RDR 2 vs GTA IV

En başta dediğimi anlamayan var sanırım. RDR gerçekçi olmak için çok uğraşılmış evet seven için güzel ancak benim için hikaye işleyişi önemli.
Şöyle anlatayım Cyberpunk 2077'de TP atabiliyorduk çoğu yere bu da görevler arasındaki süreyi kısaltıp açık dünya yerine sadece görev yapmak isteyen insanların önünü açıyordu. Ancak RDR2 de bu yok. Oyunu 10 saate yakın oynadım. Silah mekanikleri vs çok güzel ancak ben sürekli açık dünyada gezmek istemiyorum beni açık dünyaya bağlayacaksa bunu yan görevler ile yapmalı 10 saatte ne görebilirim bilemiyorum ancak bir oyun 10 saatte beni içine çekemiyorsa ileriki saatlerde de çekmesin. Bu arada ben burada GTA 4'ü de seçmedim fark ettiyseniz.

Sen sevmedin diye oyun kötü olmuyor. Sana hitap etmiyor belli ki.

Açık dünyası organik. NPC zekası çok iyi.
Hikaye sunumu çok iyi.
Yan görev kalitesi gayet iyi.
Ana hikaye görevleri iyi (bazı görevler çok iyi)
Vuruş hissi çok iyi.
Yan karakterler çok iyi.
Grafikler çok iyi.
Atmosfer çok iyi.
Animasyonlar çok iyi.
Müzikler çok iyi.
Fizikler çok iyi.

En büyük eksisi gerçekçi olmak için fazla kasmışlar. Haliyle tempo açısından yavaş kalıyor. Yüzlerce ödül almış metacritic puanı 97 olan ayrıca oyun dünyasında nam salmış bir oyun. AAA oyunlar arasında kullanıcılar tarafından en çok sevilen oyunlardan birisi. Şu an dünyanın en iyi oyunu diye listesi yapsalar birçok kullanıcı tarafından ilk 10 hatta ilk 5'e girecek bir oyun.

Objektif değerlendirirsek bu oyuna kötü demek imkansız.

Evet RDR2'yi 300 saat oynamışımdır. Hem kullanıcı yorumlarını hem de inceleme puanlarına göre değerlendirdim. Kendi fikrimde dahil bu konuya.
GTA 5'te dikkatinizi dağıtcak şeyler fazla ve sürdüğünüz şey araba. Sevmeyenler olabilir fakat GTA RDR de at sürmekten daha eğlenceli.
Oyunu seven her insana hitap eder. Oyuna kötü mü demişim hani nerde?

Objektif değerlendirmiyorum zaten objektif değerlendirirsek milyar dolarlık şirketin binlerce çalışanıyla yıllarca çalışarak yaptığı bir oyunun kötü olması olası değil zaten.

Ayrıca biri 2008 diğeri 2018 de çıkmış yoksa ölçüt olarak kullandığımız "grafikler" RDR 2 de daha iyi.

Sonuç olarak:
Daha yavaş bir anlatım tarzıyla uzun bir hikaye oynamak istiyorsa RDR 2
Daha hızlı bir anlatım istiyorsa GTA 4 oynayabilir. Ki benim tercihimde bu yandan olurdu.

Oyunu seven her insana hitap eder. Oyuna kötü mü demişim hani nerede?

Objektif değerlendirmiyorum zaten objektif değerlendirirsek milyar dolarlık şirketin binlerce çalışanıyla yıllarca çalışarak yaptığı bir oyunun kötü olması olası değil zaten.

Ayrıca biri 2008 diğeri 2018 de çıkmış yoksa ölçüt olarak kullandığımız "grafikler" RDR 2 de daha iyi.

Sonuç olarak:
Daha hızlı bir anlatım istiyorsa GTA 4 oynayabilir. Ki benim tercihimde bu yandan olurdu.

Bence GTA 4 iyi bir oyun ama sanki hikaye yarım kalmış gibi Nico Bellic çok daha derin bir karakteri var biz oyunda sürekli tetikçilik yapıyormuşuz gibi bir hissiyat var bence.

Oyunu seven her insana hitap eder. Oyuna kötü mü demişim hani nerede?

Sonuç olarak:

Sıkıcı bunun neyini oynuyorsunuz demişsin. Ayrıca GTA 4 ile kıyaslamadım. Sen oyunun hep aynı şeyler yaptığını ve sıkıcı olduğunu söylüyorsun. Bende diyorum ki hep aynı şeyleri yapmıyor. Görevleri, haritası, mekanikler, sunum vs her anlamda üst seviye bir oyun. Oyunun anlattığı tarih ve temaya bakacak olursan zaten at sürmeyle geçeceğini bilirsin. GTA gibi araba sürme veya roket atma tarzı şeyler bekleme bu oyundan.

Sıkıcı bunun neyini oynuyorsunuz demişsin. Ayrıca GTA 4 ile kıyaslamadım. Sen oyunun hep aynı şeyler yaptığını ve sıkıcı olduğunu söylüyorsun. Bende diyorum ki hep aynı şeyleri yapmıyor. Görevleri, haritası, mekanikler, sunum vs her anlamda üst seviye bir oyun. Oyunun anlattığı tarih ve temaya bakacak olursan zaten at sürmeyle geçeceğini bilirsin. GTA gibi araba sürme veya roket atma tarzı şeyler bekleme bu oyundan.
Sıkıcı bunun neyini oynuyorsunuzmu demişim.Cevap verdiğiniz kişi ben miyim?

Oyunun zaten kötü bir oyun olduğunu söylemiyorum kendine bağlamıyor diyorum.

İsteyen istediğini oynar. Ben sadece önerimi sundum. Daha fazla uzatmayacağım.

Sıkıcı bunun neyini oynuyorsunuzmu demişim.Cevap verdiğiniz kişi ben miyim?

Oyunun zaten kötü bir oyun olduğunu söylemiyorum kendine bağlamıyor diyorum.

İsteyen istediğini oynar. Ben sadece önerimi sundum. Daha fazla uzatmayacağım.
Ne yazdığından haberin yok. Oyun sıkıcı değil sana hitap etmemiş.
Desktop Screenshot 2025.03.27 - 22.09.39.52.png

2'sinden birini alıp oynayacağım hangisi sizce şu an GTA IV ye daha yakınım.
Biraz garip gelebilir ama RDR2 bana kalırsa daha hızlı bir oyun. GTA 4 hikaye olarak güzel olsa da görev tasarımları birbirinin aynısı ve RDR2'nin dünyasında yapılacak daha fazla iş var. Ancak GTA 4 süper bir oyundur yine de ama önce sen GTA 4'ü oyna. Zaten RDR2'yi seneye de oynasanız eski gelmez. Oynanış süresi de daha uzun. Ben RDR2 oynadıktan sonra diğer oyunlar çok boş gelmişti.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı