Razer Huntsman İncelemesi

• Konuyu başlatan GKD
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 1.983
Selamlar. Bugün geçen gün deneme şansı bulduğum Razer'ın Huntsman modeli hakkında kendimce bir inceleme yazısı yazmaya karar verdim.
DSC_0019.JPG
Klavye Opto-Mechanical yani optik mekanik olarak geçen sesli anahtarlara sahip. Cherry MX mavi anahtarlara göre daha sesli anahtarlar bunlar ve 100 milyon basış ömrüne sahip. Razer'ın verdiği bilgiye göre optik mekanik anahtarlar alışageldiğimiz mekanik anahtarlara göre %30 daha hızlı çalışıyorlar, ayrıca 1.5mm'lik hareketle tuş basımını algılayabiliyorlar. Basma ağırlığı ise 45 gram.
razer-opto-mechanical-switch-hero-mobile.jpg
99649-razer-opto-mechanical-switch.gif

Ele verdiği his güzel, tuşların basışı kolay ve kullanımı keyifli. Ancak çoğu Razer ürününde dediğim "daha iyi kalite bir plastik kullanılamaz mıydı" sözünü söyletti bana. Biraz daha kalın ve iyi malzemeden yapılmış keycap'ler olsun isterdim. Mesela Steelseries'i o yönden beğeniyorum.

Konfor olarak iyi çalışılmış, iki kademeli ayaklara sahip. Ama bir bilek desteği olsun isterdim.

Aydınlatmasını ise yazılımı üzerinden ayarlayabiliyorsunuz.
DSC_0026.jpg

Nefes Alma
Ateş
Duyarlı
Dokunulan Tuşta Dalgalanma
Renkler Arası Geçiş
Gökyüzü
Sabit
Dalgalanma
Dönme

Genel bakacak olursam güzel bir klavye, evet. Hızlı, kaliteli, konforlu bir model. Günümüzde ortalama 750 TL'lik bir fiyat etiketine sahip. Sunduğu özelliklere göre makul ancak optik mekanik şart değilse başka alternatiflere yönelirdim şahsen. Belirttiğim gibi Razer ürünlerinde kullanılan malzeme kalitesi beni pek tatmin etmiyor. İyi Sosyal'ler :)

Ellerinize sağlık.
A4 tech e helal olsun, yaptığı ARGE yi Asus ve Razer a kabul ettirdi.
Optik mekanik isteyenler için daha uygun klavyeler de var piyasada.
Ve bu klavyenin bilek desteği olan sürümü de var Elite versiyonu. Yanlışım yok ise 1200 lira üzeri fiyatı var.

Ellerinize sağlık.
A4 tech e helal olsun, yaptığı ARGE yi Asus ve Razer a kabul ettirdi.
Optik mekanik isteyenler için daha uygun klavyeler de var piyasada.
Ve bu klavyenin bilek desteği olan sürümü de var Elite versiyonu. Yanlışım yok ise 1200 lira üzeri fiyatı var.

Vay be demek hayran olduğum Opto-Mechanic switch'lerin mucidi A4tech'miş. Razer patent hakkı ödeyip isim basmış olmalı. A4tech beyefendi diyeceksiniz!

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı