RDR 2 vs. tüm oyunlar

Şahsen hikayesi beni çok etkilemişti. 1 2 ay hikayenin etkisinden çıkamadım ayrıca grafikleri çok üst düzey
İroni mi yaptın yoksa yanlış mesajı mı alıntıladın bilmiyorum ama ben yine de TLOU2 hakkındaki görüşlerimi yazmak istiyorum, aksini düşünen varsa ve bana mantıklı bir argümanla gelip TLOU2'yi sevdirebilirse ne mutlu bana. Zaman zaman spoilerlar vereceğim ancak yazının tamamı spoiler olmadığı ve en iyi oyunun sorulduğu bir konuda olduğumuz için spoiler kutusuna almayacağım. Aşağıdaki yazıda TLOU2'den spoilerlar vardır.

İlk oyunda elinde çakı olan 14 yaşındaki bir kıza bile gerçek ismini vermeyen Joel ikinci oyunda kardeşinin nereden geldiği belli olmayan ve tanımadıkları bir kadına isimlerini vermesine, sonra da bunu tanımadıkları insanlarla dolu "Baldwin'in Yeri"nde tekrar etmesine tepki bile göstermiyor. Milyonlar harcanmış ve grafikleri, mekanikleri, animasyonları bakımından devasa bir potansiyele sahip oyunu "İntikam kötüdür." gibi ilkokul bir seviyesindeki mesaj için hiç edip Abby'nin tüm dostlarını öldürdükten sonra Abby'i sağ bırakıp o mesajı bile vermeyi becerememişler. Abby'i sağ bırakınca intikam zinciri kırılmış olmuyor. Ellie'nin öldürdüğü onca WLF askerinin veya Abby'nin dostlarının hiç sevdiği yok mu, onlar Ellie'nin peşine düşmeyecek mi?

Ellie'nin babası yerine koyduğu adama golf sopasıyla işkence edilmesini hatırlaması için koyunları ahıra sokarken küreğin mi düşmesi gerekiyordu? Hem de Abby'e durması için yalvarmasına rağmen. Oyun empati yaptırabilmek için şekilden şekile giriyor resmen. Abby'e Daha 10 saniye önce tanıştığı bir çocuk için hayatını 3 kere tehlikeye attırıp Lev ile Abby arasında Joel-Ellie ilişkisi kurmaya çalışmalar falan. Birinci oyunda Joel ilk başlarda insanlığın kaderi için Ellie'yi korurken oyunun sonlarında kızı yerine koyduğu için koruyor. Lev ile Abby ilişkisiyle yakından uzaktan alakası yok yani. Zaten bize veya Ellie'ye empati yaptırmaya çalışacaklarına ilk önce Abby'e yaptırsalardı 2. oyun diye bir şey olmazdı. O ameliyat masasındaki Abby olsaydı babası Abby'i feda eder miydi? Veya ameliyat masasında Lev olsaydı Abby Lev'i feda eder miydi?

Oyunun hikaye akışı da saçma. Tiyatro sahnesinde kim kimi yiyecek diye oyuncu merak ile beklerken oyun bir anda Abby'nin geçmişine gidip 10 saat boyunca oyuncuyu Abby'nin geçmişini oynamaya zorluyor. Tabii Owen ile Abby arasında olan Ay Yapım tadındaki dramları ve sonundaki cinsel ilişkiyi izlettirmiş olmalarını unutmamak lazım. Abby ve Ellie sekansları daha eşit bir şekilde dağıtılabilirdi. Dolayısıyla hem hikaye akışı hem de hikaye anlatımı bakımından Death Stranding'in yanından bile geçemeyecek oyun, RDR2'den de iyi değil.

En fazla ödül alan oyun olması hiçbir şeyi değiştirmez, aynı TLOU2'den önce en çok ödül sahibi oyun ünvanına sahip Witcher3'ün de en iyi oyun olmaması gibi.

