Razer Viper Mini incelemesi

Razer Viper Mini İncelemesi

Giriş:


Selamlar herkese, bugün ufaktan bir Razer Viper Mini incelemesi yapacağız. Bu mouse'ı alınca başınıza ne gelecek veya nasıl bir his anlatabildiğim kadar anlatmaya çalışacağım.

Nereden aldım?

Ürünü itopya.com'dan 230 TL'ye satın aldım kargo ile birlikte 239TL'ye gelmiş oldu. Ürünü itopya'dan alma sebebim itopya'da şuanda gayet güzel bir indirimde olması ve yanında hediye çok kaliteli bir mousepad gelmesi oldu.

Kaç günde elime ulaştı?

Ürün öncelikle UPS kargo ile geliyor onu belirteyim. Cuma akşamı siparişi verdikten sonra cumartesi günü kargoya verildi pazar tatilinin ardından pazartesi elime ulaştı.

Not: Eskişehir'de yaşıyorum.


İlk anlar:

Ürünü kutusundan çıkardım elime aldım plastik hissiyatını hissettim direk alışmam 2-3 saniye bile sürmedi ilk hissiyatı gerçekten çok garip. Bilgisayara taktığım gibi direk çalışmaya başladı yani onu indir bunu indir sonra çalışsın gibi bir durum yok. Taktığım gibide şaşırdım doğrusu mouse'ın yazılımı Synapse 3 direk karşıma çıktı :D. Beni kurun diye ekrana geldi resmen kurma işi biraz tercih meselesi ancak mouse'ın tüm fonksiyonlarına erişmek için yazılıma ihtiyacınız var.

Yazılım Arayüzü:

Yazılım gerçekten çok şık ve sade. Bazı yazılımlar var illa görmüşsünüzdür her şeyi tek bir yere sığdırmaya çalışırlar. Razer öyle yapmamamış ve gerçekten çok başarılı olmuş.

Birkaç fotoğraf:

1627302368204.png
1627302417162.png


Mouse fiziksel inceleme:

Mouse mini bir model ancak 17 cm bir elim olmasına rağmen elime cuk oturdu inanır mısınız? Daha önce MK240 setinin mouse'nı kullandığım için çok sorun yaşamadım sanırım. Mouse'ın RGB aydınlatmaları da çok kaliteli olmuş. Odama konumu gereği çok güneş geliyor güneş altında bile ışıkları çok rahat belli oluyor. Ayrıca ürünün skatezleri inanılmaz iyi mouse buzun üzerinde kayıyor sanki ancak itopya'nın gönderdiği mousepad tam olarak uymadı sanırım sürtünüyor biraz. Ona da diyecek lafım bir şey yok beleş sonuçta. :D

M212 ve Viper Mini boyut karşılaştırması:


IMG20210726184847.jpg


Artıları ve Eksileri:

Artıları:
-Mouse aşırı hafif elinizde olduğunu bile hissetmiyorsunuz.
-Sensörü bu fiyat bandında mükemmel
-Mini model olmasına rağmen çoğu büyük elli kişilerin rahatça kullanabilmesi.
-Skatezleri gayet kaygan ve kaliteli.
-RGB takıntınız var ise tatmin edecektir.
-Hayatınızda görebileceğiniz en iyi yazılım. (Bana göre linçlemeyin :D.)
-Kablosuz gibi hissettiren örgü kablosu sanırım Razer speedflex diye geçiyordu.

Eksileri:
-Mouse'a bir ayar kaydettiğinizde eğer yazılım'ı kapatırsanız ayar siliniyor.
Örneğin: Mouse'ın renginin sabit olarak kırmızı yanmasını istedim bilgisayar açılırken RGB olarak yanıyor. Yazılımı açıldığında kırmızıya dönüyor.
-Normalde de küçük mouse kullanmama rağmen bunun hissiyatı baya farklı alışmak en az 2-3 gün sürer diye tahmin ediyorum.
-Mouse tekerleği ufak bir ses çıkartıyor kimisi o sesten rahatsız olmuş ben bizzat rahatsız olmadım.


Kapanış:

Mouse şuan indirimde dediğim gibi eğer mouse'a ihtiyacı olanlar var ise kaçırmasın. 230TL + mousepad güzel kampanya olmuş. Almak isteyen olursa diye link'te bırakacağım. Bu fiyat bandında ki en iyi mouse diyebilirim, tek dezavantajı küçük olması. Sorunuz var ise sormaktan çekinmeyin iyi forumlar diliyorum.

Ürün linki: https://www.itopya.com/razer-viper-mini-rgb-gaming-mouse/

 
Etiket için teşekkürler, elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş. Bir kısım gördüm tekerlek ses çıkartıyor demişsiniz hayvan gibi abanmadıktan sonra ses çıkmıyor. :D
 
Etiket için teşekkürler, elinize sağlık güzel bir inceleme olmuş. Bir kısım gördüm tekerlek ses çıkartıyor demişsiniz hayvan gibi abanmadıktan sonra ses çıkmıyor. :D
Bazı arkadaşlar çok takıntılı sanırım. Forumda birkaç kişi gördüm tekerlekten ses çıkıyor diye iade ettim diyen. Çıkan ses zaten çok az abansan bile. Çok takıntılı olmamak gerek.
 
Bazı arkadaşlar çok takıntılı sanırım. Forumda birkaç kişi gördüm tekerlekten ses çıkıyor diye iade ettim diyen. Çıkan ses zaten çok az abansan bile. Çok takıntılı olmamak gerek.

Sanki earrape gibi sesi kulaklığı takın müziği açın zaten hiçbir şey duymuyonuz ki.
 
Hocam güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık. Bu arada boyut olarak beni üzmedi sadece fazla hafif alışmak zaman alabilir ağır fare kullananlar için.
 
Tam olarak aynı durum bende de geçerli. Ben de mk240 setinin mousesinden viper miniye geçtim, çok yüksek ihtimalle m212 mousenin küçüklüğü bizi yanıltıyor yoksa küçük bir mouse. Verilen mousepad 30x75cm olması gerek günümüz ekonomisinde gayet yeterli bence.
 
Elim 19x11 cm ve mouse elime küçük gelmiyor. Fingertip/palm arası bir tutuşla rahatlıkla kullanabiliyorum.

Click Latencies | last updated 29 June 2021
Bu tabloya göre piyasadaki en iyi tıklama tepki süresine sahip mouselardan bir tanesi.

Alacaklara dikkat lod sorunu var fakat İtopya'nın hediye ettiği mouse pad ile birlikte Razer vespula V2 hard kalibrasyonunu seçtiğiniz zaman lod 2 küsur DVD'den 1 küsur DVD'ye düşüyor. Uygulamadan seçilen kalibrasyon ve kullandığınız mouse pad büyük farklılık sağlıyor.
Ayrıca elektronik bant takarak da lod sorunu gideriliyor.

-Hayatınızda görebileceğiniz en iyi yazılım. (bana göre linçlemeyin :D.)

Yazılımı açtığında "Razer Synapse 3, Razer Central, Razer Central Service, GameManagerService, Razer Synapse Service" diye 4 tane işlem açılıyor görev yöneticisinde. Bunlar da toplamda 240 MB RAM kullanıyor yok yere. Bence pek hoş bir şey değil bu. Alt tarafı 1 mouse için arkada 50 tane şey çalışıyor. Eski Logitech g203 ve g300s kullanıcısı olarak bence Logitech'in uygulaması çok daha kullanışlı. Ama o mouselarda da kronik çift tıklama sorunları var ve tıklama ömrü sadece çok az.
Elim 19x11 cm ve mouse elime küçük gelmiyor. Fingertip/palm arası bir tutuşla rahatlıkla kullanabiliyorum.
Güncelleme. İlk başlarda sorun yoktu fakat şimdi elime kramp girmeye başladı. Sanırım çok dar geldi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı