İki mouse u da kullandım, (Deathadder Elite ve EC2-A) şuanda da EC2-A kullanıyorum.
Razer'ın avantajları :
- Makro (Moba oyunlarında işinize yarayabilir.)
- Daha iyi sensör (lift-off distance, surface ayarı mevcut. Oldukça düşük lod, negatif ivmelenme yok)
- Yazılım (aslında avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum zira kullandığım gaming ekipman yazılımları arasında en çok saç baş yolduranı malesef razer synapse. İkide bir ortaya çıkan firmware updateleri olsun, kararsız yazılımların mouse'un yanıt vermemesine yol açmaları olsun iki kere düşünmekte fayda var.)
- Işıklandırma seçeneği var.
Razer'ın dezavantajları :
- Aynı formda farklı boyut opsiyonları yok. Deathadder oldukça büyük bir mouse, ayrıca biraz da etli yana doğru geniş bir mouse. Küçük elleriniz varsa, özellikle elinizin yanal uzunluğu kısa ise bilek ağrısı çekebilirsiniz.
- Örgü kablo (bana göre dezavantaj zira masa kenarına sürtmelerde vs. deformasyon olma riski örgü kablolarda daha yüksek.)
Zowie'nin avantajları :
- Aynı formda farklı boyut opsiyonları var. El uzunluğunuz 18.5-19 cm den kısa ise EC2-A öneririm. Eliniz bu ölçülerden daha büyükse EC1-A tavsiye ederim. Zaten EC1-A ve Deathadder oldukça yakın ölçülerde.
Zowie'nin dezavantajları :
- Daha kötü sensör (kağıt üstünde daha kötü diyebiliriz zira öyle olmasaydı zowie kullanan profesyonel sayısı razer kullananlardan fazla olmazdı. her halükarda negatif ivmelenmesi olmayan, 1cd altında oldukça düşük loda sahip bir sensöre sahip.)
- Yazılım olmaması (Plug & play felsefesine göre üretilmiş bir cihaz. ancak yine de mouse üzerindeki bazı butonlara aynı anda basıp usb ye takmak suretiyle [kullanım kılavuzunda ayrıntıları mevcut] lift off distance ve polling rate ayarları yapılabiliyor. Razer'dan tek eksiği, surface ayarının yapılamaması. Efektif bir etkiye sahip olduğunu da düşünmüyorum açıkçası, üzerinde durulacak bir olay değil.)
- Işıklandırma yok.
- Scroll wheel ve yan butonları iğrenç.
- "Kalın" pvc kablo (Piyasadaki mouselardan biraz daha kalın kablosu olduğu için bazı mouse bungeelerde sorun yaşayabilirsiniz.)
İngilizceniz varsa youtube'daki "Rocket Jump Ninja" kanalını tavsiye ederim. Satın alma arefesinde oldukça detaylı karşılaştırmalar ve incelemeler yapıyor. Kişisel websitesinde de yine detaylı bilgilerin indexine ulaşabilirsiniz.