Son olarak da oyun çıkmadan önce yapılan fiyaskolara değineyim. Oyun boyunca Ellie ve Joel bir kere bile bir araya gelmemesine rağmen fragmanda Jesse'nin yerine Joel'i yerleştirip birlikte bir yolculuğa çıkıyorlarmış gibi göstermek,(Bunun videosunu aşağıya koyacağım.) Yapımcının 3. bir karakter yokmuş gibi davranması...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İroni mi yaptın yoksa yanlış mesajı mı alıntıladın bilmiyorum ama ben yine de TLOU2 hakkındaki görüşlerimi yazmak istiyorum, aksini düşünen varsa ve bana mantıklı bir argümanla gelip TLOU2'yi sevdirebilirse ne mutlu bana. Zaman zaman spoilerlar vereceğim ancak yazının tamamı spoiler olmadığı ve en iyi oyunun sorulduğu bir konuda olduğumuz için spoiler kutusuna almayacağım. aşağıdaki yazıda TLOU2'den spoilerlar vardır.

İlk oyunda elinde çakı olan 14 yaşındaki bir kıza bile gerçek ismini vermeyen joel ikinci oyunda kardeşinin nereden geldiği belli olmayan ve tanımadıkları bir kadına isimlerini vermesine, sonra da bunu tanımadıkları insanlarla dolu "baldwin'in yeri"nde tekrar etmesine tepki bile göstermiyor. Milyonlar harcanmış ve grafikleri, mekanikleri, animasyonları bakımından devasa bir potansiyele sahip oyunu "intikam kötüdür." gibi ilkokul bir seviyesindeki mesaj için hiç edip Abby'nin tüm dostlarını öldürdükten sonra Abby'i sağ bırakıp o mesajı bile vermeyi becerememişler. Abby'i sağ bırakınca intikam zinciri kırılmış olmuyor. Ellie'nin öldürdüğü onca wlf askerinin veya Abby'nin dostlarının hiç sevdiği yok mu, onlar Ellie'nin peşine düşmeyecek mi?

Ellie'nin babası yerine koyduğu adama golf sopasıyla işkence edilmesini hatırlaması için koyunları ahıra sokarken küreğin mi düşmesi gerekiyordu? Hem de Abby'e durması için yalvarmasına rağmen. Oyun empati yaptırabilmek için şekilden şekile giriyor resmen. Abby'e daha 10 saniye önce tanıştığı bir çocuk için hayatını 3 kere tehlikeye attırıp lev ile abby arasında joel-ellie ilişkisi kurmaya çalışmalar falan. Birinci oyunda joel ilk başlarda insanlığın kaderi için Ellie'yi korurken oyunun sonlarında kızı yerine koyduğu için koruyor. Lev ile abby ilişkisiyle yakından uzaktan alakası yok yani. Zaten bize veya Ellie'ye empati yaptırmaya çalışacaklarına ilk önce Abby'e yaptırsalardı 2. oyun diye bir şey olmazdı. O ameliyat masasındaki abby olsaydı babası Abby'i feda eder miydi? Veya ameliyat masasında lev olsaydı abby Lev'i feda eder miydi?

Oyunun hikaye akışı da saçma. Tiyatro sahnesinde kim kimi yiyecek diye oyuncu merak ile beklerken oyun bir anda Abby'nin geçmişine gidip 10 saat boyunca oyuncuyu Abby'nin geçmişini oynamaya zorluyor. Tabii owen ile abby arasında olan ay yapım tadındaki dramları ve sonundaki cinsel ilişkiyi izlettirmiş olmalarını unutmamak lazım. Abby ve ellie sekansları daha eşit bir şekilde dağıtılabilirdi. Dolayısıyla hem hikaye akışı hem de hikaye anlatımı bakımından Death Stranding'in yanından bile geçemeyecek oyun, RDR2'den de iyi değil.

En fazla ödül alan oyun olması hiçbir şeyi değiştirmez, aynı TLOU2'den önce en çok ödül sahibi oyun ünvanına sahip Witcher 3'ün de en iyi oyun olmaması gibi.

Son olarak da oyun çıkmadan önce yapılan fiyaskolara değineyim. Oyun boyunca ellie ve joel bir kere bile bir araya gelmemesine rağmen fragmanda Jesse'nin yerine Joel'i yerleştirip birlikte bir yolculuğa çıkıyorlarmış gibi göstermek,(bunun videosunu aşağıya koyacağım.) Yapımcının 3. bir karakter yokmuş gibi davranması...
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Witcher 3 gayet güzel bir oyundur türünün en iyi oyunudur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı