surface ayarı mevcut. Oldukça düşük lod, negatif ivmelenme yok)
- Yazılım (aslında avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum zira kullandığım gaming ekipman yazılımları arasında en çok saç baş yolduranı malesef razer synapse. İkide bir ortaya çıkan firmware updateleri olsun, kararsız yazılımların mouse'un yanıt vermemesine yol açmaları olsun iki kere düşünmekte fayda var.)
- Işıklandırma seçeneği var.

Razer'ın dezavantajları :

- Aynı formda farklı boyut opsiyonları yok. Deathadder oldukça büyük bir mouse, ayrıca biraz da etli yana doğru geniş bir mouse. Küçük elleriniz varsa, özellikle elinizin yanal uzunluğu kısa ise bilek ağrısı çekebilirsiniz.
- Örgü kablo (bana göre dezavantaj zira masa kenarına sürtmelerde vs. deformasyon olma riski örgü kablolarda daha yüksek.)

Zowie'nin avantajları :

- Aynı formda farklı boyut opsiyonları var. El uzunluğunuz 18.5-19 cm den kısa ise EC2-A öneririm. Eliniz bu ölçülerden daha büyükse EC1-A tavsiye ederim. Zaten EC1-A ve Deathadder oldukça yakın ölçülerde.

Zowie'nin dezavantajları :

- Daha kötü sensör (kağıt üstünde daha kötü diyebiliriz zira öyle olmasaydı zowie kullanan profesyonel sayısı razer kullananlardan fazla olmazdı. her halükarda negatif ivmelenmesi olmayan, 1cd altında oldukça düşük loda sahip bir sensöre sahip.)
- Yazılım olmaması (Plug & play felsefesine göre üretilmiş bir cihaz. ancak yine de mouse üzerindeki bazı butonlara aynı anda basıp usb ye takmak suretiyle [kullanım kılavuzunda ayrıntıları mevcut] lift off distance ve polling rate ayarları yapılabiliyor. Razer'dan tek eksiği, surface ayarının yapılamaması. Efektif bir etkiye sahip olduğunu da düşünmüyorum açıkçası, üzerinde durulacak bir olay değil.)
- Işıklandırma yok.
- Scroll wheel ve yan butonları iğrenç.
- "Kalın" pvc kablo (Piyasadaki mouselardan biraz daha kalın kablosu olduğu için bazı mouse bungeelerde sorun yaşayabilirsiniz.)

İngilizceniz varsa youtube'daki "Rocket Jump Ninja" kanalını tavsiye ederim. Satın alma arefesinde oldukça detaylı karşılaştırmalar ve incelemeler yapıyor. Kişisel websitesinde de yine detaylı bilgilerin indexine ulaşabilirsiniz.

Merhabalar,
Zor tercihte kalmışsınız.
Şuan elimde razer deathadder elite ve zowie ec2a white edition mevcut daha onceden ec1 modelinide kullandım. Zowie ec1 ve razer deathadder ebat olarak hemen hemen aynılar diyebilirim. Ec2 modeli ec1 modelinden az daha ufak. Razer deathadder ve ec1 ikisininde performansı gayet iyi. Zowienin clicleri razera gore az daha sert diyebilirim. Sensor kaliteleri ise ikisininde gayet basarılı, ikisinide begeniyorum. Birde mionix naos 7000 diye bir mouse var. Bu mousedende kullandım. Deathadder ve ec1 modellerine kalıp olarak benziyor. Sensoru ve clicleride başarılı. Ama hepsinden onemlisi mouse’nin ele oturuşu, steelseries, razer, zowie, logitech, mionix bu markaların son urunlerının sensor ve click kalıteleri cok iyi. Size sadece elinize uygun mouseyi bulup alışmak kalıyor.
İyi günler,

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı