RDR 2 oynamayan bir daha düşünsün

Arkadaşlar belki beğenmiyorsunuz ama ben 1000TL olan bir oyunu gerekirse çıkmış çıkacak en iyi oyun olsun kimseye öneremem gerçekten herhangi bir oyunun 1000TL edecek olduğunu düşünen varsa ya çok zengindir kendisinin verecek parası vardır ya da oyunda 1000 saat geçirmiştir.

Ben ekonomiyede laf atıyorum yarım saattir. Ayrıca dostum söylemek istediğim şey "keşke her oyun en fazla 100TL olsaydı". 1000TL'yi herhangi bir oyuna yakıştırıyorsan kendin bilirsin ama çoğu kişinin 1000TL verecek bütçesi yok bir oyunu öneriyorsam o oyunun fiyatına değmesi lazım.

Aslında doğru hiçbir oyun 1000 TL gibi kazık bir fiyattan satılmamalı ağır bir Spider-Man fanı olarak şunu söyleyebilirimki Spider-Man çok pahalı olduğu için mecburen korsan oynamak durumunda kaldım.

RDR2 Rockstar'ın yapmış olduğu en iyi oyunlardan birisi. Bir oyun bu kadar mı gerçekçi olur ya? :D Bazı kesim var, böyle bir oyuna balon diyor. O gariplerime de hak veririm. Erzurum, Valorant dışında oyun oynamadıkları için güzel ve kaliteli oyundan anlayamıyorlar.
Öyle de dememek lazım, belki de bir oyunun gerçekçi olmasının o oyunu "daha iyi" yapmayacağının farkındalardır. Bir oyun sırf gerçekçi animasyonlara ve fiziklere sahip diye "en iyi oyun" falan olmuyor çünkü. Aksine bir oyunun gerçekçi olması eğlenceyi kısıtlar, sırf bu sebepten insanlar bu oyundan çabuk sıkılıyor ve her hafta "RDR2 sarmadı" tarzı konular görüyoruz. RDR2 gerçekçi olmaya çalışırken oyuncuları eğlendirmeyi unutmuş bir oyun çünkü.

RDR2 sarmıyor diyenlerin daha önceden oynadığı oyunu sorarım. Der ki Witcher 3 tarzı oyunları oynadım fakat RDR2 sarmadı. Bu adama zaten bir şey demem, türü hitap etmemiştir fakat oynadığı oyunlar sadece LoL, Valorant gibi oyunlardan ibaret olup da bu oyuna balon derse de orada tepkimi gösteririm. Sadece LoL, Valorant oynayan adamların bu oyundan zevk almasını, anlayabilmesini zaten beklemiyorum. Bir oyunun gerçekçi olması, o oyunu eğlenceli ve güzel kılar. Gerçekçi olmasının yanı sıra harika hikâyesi ve atmosferi var.

Öyle de dememek lazım, belki de bir oyunun gerçekçi olmasının o oyunu "daha iyi" yapmayacağının farkındalardır. Bir oyun sırf gerçekçi animasyonlara ve fiziklere sahip diye "en iyi oyun" falan olmuyor çünkü. Aksine bir oyunun gerçekçi olması eğlenceyi kısıtlar, sırf bu sebepten insanlar bu oyundan çabuk sıkılıyor ve her hafta "RDR2 sarmadı" tarzı konular görüyoruz. RDR2 gerçekçi olmaya çalışırken oyuncuları eğlendirmeyi unutmuş bir oyun çünkü.

Gerçekçilik konusunda size katılıyorum oyun fazla aşırıya kaçmış mesela Witcher 3'te haritanın neresinde olsam ıslık çaldığımda at hep gelirdi RDR 2 de atı nerede bıraktıysan bazen orada kalıyor ve ıslık menzili diye bir şey var eğer o menzil dışındaysan at sana gelmiyor arada buglar filanda var bu arada at bazen kendi kendine sağ ya da sola çekiyor filan bazen hiç hareket etmiyor o yönden eksiler var oyunda.

Dostlar RDR 2 indirdim bilgisayarıma. Bu nasıl bir oyundur? Sabahtan beri kapatamadım oyun beni aldı götürdü resmen oyunda hiçbir şey yapmayın atla gezmesi bile çok zevkli. Şu an şey düşünüyorum ben bu oyunu bitirdikten sonra ne yapacağım diye :D

Siz RDR 2 nasıl buldunuz oynamayanlara tavsiye eder misiniz? (RDR 2 bittikten sonra depresyona giren var mı ben çünkü hemen bitecek diye çok korkuyorumda)

1. Oyunu bitirdikten sonra ilk 1 ay hiçbir oyun zevkli gelmeyecek.

2. Olarak oynamayan kişinin tek mantıklı sebebi bilgisayarı yetmemiş olmasıdır. Daha bahane kabul edilemez.

3. Depresyona girmedim ama etkisinde kaldım diyebilirim.

4. Oyun öyle kolay kolay bitmez ben her şeyi yapmadım ama 118 saat oynayabildim.

RDR2 sarmıyor diyenlerin daha önceden oynadığı oyunu sorarım. Der ki Witcher 3 tarzı oyunları oynadım fakat RDR2 sarmadı. Bu adama zaten bir şey demem, türü hitap etmemiştir fakat oynadığı oyunlar sadece LoL, Valorant gibi oyunlardan ibaret olup da bu oyuna balon derse de orada tepkimi gösteririm. Sadece LoL, Valorant oynayan adamların bu oyundan zevk almasını, anlayabilmesini zaten beklemiyorum. Bir oyunun gerçekçi olması, o oyunu eğlenceli ve güzel kılar. Gerçekçi olmasının yanı sıra harika hikâyesi ve atmosferi var.

Atmosferde katılıyorum hocam oyunda atla gezindim 1 saat filan ve hiç canım sıkılmadı gerçekçilikte şöyle biraz abartı olmuş Witcher 3'te haritanın neresinde olsam ıslık çaldığımda at hep gelirdi RDR 2 de atı nerede bıraktıysan bazen orada kalıyor ve ıslık menzili diye bir şey var eğer o menzil dışındaysan at sana gelmiyor o biraz sinir bozucu yoksa savaş mekanikleri filan hepsi güzel oyun bulunduğumuz çeteyi ailemiz gibi göstermeyi çok güzel başarıyor Van der linde sadece bir çete değil de onlar birbirlerini canları pahasına koruyan kardeş, abi ve ablalar olarak göstermeleri çok güzel.

Gerçekçi olması bir oyunu eğlenceli yapmaz, gerçekçi olması bir oyunun immersive olmasını sağlar en fazla. Zaten RDR2'nin bu kadar iyi olmasının sebeplerinden biri de bu, kendi dünyamızı bir kenara bırakıp RDR2'nin içindeki dünyaya dalmamızı sağlıyor bu gerçekçiliği. Piyasadaki en immersive açık dünya oyunu kesinlikle, üstelik ana hikayesinde tonla immersion-break olay barındırmasına rağmen.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı