Düzenli olarak mousepadini yıkamadağın sürece o mouse pad zamanla kalitesini ve kayganlığını yitirmeye mahkumdur. İnternette "how to clean mouse pad" yaz nasıl yıkandığına bak ve her ay yıka mouse Pad'i, onun dışında QCK+ kötü bir mouse pad değil fakat ben onun yerine dikişli ve daha kalın olduğu için bütçeye 20 TL koyup Fury S Pro Large alınması gerektiğini düşünüyorum, sadece fare koyacaksan Large boyut dışında başka boyutlara bakmanı önermem, yetersiz gelecektir diğer boyutlar. (Esporcular kalın mousepadler tercih ediyor: G640, QCK heavy gibi.)
HyperX FURY S Pro Gaming MousePad L HX-MPFS-L : Amazon.com.tr: Bilgisayar
www.amazon.com.tr
Ben Glorius mouse pad önermeyi bıraktım. İlk olarak firmanın mousepadleri lastik kokuyor, Glorius kendi sitesinde bunun 70 saat içerisinde geçeceğini söylese de geçmediği bazı kullanıcılar tarafından belirtilmiş.
Ayrıca Glorius gibi bir firmanın Large boyut mousepadlerini XL diyerek satmasınıda yanlış buluyorum, mouse pad boyutunun bir üstünü yazıyorlar. Mesela 70x30 ölçüsü piyasa standartlarında 'XL' iken firma bunu aslında 90x40 ölçüsünün standartı olan 'XXL' ismiyle pazarlıyor, dolandırıcılıktan öte değil. Glorius gibi bir firma bu tarz şeyleri neden ve nasıl yapıyor anlamış değilim ayrıca bir mouse Pad'in kokması demek kalitesiz materyallerden yapılmış olması demektir, örnek: Türkiye'de popüler olan çakma Razer, Logitech mousepadler.