RDR2 benchmarklarda PC çöküyor

iCommen

Kilopat
Selam.
En son bir konu açmıştım Crysis ile alakalı, ne yaparsam yapayım sorunu çözemedim. Crysis'i sildim.
Herkesin övdüğü, başyapıt olan RDR2'yi aldım.
Oyunun içindeki benchmarklarda yine 3 kere kapanma sorunu yaşadım.
Sonra normal oyuna girdim 1 saat civarı oynadım, bir kapanma olmadı.
Uzun soluklu bir oyun, ara ara kapanmalara olacak gibi sizce iade etmeli miyim? Yoksa her şeye rağmen oynamaya değer mi?

Bir de şunu sorayım, -50mv ve -10 Power limit undervolt denedim. OCCT testlerinde yarım saat ekran kartı, 5 dakika Power, 5 dakika Memtest yaptım.
Hiç birinde kapanmadı, fakat oyuna girince kapanma yaptı. Bu çok ilginç değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Grafik kartının boyutunu aşıyor olabilir. Atıyorum ekran kartın 6 GB sa ayarları yükseltip sınırı geçtiğin zaman ya hiç açılmaz ya da kapanır.

Edit: Benchmark testinde oyununun crash vermesine sepep olan bir animasyon olduğunu tahmin ediyorum. Oyun içinde de o animasyonla karşılaştığın zaman aynı şekilde kapanacaktır. Bir ihtimal dosyalar bozuk olabilir. Dosyaları doğrulamayı denedin mi?

Dosyaları doğrulamayi denemedim.
Medium, high grafiklerde denemiştim.
Dediğim gibi undervolt yapıp, teste soktuğum zaman bilgisayar kapanmıyor. Fakat oyuna girince 5 dakka sonra kapanıyor. Bunu anlayamıyorum, dün 1 saat civarı kapanmadan oynadim. Bakalım böyle oynayacağız sanırım, çünkü oyun cidden hoşuma gitti.
İade etmek istemiyorum, watmann sorununu çözmek imkansız gibi

Oyunda her donanıma yük bindiği için güç kaynağı yeterli olmayabilir. Bu arada sıcaklıklar kaç derece? Undervolt yaptığınızda sıcaklıklar düştüğü için daha az throttle yaptığı zaman donma azalmış olabilir.

Undervolt yapsamda, yapmasamda ekran kartı 78 dereceleri görüyor. İşlemci 60 65 arası görüyor. Powerda sorun olacağını düşündüm o yüzden 5 dakka power yaptım ondan da kapanmadi. Anlamadığım nokta, undervolt yaptığımda testlerde kapanmadı. Fakat oyunda direkt kapandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…