Razer Viper V2 Pro vs G Pro X Superlight vs Pulsar X2 Wireless

Bütçe
2500

MachL

Kilopat
Katılım
29 Eylül 2018
Mesajlar
1.912
Makaleler
1
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta belirttiğim gibi yeni bir fare almaya karar verdim lakin 3 fare arasında kaldım, kullananlar veya bilgisi olanlar fikir verirse sevinirim, iyi sosyaller.

Not: G703 Hero fareden geçeceğim.



 
Hangi açıdan? Sarj süresi, sensör, tuşlar hepsini göz önüne alırsak?
Sensör olarak en iyisi Viper V2 Pro. Şarj süresi olarak Viper V2 Pro 80 saat iken Pulsar X2 Wireless 70 saat. Yani Viper V2 Pro daha iyi. Ağırlık olarak Viper V2 Pro 59 gram, Pulsar X2 Wireless 56 gram, G PRO X Wireless 63 gram. Pulsar X2 Wireless'ta Kailh GM8.0 80M ömürlü switch varken Viper V2 Pro'da Razer Gen3 90M ömürlü switch var. Switch bakımından da Viper V2 Pro önde. G PRO X Wireless'in ise Omron 20M switchleri bulunuyor, ki bu switchin bu denli bir farede bulunması çok komik. Çünkü çift tıklamaya çok müsait ve giriş seviyesi bir switch.
 
Bunları haricinde Viper Ultimate gecikme testinde V2 PRO'dan bir tık daha iyi fakat insanların bunu fark etmesi imkansız. Ultimate fiziksel olarak Sol el kullanımı için ekstra tuşlar, RGB aydınlatma ve dock sunarken V2 PRO daha iyi konumlandırılmış stakez, hafiflik ve şarj süresi sunuyor. El uzunluğun benim ki gibi 19, 20CM arasında ise pençe ve parmak ucu kullanımı daha rahat. Tecrübelerimde Superlight avuç içi kullanımı da iyi. Işıklandırması olmadığı için Ultimate göre daha fazla şarjı süresi var. Fiyat olarak şuan ki fiyatları hiçbiri hak etmez ama bana göre Superlight diğerlerine göre daha az özellikli olduğu için direkt elerdim.

Ekran görüntüsü 2022-11-13 022748.png
 
Arkadaşların da dediği gibi fazla bir bütçeniz var ise 2500 TL gibi rakamlara çıkıyorsanız V2 Pro sizin için en iyi tercih olur. Yabancı forumlarda da araştırdığım kadarıyla ikisini kullanan insanlar çok bir fark görememiş aradaki fiyat farkını gereksiz bulmuşlar, hele ki Türkiye şarjlarında 1000 TL (birim) gibi bir farkı hak edecek kadar fark oluşturmuyorlar birbirleri arasında.
 
Şu an işim var öğleden sonra konuya gerekli açıklıkları getireceğim saygılar

@MisafirTerliği34 , @Godsume ve @BerkayZ87 Arkadaşlarımız güzel noktalara değinmişler, hem onların anlattıkları üzerinden hem de benim söylemek istediklerim tüm kablosuz mouse alıcılarına rehber olması niteliğinde yazmak istedim.
Rahmetli fotoğrafçı Ara GÜLER'in sözleriyle başlamak istiyorum ''En iyi makine en iyi fotoğrafı çekseydi eğer en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı. ''
@MisafirTerliği34 arkadaşımızın kullanmış olduğu rtings sitesini ben de severek kullanıyorum ve beğeniyorum, ancak habercilikte de olduğu gibi bir veriyi en az 2 farklı kaynaktan doğrulamak daha doğru sonuçlar almamıza olanak sağlar.
Gelelim asıl söyleyeceklerime bu 3 mouse arasında sensör acısından hissedilebilir farklar bulunmuyor lakin sensör sıralaması şu şekilde; ( Viper V2 Pro > Pulsar X2 > GPX ).
Bu 3 mouseu birbirinden ayıran en belirgin özelliklkeri :

1. Shape farklılıkları ( eloshapes ve rtings sitesinden bunları kıyaslayabilirsin )

2. Motion Sync özelliği mouse hareketlerinin imleç üzerinde daha doğru algılanmasını sağlayan biz özellik (Viper V2 Pro da default Açık oluyor - Pulsar X2 de programı üzerinden Açma - Kapatma mevcut - GPX de yok)

3. Ağırlıkları birbirine yakın olduğu için bu adımı es geçiyorum.

4. Connectivity Playstation da çevirici ile kullanan arkadaşım Pulsar X2 nin desteklemeyip GPX in desteklediğini söylemişti, bende Viper V2 Pro ve GPX in kablosuz alıcıları ikisi birden pcye takılıyken Viper V2 Pro nun bağlanmadığını ve GPX in alıcısını çıkardığımda bağlandığını fark ettim, GPX de iki alıcı da takılıyken kendi alıcısını görüyordu. Bunu ne için anlattın diyebilirsiniz Kablosuz kulaklık kullanıyorsan PC yi her açtığında yada mouseu her kapatıp açtığında bu durumla karşılaşabilirsin

5. Redditte Pulsar X2 ile alakalı çok fazla sorun la karşılaşıyorum %50 den sonra pilinin hızlı bitmesi, clicklerden gıcırtı gelmesi vs. Razer'ın ilk optik switchleri çok kötüydü hatalı tıklamalar çok oluyordu 3. nesil optik switclerde hissiyatı çok daha güzeldi. GPX de double click sorunu yaşayanlar olmuş ben 1 yıldır felan kullanıyorum yaşamadım ki yaşarsam Logitech garantisini kimseye anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum keza Razer, HyperX ve Steelseries te aynı (Genel de değişim veriyorlar)

6. Şarj süreleri tek seferde 70-80 saat oyun oynayacağınızı zannetmiyorum ben film izleken yada web de surf yaparken yada bu yazıyı yazarken şarj ediyorum daha oyun oynarken şarjım bitmedi :D .

7. Click latency
rtings sitesinin sonuçları şu şekilde
Viper V2 Pro : 3.4 ms
GPX : 3.1 ms
Pulsar X2 : Mevcut değil
techpowerup sitesinin sonuçları şu şekilde (Razer Viper 8KHz ile olan farkı ölçüyorlar)
Viper V2 Pro : 2.1 ms
GPX : 1.7 ms
Pulsar X2 : 3.9 ms

8. DPI deviation
Dpi değerlerinin vaad edilenden sapma miktarı, hata oranı da diyebiliriz (artı, eksi %5) hatasız kabul edilirken bu mouselarda bu hata oranları daha da düşüktür özellikle 400 ve 800 dpi da yok denecek kadar az sapma bulunur. bu sebepten bu seöenek başka mouse alacaklar için öngörü oluğturması amacıyla ekledim.

Bu mouselardan hangisini almak istersen al hepsi çok güzel mouselar, ama bütçen buralarda ise Viper V2 Pro'nun kardeşi Deathadder V3 Pro yu da düşünebilirsin ergo sevmiyorsan o başka yada Pulsar X2 benzeri Ninjitso Sora veya Endgame Gear XM2W. Ben GPX kullanıyorum memnunum, Vüper V2 Pro elime GPX kadar rahat gelmedi ama güzel mouse tabiki ve Pulsar X2'yi merak ediyorum ama daha deneyimlemedim.
Son olarak mouse padin de bir o kadar önemli olduğunu söylemeden geçmek istemedim zira Ferrari'ni bir tarla da sürmek keyif vermeyebilir.

Son olarak eklemeyi unutuyordum eline hangi shape oturuyorsa o mousela gecikmesi fazla olsa da sensörü kötü olsa da daha iyi oynayacağını temin ederim tabi bu sensör konusu ips leri çok düşük olmaması koşuluyla geçerli yoksa 100 ips bir mousela spin ata ata oynarsın ama bu mouseların hepsi 400 ips üstü olduğundan için rahat olsun.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı