RX 580 sistemde sadece RDR2 çöküyor

Umuttiken

Hectopat
Öncelikle herkese merhaba, iyi günler. İkinci el bir Sapphire RX580 8 GB Pulse OC modeli ekran kartı almıştım. Kartı aldıktan sonra FurMark vs testini de yaptım ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Driverları vs güncelledim ve kullanmaya başladım. Fakat bugün bilgisayarıma RDR2 oyunu yükledim ve sorunlarla karşılaşmaya başladım. Oyunu oynarken yaklaşık 10-20 dakika bir süre sonrasında ekran gidiyor AMD yazılımından rapor gönder kısmı açılıyor. Araştırmalarıma göre cihaz Driver'ı resetliyor olabilir veya aldığım kart daha önceden mining için kullanılmış olup, VBIOS'u değiştirilmiş olabilir. Bu arada donamımım R5 1600 AF, çift slot 8 GB 3200 MHz RAM bellek, MSI A320M Pro vh, PSU'nun markasını hatırlamıyorum ama 500W'luk bir PSU kullanmaktayım. Sorunu bir türlü bulamadım. VBIOS atmaya çalıştım fakat ya mismatch hatası aldım ya da zaten yüklü tarzında bir bildirim aldım. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim?

Bu arada bu sorunu şu ana kadar sadece RDR2 oyununda yaşadım. Yaklaşık 10-20 dakika kadar Witcher 3 yüksek-Ultra arası ayarlarda çalıştırdım, tekrar tekrar FurMark testine soktum fakat bir sorun çıkarmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunla alakalı olması çok yüksek ihtimal. Aynı sorunu Assassin's Creed 3 'de yaşamıştım RX580 ile. Hiçbir oyunda sorun olmamasına rağmen o oyundayken Radeon Software sıkıntı çıkarıyordu.

Bu hata kendimde de dahil olmak üzere bu aralar bayağı popülerleşti. Denemediğim şey kalmamıştı ta ki Windows 11'den Windows 10'a dönene kadar. Ben sorunumu öyle çözebildim.
DDU ile güvenli modda driverınızı silin. Sistemi yeniden başlatıp Windows Update üzerinden driverınızı güncelleyin. Ondan sonra tekrar kontrol edin. Son sürüm sürücü özelliklee AMD tarafından her zaman en iyisi olmayabiliyor. Özellikle RX serisinde.

Oyunla alakalı olması çok yüksek ihtimal. Aynı sorunu Assassin's Creed 3'de yaşamıştım RX580 ile. Hiçbir oyunda sorun olmamasına rağmen o oyundayken Radeon Software sıkıntı çıkarıyordu.

Cyberpunk 2077 indireyim, o da güçlü bir oyun sonuçta bir de o oyunda bakacağım. Duruma göre tekrar yazarım bunu.

Bu hata kendimde de dahil olmak üzere bu aralar bayağı popülerleşti. Denemediğim şey kalmamıştı ta ki Windows 11'den Windows 10'a dönene kadar. Ben sorunumu öyle çözebildim.
DDU ile güvenli modda driverınızı silin. Sistemi yeniden başlatıp Windows Update üzerinden driverınızı güncelleyin. Ondan sonra tekrar kontrol edin. Son sürüm sürücü özelliklee AMD tarafından her zaman en iyisi olmayabiliyor. Özellikle RX serisinde.

Windows 10 yüklü sistemimde ve DDU ile driver silip başka bir driver yükledim. Hatta yanlış hatırlamıyorsam son driverdan önceki bir versiyonu yükledim.

Sürücü sürümü nedir?

23.2.1 fakat bu ayın 7'sinde yeni bir sürücü gelmiş görünüyor. Onu yükleyip tekrar bir deneyebilirim.

Sürücüyü son sürüme yükselttim fakat, herhangi bir gelişme yok gibi görünüyor. Tek umduğum bu sorunu sadece RDR2 de yaşamam olur sanırım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı