Valla sayılmıyor olsa bile onu havada gören güvenlik görevlisi polis asker hepsi indirmeye programlanmış gibiler ehliyetin var yok dinlemeden sinyal bozucu ile müdahale ediyorlar. Kumanda ile kontrol edilen uçabilen hersey tehlike arz edebiliyor silahlandirma yapan bile olur mantığı ile ilerliyorlarKumanda ile kontrol edilen uçak helikopterler İHA
500 Gram altındaki araçlar oyuncak olarak kabul edilir fakat açık alanlarda falan uçurmak için izin gerekir. 500gr üstü İHA olarak geçer ve kullanmak için İHA belgesi gerekmektedir. Bende 10 KG'ye kadar Askeri olmayan İHAları uçurma belgesi var. Bu belgeleri sınava girip alabiliyorsun. Bunların belge sınıfları var yanılmıyorsam 30 KG'ye kadar çıkabiliyor bu değer.Kumanda ile kontrol edilen uçak helikopterler İHA sayılır mı?
500 gram altındaki araçlar oyuncak olarak kabul edilir fakat açık alanlarda falan uçurmak için izin gerekir. 500gr üstü İHA olarak geçer ve kullanmak için İHA belgesi gerekmektedir. Bende 10 Kg'ye kadar askeri olmayan İHA'ları uçurma belgesi var. Bu belgeleri sınava girip alabiliyorsun. Bunların belge sınıfları var yanılmıyorsam 30 Kg'ye kadar çıkabiliyor bu değer.
Yarışma konusunda bilgim yok dostum. Orası için zaten özel katılım belgesi varsa sorun olacağını düşünmüyorum. Fakat yine de bilen biri cevaplarsa daha iyi olur.Anladım hocam. Teknoefst gibi yarışmalarda da uçurmak için geçerli mi bu izin? Yoksa yarışma olduğu için gerekmez mi?
Yarışmada uçurmak için gerekiyor, ehliyetiniz yoksa uçuramazsınız ama orda pilotlar oluyor sizin yerinize uçuruyorlar.Anladım hocam. Teknoefst gibi yarışmalarda da uçurmak için geçerli mi bu izin? Yoksa yarışma olduğu için gerekmez mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.