RDR 2 vs GTA 5

Mafia ve RDR2 hikayesel açıdan birbirine benziyor bence. Tempo olarak Mafia daha kısa evet ama hikaye gidişatı genel olarak benzer hikayelerin ikisini de biliyorsanız. Red Dead 2 hemen 3 günde bitirmek için değil zaten tadını çıkara çıkara yavaş yavaş oynamak istiyorum diyorsanız 10/10-luk bir oyun bence.

Hikayesel açıdan çok benzediklerini düşümüyorum. Genel tema ve işleyiş farklı. Benzer olduğu düşünelim, bir oyun bunu 50 saatte veriyor, bir oyun 15 saatte veriyor. Dağlar kadar fark var, aynı tadı alamaz.

10 15 saatte bitiyor olması kısa oyun olduğundan değil akıcı oyun olduğundan. RDR2 akıcı bir oyun değil hikayesi yavaş ilerliyor.

Chapter 4'e kadar oyunda çok bir şey olduğunu düşünmüyorum, RDR'nin tam olarak başlaması ile Mafia'nın bitmesi bir neredeyse. Durum böyleyken alamaz aynı zevki.

Ben RDR de çok sıkılarak oynamıştım beğenmedim ama GTA 5'in önce hikayesini oynayıp sonra FiveM gibi yerlerden Online oynarsanız çok daha eğlenirsiniz bence

10 15 saatte bitiyor olması kısa oyun olduğundan değil akıcı oyun olduğundan. RDR2 akıcı bir oyun değil hikayesi yavaş ilerliyor.
Hocam zaten RDR2 açık dünyayla hikayeyi dozunda tutan bir oyun yani hikayeyi hızlı hızlı oynayıp bitirmek zor iş. Mafiada açık dünya etkinlikleri neredeyse olmadığından oyuncunun başka birşeye aklı gitmiyor hikaye akıp gidiyor ve kısa geliyor ve genel olarak oyuncu full görevlere odaklansa bile RDR2 hikayesi daha uzun.

Arkadaşlar hepinize selamünaleyküm. Epic Games'ten oyun alacağım indirimlerde hangisini almalıyım? Benim için Online önemli değil ve daha önceden Mafia 1 definite Edition oynamıştım ve en sevdigım oyun olmustu. Hangisini almalıyım?

Eğer ki Online kısmı önemli değil diyorsan doğru tercih RDR2 olurdu. Fakat Online moda bir süre sonra geçmek istiyorum dersen yine RDR2 olurdu. RDR2'yi her iki açıdan da tavsiye etmekteyim.

Hocam zaten RDR2 açık dünyayla hikayeyi dozunda tutan bir oyun yani hikayeyi hızlı hızlı oynayıp bitirmek zor iş. Mafia'da açık dünya etkinlikleri neredeyse olmadığından oyuncunun başka bir şeye aklı gitmiyor hikaye akıp gidiyor ve kısa geliyor ve genel olarak oyuncu full görevlere odaklansa bile RDR2 hikayesi daha uzun.

Kendinizle çelişiyorsunuz ilk yorumunuzda Mafia sevdiyseniz RDR 2 de seversiniz yazmışsınız şu an farklı bir şey söylüyorsunuz.

Hocam zaten RDR2 açık dünyayla hikayeyi dozunda tutan bir oyun yani hikayeyi hızlı hızlı oynayıp bitirmek zor iş. Mafia'da açık dünya etkinlikleri neredeyse olmadığından oyuncunun başka bir şeye aklı gitmiyor hikaye akıp gidiyor ve kısa geliyor ve genel olarak oyuncu full görevlere odaklansa bile RDR2 hikayesi daha uzun.

Şahsen RDR2'yi saf ana görev oynayan biri olarak söylüyorum bunları. Dümdüz ana görev oynamama rağmen en az Mafia'nın 2 katı bir süresi var.

Hikayesel açıdan çok benzediklerini düşümüyorum. Genel tema ve işleyiş farklı. Benzer olduğu düşünelim, bir oyun bunu 50 saatte veriyor, bir oyun 15 saatte veriyor. Dağlar kadar fark var, aynı tadı alamaz.

Chapter 4'e kadar oyunda çok bir şey olduğunu düşünmüyorum, RDR'nin tam olarak başlaması ile Mafia'nın bitmesi bir neredeyse. Durum böyleyken alamaz aynı zevki.
Haklısınız rdr2 çok yavaş ilerliyor fakat bana göre Mafianın hikayesini seven birisi o ciddiyeti başka bir hikayede de arar ve bu rdr mi GTA mi diye sorarsanız kesinlikle rdr.

Eğer ki Online kısmı önemli değil diyorsan doğru tercih RDR2 olurdu. Fakat Online moda bir süre sonra geçmek istiyorum dersen yine RDR2 olurdu. RDR2'yi her iki açıdan da tavsiye etmekteyim.

RDR Online hiç oynadığınıza emin misiniz? Ve üslubunuza dikkat edin.

Haklısınız RDR2 çok yavaş ilerliyor fakat bana göre Mafia'nın hikayesini seven birisi o ciddiyeti başka bir hikayede de arar ve bu RDR mi GTA mi diye sorarsanız kesinlikle RDR.

Hikaye seviyorsan RDR seversin demiş olsaydın haklıydın. Fakat Mafia'yı sevdiysen RDR'yi de seversin demek, benzer oyunlarmış gibi konuşmaktır.

Kendinizle çelişiyorsunuz ilk yorumunuzda Mafia sevdiyseniz RDR 2 de seversiniz yazmışsınız şu an farklı bir şey söylüyorsunuz.
Ben Mafia hikayesinin ciddiyetini ve ağırlığını görmüş bir oyuncunun RDR'yi GTA'dan daha çok seveceğini diyorum, siz hikaye uzunluğundan bahsettiniz ve uzun olması GTA'yi adamın gözünde daha iyi yapmaz demeye çalışıyorum hocam...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı