RDR 2 anlık takılma-stuttering

İşletim sistemi
Windows 10

kaniel

Hectopat
Yer
Yurt Odası
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
16GB 3200 MHz DDR4
Ekran kartı
RTX 3050 Laptop
İşlemci
i5-11400H
Medium-high ayarlarda DLSS kalitede iken oyun 50-60 FPS arasında gidip geliyor, kalabalık yerlerde bazen 40-45'lere kadar düşüyor. Ama sorun bu değil. Saniye başı görüntü anlık olarak takılıp devam ediyor ve beni aşırı derecede rahatsız ediyor. V-Sync kapalı ve açık olarak denedim fayda etmedi, ekran yenileme hızını 144'ten 60'a düşürüp tekrar denedim yine olmadı ki bununla çok alakası yoktur büyük ihtimalle. Biraz intereti araştırdım ama pek işe yarar bir şey bulamadım. Sorunu yaşayan ya da çözümü bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

Ben hardware unboxed YouTube kanalındaki ayarları kullanıyorum. Online modunda 3060 Mobile ile bende de droplar yaşanıyor özellikle saint denisde. Oyun sonuçta port bir oyun ve mobilde düşük watt kullanımı yüzünden dalgalanma oluyor. Ama anlık takılma olayını resimdeki ayarlarla azaltmıştım. Oyun içi ayarlar olarak DX12 ve DLSS balanced uyguladım.
Vulkan modundaki gibi ekran kartını tam yükte kullanmak için güç yönetiminden "yüksek performansı tercih et" seçebilirsin.

@f0ze DLSS güncellemesi geçen temmuz aylarında gelmişti. Yani sadece orijinalde var. @kaniel ayrıca DLSS.dll dosyasını güncelleyebilirsin. Steam'de sorun olmuyor ancak Epic'de her güncelleme sonrası en eski DLSS.dllyi geri yüklüyor. Biraz daha performansı arttırdığı söyleniyor.

Dosya Ekleri

• cLw3yJU.png
    cLw3yJU.png
    182,1 KB · Görüntüleme: 213
  • UvbsXa6.png
    UvbsXa6.png
    222,6 KB · Görüntüleme: 161
  • Screenshot 2022-02-12 040137.png
    Screenshot 2022-02-12 040137.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 147
  • 2.png
    2.png
    21,7 KB · Görüntüleme: 177
@kaniel oyun orijinal mi? Arka planda çalışan programları kapatıp tekrar denediniz mi? Oyunu tam ekran mı oynuyorsunuz? Farklı oyunlarda benzer takılmalar, FPS dropları oluyor mu?

İronik ama Youtuba'da araştırırsan korsan versiyonu orijinal oyundan daha yüksek FPS veriyor. :D

Oyun şirketleri korsan oyuna itiyor üzgünüm ama böyle.
Battlefield 2042 500 TL aldım 1 ay sonra 100 TL'ye düştü ve oyun fıs çıktı bundan sonra bir oyuna para verir miyim bilmiyorum :D
Hocam bence ea oyunu almayin bidaha ciktigi gün sorun onda:D Yoksa elden ring falan paran varsa alınir bence.

FPS değerleriniz çok düşük. Oyun içi ayarları optimize etmeyi deneyin. Tavsiye ettiğim ayarlar:
  • Texture kalitesi: Ultra
  • Anisotropic Filtering: X8
  • Lighning Quality: Medium
  • Shadow Quality: Medium
  • TAA: Medium (Bununla birlikte Radeon Görüntü Keskinleştirme ayarını %80 olarak belirliyorum ben, NVIDIA'da bu ayarın karşılığı var ise uygulayın.)
  • FXAA: Off
  • MSAA: Off
  • Graphics API: VULKAN
  • Reflection MSAA: 2X
Diğer ayarları performansa göre belirlersiniz. Görüntü kalitesinde çok fazla bir değişim olmuyor.

Bu ayarlar ile aldığım ekran görüntüsü:
1644648108664.png

FPS değerleriniz çok düşük. Oyun içi ayarları optimize etmeyi deneyin. Tavsiye ettiğim ayarlar:
  • Texture kalitesi: Ultra
  • Anisotropic Filtering: X8
  • Lighning Quality: Medium
  • Shadow Quality: Medium
  • TAA: Medium (Bununla birlikte Radeon Görüntü Keskinleştirme ayarını %80 olarak belirliyorum ben, NVIDIA'da bu ayarın karşılığı var ise uygulayın.)
  • FXAA: Off
  • MSAA: Off
  • Graphics API: VULKAN
  • Reflection MSAA: 2X
Diğer ayarları performansa göre belirlersiniz. Görüntü kalitesinde çok fazla bir değişim olmuyor.

Bu ayarlar ile aldığım ekran görüntüsü:
Ekran kartınız nedir?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı