RDR 2'nin grafik kalitesi düşündüğüm kadar güzel değil

Makaleler
3
Yer
Mars
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer AN515-55 / RTX 3050 / 16 GB 2933 MHz RAM / i3 10300H
Her ayarı sonuna kadar çekemediğimden mi veya daha önce RDR 2'yle karşılaştıracak oyun oynamadığımdan mı bilmiyorum ama düşündüğüm RDR 2 böyle değil. Ağaçlar gibi bazı dokular güzel gözükmüyor. Dokununca karların direk yok olup aşağıya tozlarının düşmesi falan. Özellikle bazı dokulara (oyunun başlarında girdiğimiz evdeki masa gibi) yaklaşıp bakınca resmen 144p gözüküyor. i5 10300H RTX 3050 DLSS dengeli modda bazı ayarlar orta ama genelde yüksek Ultra karışık oynuyorum. Sorun neyde olabilir? NVIDIA Denetim Masası'ndan şüpheliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yükselttiğim zaman da aynı yoksa bu konuyu açmazdım.

Yükseltip DLSS kapattığında nasıl? Ben şuraya Cyberpunk 1.5 yaması için rehber yapmıştım altında RDR2 için de yazmışlardı yorumlara bak istersen.

Ultra ayarlarda 20 FPS bile alsan en azından değişikliği test etmiş olursun sonrasında üzerine ayar çekilir.

Yükselttiğim zaman da aynı yoksa bu konuyu açmazdım.
Bütün ayarlar en yüksekteyken öyle bir şey olmaz. Oyunu yeniden başlattınız mı ayarları yükselttikten sonra?
Örneğin burada gayet temiz bir görüntü var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı sayılır. FPS de 5-10 arası düştü sadece.

Ben R5 1600X ve RX580'li sistemimde oynamıştım 2 yıl önce ultrada izlediğim videolardan bile daha iyiydi görüntü oynanış her şey. Hatta şu sıralar tekrardan yükleyip bitirmek istiyorum. Yeni bir sistem topluyorum R5 5500 RX 6600'lü.

Onu yapmadım işte. Şimdi Hardware Unboxed'ın ayarlarını deneyeceğim.

Bir de YouTube'da bencmarklar oluyor. İşlemci ve ekran kartına uygun en iyi optimizasyonu ayarlamana yardımcı olur o videoları izle. RDR2 işlemci ve ekran kartın için olanlarını. Hem iyi görüntü hem akıcılık.

Bende de oyun 800x600 ayarlar en düşükte grafikler çok kötü, adamlar becerememişler oyun yapmayı. Bence ayarlarla ilgisi yok.

Ultra'ya çekmeden neyine laf ediyorsun anlamadım. Grafiği beğenmediysen yükselt.
Bu oyunda her ayarı Ultra yapınca grafikler mükemmel olmuyor garip gelecek ama. Bu oyunda FPS'i en çok etkileyen 4 ayar var. Işıklandırma kalitesi MSAA, gölge kalitesi ve Yansıma kalitesi. Bu ayarlardan MSAA'yı açmayın Işıklandırma, Gölgeyi ve Yansımayı Normalin üzerine çıkarmayın. Işıklandırma kalitesi hariç gerçekten muhteşem dediğiniz farklar yok ufacık detaylar ve sistemi inanılmaz yoruyor. Ve bu oyunun grafiği en çok etkileyen ayarlar ise Doku kalitesi, Işıklandırma kalitesi, Yumuşak gölgeler ve Uzun gölgeler ve Tessellation kalitesi. Doku kalitesini dediğim gibi Ultrada tutun. Işıklandırma kalitesi çok etki ettiği için Normalde tutun ama çok FPS alıyorsanız High'a alabilirsiniz. Yumuşak gölgeleri ve Uzun gölgeleri açmanız yeterli. Tessellation kalitesi de genelde karda ayağınız yere bastığı zaman zeminin gerçekçi görünmesi. Yani oyunda en belirli olduğu yer. Veya bataklıkların kalitesi. Bunu Ultraya alın zaten FPS'ye çok etkisi yok görüntüye de etkisi var tabii ki.

Bu arada saçma ama merak ettiğim bir soru soracağım. Sorunun gözlükle alakası olabilir mi? Gözlüğü çıkarıp ekrana yakından (yoksa göremiyorum düzgün) bakınca daha iyi gözüküyor etraf.

Bu arada saçma ama merak ettiğim bir soru soracağım. Sorunun gözlükle alakası olabilir mi? Gözlüğü çıkarıp ekrana yakından (yoksa göremiyorum düzgün) bakınca daha iyi gözüküyor etraf.
Hayır dostum. Bu oyundan oyuna değişiyorsa senle alakalı değil oyunla alakalıdır. Dediğimi yap TAA'yı normale al. Kapalıda tutma. High'a da alma. DLSS kapalı kalsın. Ve dediğimi yap. Işıklandırmayı High yapabilirsen kesinlikle oyundaki en iyi görüntü kalitesini alacaksın garanti ediyorum sana.

Evet görüntü düzeldi ama tam değil. Böyle de oynarım sonuçta oyuna başyapıt diyorlar grafikler biraz garip olsa bir şey olmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…