RDR 2 için i3-3220 sistem yükseltme

Huseyin97000

Hectopat
Daha fazla  
RDR 2 ve FH 5 oyunlarını düşük ayarlarda oynayabilmek için sistemimi yükseltmek istiyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:

H61M-D anakart
Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
Asus R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon Ekran Kartı
2x2 GB Ram
1TB Harddisk

3000 TL bütçem var. Bu oyunları düşük ayarda oynayabilmem için hangi parçaları yükseltmem gerekir? Bu bütçe yükseltmek için yeterli değilse, yükseltmeye hangi parçalardan başlamalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Düşük ayarlarda oynadığın oyundan zevk almazsın.
Boş ver masrafa girme.
Ders çalış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boş ver masrafa girme.
Ders çalış.
Adamın yaşadığı hayatı bilmeden yorum yapmayın. Düşük ayarlarda da oynamak isteyebilir belki.
RDR 2 ve FH 5 oyunlarını düşük ayarlarda oynayabilmek için sistemimi yükseltmek istiyorum.

Sistem özelliklerim şu şekilde:

H61M-D anakart
Intel(R) Core(TM) i3-3220 CPU @ 3.30GHz 3.30 GHz
Asus R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon Ekran Kartı
2x2 GB Ram
1TB Harddisk

3000 TL bütçem var. Bu oyunları düşük ayarda oynayabilmem için hangi parçaları yükseltmem gerekir? Bu bütçe yükseltmek için yeterli değilse, yükseltmeye hangi parçalardan başlamalıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Ekran kartından başlayarak RAM, işlemci şeklinde devam edebilirsiniz. Ama 2. elden bakmanız lazım 0'a çok zor bunca parça.

Boş ver masrafa girme.
Ders çalış.

Anlamadım hocam ne dersi ?

Adamın yaşadığı hayatı bilmeden yorum yapmayın. Düşük ayarlarda da oynamak isteyebilir belki.

Ekran kartından başlayarak RAM, işlemci şeklinde devam edebilirsiniz. Ama 2. elden bakmanız lazım 0'a çok zor bunca parça.
Hocam, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Boş vakitlerimde oynamak için Xbox aldım geçenlerde ancak konsolun benlik olmadığını düşününce iade ettim. Sonrasında da elimdeki imkânlarla bilgisayarı yükseltmeye karar verdim. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim, bu yüzden teknik bilgisi olan birilerine danışmanın doğru olacağını düşündüm.

Başlangıç için bütçem 3000 TL hocam ancak maaştan artırabilirim. Şimdi, sorum şu: hazır sistem mi almak daha mantıklı olur yoksa eldeki bilgisayarı yükseltmek mi? Hangi seçenek daha mantıklı ve uygun maliyetli olur?

Son düzenleme:
Başlangıç için bütçem 3000 TL hocam ancak maaştan artırabilirim. Şimdi, sorum şu: hazır sistem mi almak daha mantıklı olur yoksa eldeki bilgisayarı yükseltmek mi? Hangi seçenek daha mantıklı ve uygun maliyetli olur?
Hocam bu bütçede 0 sistem zor gibi isterseniz 2. elden, isterseniz de kendiniz toplayabilirsiniz, ben bütçeniz dahilinde şu parçaları buldum:
RAM
APU işlemci
Anakart
Bütçeyi arttırabilirseniz çift RAM alın hocam, yaklaşık 4000 ₺ tutuyor bu haliyle ve eski sisteminizden kalan PSU, harddisk ve monitörünüzü dahil ettiğimden diğer parçaları eklemedim. Bütçeniz yetmiyorsa, Ryzen 3 2200G gibi daha düşük APU'lara bakabilirsiniz.

Babacan.
Oynamak istediği oyun basit sistem isteyen bir oyun değil
Bir şey biliyoruz ki söylüyoruz.
Sen de oynadıysan biliyorsundur.

Anlamadım hocam ne dersi?

Hocam, öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

Boş vakitlerimde oynamak için Xbox aldım geçenlerde ancak konsolun benlik olmadığını düşününce iade ettim. Sonrasında da elimdeki imkânlarla bilgisayarı yükseltmeye karar verdim. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip değilim, bu yüzden teknik bilgisi olan birilerine danışmanın doğru olacağını düşündüm.

Başlangıç için bütçem 3000 TL hocam ancak maaştan artırabilirim. Şimdi, sorum şu: Hazır sistem mi almak daha mantıklı olur yoksa eldeki bilgisayarı yükseltmek mi? Hangi seçenek daha mantıklı ve uygun maliyetli olur?

3000 TL ile olacak iş değil.
Bazen gerçekleri söylemek gerek ben kendi bilgisayarımı 2sene de topladım.
2021 de başladım anca istediğim kıvama geldi.
En son RTX 3060 Ti alınca RDR2'yi tekrar yükledim.
Öteki türlü oynanmıyor.

Babacan.
Oynamak istediği oyun basit sistem isteyen bir oyun değil
Bir şey biliyoruz ki söylüyoruz.
Sen de oynadıysan biliyorsundur.

3000 TL ile olacak iş değil.
Bazen gerçekleri söylemek gerek ben kendi bilgisayarımı 2sene de topladım.
2021 de başladım anca istediğim kıvama geldi.
En son RTX 3060 Ti alınca RDR2'yi tekrar yükledim.
Öteki türlü oynanmıyor.
Dikkatli bir şekilde okumuş olsaydınız, konuda, 3 bin TL'ye hangi parçaları yükseltebileceğimi, bütçemin yeterli olmaması hâlinde ise yükseltmeye hangi parçalardan başlamam gerektiğini sorduğumu idrak edebilirdiniz.

İnsanların bütçesi kısıtlı olabilir, teknik bilgisi olmadıği için konunun maliyeti konusunda soruları olabilir ya da ek bütçe oluşturmak için zamana ihtiyaç duyabilir ve dolayısıyla bu süreçte bilgiye gereksinim duyabilir. Kimse sizden öğüt istemiyor, konu hakkında bilgi isteniyor fark ettiyseniz.

Şunu da belirteyim; üslup iletişimde önemlidir. Tanımadığınız bir insana, kendinizce "sözde gerçekleri" ifade ederken "git ders çalış" gibi bir söylemde bulunamazsınız. Şükür iş güç sahibi insanlarız. Ancak burada ders çalışması gereken bir kişi varsa, o da sizsiniz. Hitabet ve üslup konusunda sıkıntı var gördüğüm kadarıyla. Gelişim önemli tabii (!)

Dikkatli bir şekilde okumuş olsaydınız, konuda, 3 bin TL'ye hangi parçaları yükseltebileceğimi, bütçemin yeterli olmaması hâlinde ise yükseltmeye hangi parçalardan başlamam gerektiğini sorduğumu idrak edebilirdiniz.

İnsanların bütçesi kısıtlı olabilir, teknik bilgisi olmadıği için konunun maliyeti konusunda soruları olabilir ya da ek bütçe oluşturmak için zamana ihtiyaç duyabilir ve dolayısıyla bu süreçte bilgiye gereksinim duyabilir. Kimse sizden öğüt istemiyor, konu hakkında bilgi isteniyor fark ettiyseniz.

Şunu da belirteyim; üslup iletişimde önemlidir. Tanımadığınız bir insana, kendinizce "sözde gerçekleri" ifade ederken "git ders çalış" gibi bir söylemde bulunamazsınız. Şükür iş güç sahibi insanlarız. Ancak burada ders çalışması gereken bir kişi varsa, o da sizsiniz. Hitabet ve üslup konusunda sıkıntı var gördüğüm kadarıyla. Gelişim önemli tabii (!)
Hocam merhaba, sistemde çok fazla yenilik yapmak gerekiyor ,hard disk haricinde sistemi komple yenilemeye ihtiyaç var. Çünkü alacağınız parçalar bir diğer parçanın değiştirmesini gerektiriyor. Size nacizane tavsiyem, almaya girişmişken taksit imkanlarından yararlanıp güzel bir sistem almanız. Allah işinize gücünüze zeval vermesin, çalıştığınız müddetçe altından kalkarsınız diye düşünüyorum. Eğer buna yeltenirseniz size uygun fiyata güzel sistem tavsiyeleri yapabilirim.

Hocam merhaba, sistemde çok fazla yenilik yapmak gerekiyor ,hard disk haricinde sistemi komple yenilemeye ihtiyaç var. Çünkü alacağınız parçalar bir diğer parçanın değiştirmesini gerektiriyor. Size nacizane tavsiyem, almaya girişmişken taksit imkanlarından yararlanıp güzel bir sistem almanız. Allah işinize gücünüze zeval vermesin, çalıştığınız müddetçe altından kalkarsınız diye düşünüyorum. Eğer buna yeltenirseniz size uygun fiyata güzel sistem tavsiyeleri yapabilirim.
Verdiğiniz bilgilere dayanarak ve yükseltmenin maliyetli olacağını hesaba katarak, yeni bir sistem almak en mantıklı seçenek gibi görünüyor o hâlde.

Taksitle düzgün bir sistem almayı düşünebilirim elbette. Yardım ve düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum.

Taksit seçeneği olan sistem önerilerinize açığım hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı