Razer Ornata V3 vs SteelSeries Apex 3 TKL

Benim için öyle sessiz olması aşırı önemli değil red Switch veya ona benzer ses tonunda olabilir ama blue Switch benden uzak Allah'a yakın olsun 2 yıldır konfulon V5 kullanıyorum hiçbir sorun olmadı şimdiye kadar ama blue Switch canımı sıkıyor son 1 yıldır kaliteli klavye genelde sürekli oyun oynarım ne tuş silimmesi falan hiçbir şey olmadı her neyse dediğim gibi ses tonu red Switch gibi sessiz bir şey olsa benim için yeterli.
O zaman bütçen çıkarsa Rog Strix Scope RX'in red switchlisi güzel. Uğraşırım dersen hot swap klavye al, daha sonrasında bütçen oldukça switch vs alir ozellestirirsin.

V2 ile karıştırmışım
"Karistirmisim". Dikkatsizim, tamamen ön yargılarım ve okumadan rastgele muhalefet olmak için attigimdan değil de, karistirmisim iste. V2'sini daha cok beğenmişler abi, V3'ü uf nasıldır.
klavye bakılmalı diyebilecek kadar düşmüyorum.
Yaptığım hatayı sağa sola saldırarak örtmeye çalışıyorum mesajı. Last resort. Membran onerilmesine karşı arkadas, hybrid mechanic öneriyor. Membran üzerine konulmus çubuklu tuşlar. :D
Kişiye göre değişir ama bariz bir eksidir, bazısı bu eksiyi ister bazısı istemez.
Neye göre eksi, kime göre eksi? Senin tabirinle sorayım sana; Karar mercii sen misin?

Son düzenleme:
"Karistirmisim". Dikkatsizim, tamamen ön yargılarım ve okumadan rastgele muhalefet olmak için attigimdan değil de, karistirmisim iste. V2'sini daha cok beğenmişler abi, v3'ü uf nasıldır.
Hahaha, bayağı komik adamsın sen.

Membran onerilmesine karşı arkadas, hybrid Mechanic öneriyor. Membran üzerine konulmus çubuklu tuşlar.
Aynen öyle yapıyorum, daha uzun ömürlü olsun ve daha iyi basım hissiyatı alsın diye, taş devrinden kalma teknoloji önerecek kadar aklımı kaybetmedim.

Muhalefet olmak için.
Mesajın silinmiş şimdi ctrl c ctrl v aynısını falan attın galiba az önce, bana muhalefet olmaktan falan bahsetme.

Neye göre eksi, kime göre eksi? Senin tabirinle sorayım sana; karar mercii sen misin?
Kardeş orada numpad olmaması artı mı oluyor? Hani daha az madde var, daha az hacim? 🤣

Kardeş orada numpad olmaması artı mı oluyor? Hani daha az madde var, daha az hacim?
Ne artı ne eksi. Tamamen tercih meselesi. Daha fazla hacim eksi bile olabilir bazı durumlarda bazı kişiler için. Mesela low profile keycapler de bir eksidir o zaman? Daha az hacim, daha az madde? Kötü malzeme kalitesi bir artı mı yoksa? Hm...

taş devrinden kalma teknoloji önerecek kadar aklımı kaybetmedim.
Son bir ekleme, mekanik klavyeler, membran klavyelerden daha eski teknoloji. :D 1970 IBM klavyeleri. Membran ise ondan yaklaşık olarak 10 sene sonra doğdu. Hm. Şimdi mekanik daha kötü o zaman hibrid mekanikten. Ah ulan, boşuna mekanik klavye alıyormuşuz. Keşke gidip hep membranın üzerine çubuklu tuşlar eklenmiş klavyeler alsaymışız. Pü bize.

Son düzenleme:
Son bir ekleme, mekanik klavyeler, membran klavyelerden daha eski teknoloji. :D 1970 IBM klavyeleri. Membran ise ondan yaklaşık olarak 10 sene sonra doğdu. HM. Şimdi mekanik daha kötü o zaman hibrid mekanikten. Ah ulan, boşuna mekanik klavye alıyormuşuz. Keşke gidip hep membranın üzerine çubuklu tuşlar eklenmiş klavyeler alsaymışız. Pü bize.

20 dakika önce mesaj yazmışsın, 3 dakika önce tekrar gelip mesajlarımı biraz daha inceleyip bunu eklemişsin, bu kadar mı taktın bu konuya? İcat yılına değil yıllar içinde kullanım sıklığına bak. "eskilerden beri insanlar hep membrane kullandı, mekanik klavyenin ne olduğunu bile bilmiyordu millet. Şu an ise herkes mekaniğe geçti ve geçiyor." bunu dedirtebilecek kadar konuyu kıvırdın ve amacının dışına çıkardın. Hala membrane savunması yapıyorsun, bu kadar talihsiz bir duruma düştüğün yeter Samet. Daha fazla uzatma derim.

Hala membrane savunması yapıyorsun, bu kadar talihsiz bir duruma düştüğün yeter Samet.
Talihsiz konum? Tartışılır. Moral high ground tutumunda gezinenlere karşı ekstra bir garezim olduğu kısmı doğru. Takıldım çünkü kendince yukarıda membran öneren arkadaşları küçük görüyorsun. Yaptığın şey membranın üzerine çubuk konmuş klavye önermek. :D
"eskilerden beri insanlar hep membrane kullandı, mekanik klavyenin ne olduğunu bile bilmiyordu millet. Şu an ise herkes mekaniğe geçti ve geçiyor."
Evet, mekaniğe geçiyor ama mekanik yerine membran üzerine çubuk konmuş klavye önerip bunun diğerlerinin yaptığı şeyden daha iyi olduğunu savunuyorsun. Yetmiyormuş gibi yanlış bilgi veriyor ve yönlendirmede bulunmaya çalışıyorsun. Low profile key cap kullanan, çubuklu membrandan fazlası olmayan bir klavyeyi sanki çok daha üstün bir teknolojiymiş gibi paylaşıyorsun. Gerçekte olan ise, membran klavyeden daha kötü bir klavye olması.

Takıldım çünkü kendince yukarıda membran öneren arkadaşları küçük görüyorsun.
Aynen öyle, 2024 yılında 1700 liraya membrane klavye öneren biri normal biri değildir. Hele bir de tek geçerim vs yazıyorsa. Başkası da gelip bu kişilerin avukatlığını yapıyorsa onlar için durum daha da vahimdir.

Mecha membrane normal membrane klavyeye göre daha dayanıklıdır. Daha iyi basım hissiyatı ve tepkimesi vardır.

Bahsi geçen iki klavyeden biri %100 ve konforlu bir bilek desteği olduğu için 2 farklı konuda da daha öndedir.

Numpad olmaması bir eksidir, olmayan bir şey artı veya tercih değil eksi olur. Kimi bu eksiyi ister kimi istemez, bende şahsen TKL klavye tercih ederim, ama bu benim kendi fikrimdir ve ben TKL eksisinden memnun olduğum için bu geneli yansıtmaz.

Gerçekte olan ise, membran klavyeden daha kötü bir klavye olması.

Son olarak theany kullanıcı adlı Samet isimli bir şahsın yorumları geneli temsil etmez ve kendini ilgilendirir. Hybrid klavye de 2+2'nin 4 olması gibi açık bir şekilde membrana göre daha iyidir.

Son olarak theany kullanıcı adlı Samet isimli bir şahsın yorumları geneli temsil etmez ve kendini ilgilendirir. Hybrid klavye de 2+2'nin 4 olması gibi açık bir şekilde membrana göre daha iyidir.
Aferin herkese açık adımı bulmuşsun. Büyük başarı. Çok zorlandın mı? Doğru söyle eski kullanıcı adları kısmından mı buldun yoksa paylaştığım github konusundan mı? :D. "General Pong Krell" kullanıcının yorumları da geneli temsil etmiyor ama her söylediği kuralmış gibi konuşabiliyor. Hm. Kötü dediği klavye karar mercii olarak gösterdiği sayfa tarafından iki makale de tavsiye edilirken, deminden beri daha iyi deyip durduğu klavyenin hiç bir tavsiye listesinde olmaması da komiktir. Daha da komiği ise hibridin membrana göre daha dayanıklı olduğunu sanmasıdır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı