Merhaba, son zamanlarda Red Dead Redemption 2 oynamaya başladıktan 20-30 dk sonra "Error GFX State" hatasını alıyordum. Yaptığım araştırma sonrasında çözümü buldum. Benzer problem yaşayacaklar içinde paylaşmak istedim. Bu hata oyun başlarken de çıkabiliyormuş.
Çözüm;
"Belgeler > Rockstar Games > Red Dead Redamption 2 > Settings" klasörüne giriyoruz ve "SGA" yazan dosyaları siliyoruz.
Ayrıca oyunu aldığınız yere göre başlangıç seçeneğine "-ignorepipelinecache" eklemeniz gerekiyor. Aşağıdaki görselde Rockstar, Epic ve Steam için bu ayarı nasıl ekleyebiliceğinizi öğrenebilirsiniz. Kaynak
1 - AMD Radeon Settings> Oyun > Red Dead Redemption 2 >
Doku Filtremesi:Performans Oyunu Vulkan ile açıp "OpenGL Üçlü Arabelleğe" almayı aktif etmenizi öneririm.
3 - Ayrıca anakart üretici sitesine girip güncel Chipset sürücünüzü yenileyin. Linkini verdiğim C++ ile Directx yazılımlarının offline setuplarını indirip kurulumlarını yapın. C++ kurmadan önce sisteminizde yüklüyse kaldırın. C++ 2005-2019 Katılımsız Directx 9,11,12 Offline Setup
4 - Başlat "sağ tıkla > Ayarlar > Sistem > Monitör > Grafik Ayarları > Masaüstü Uygulaması > Gözat > RDR2.exe ve PlayRDR2.exe dosyasını ayrı ayrı ekleyip "Yüksek Performans" seçeneğiyle kaydedin.
5 - RDR2.exe ve PlayRDR2.exe dosyalarını Sağ tıklayıp > Özellikler > Uyumluluk > "Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırak"
6 - Antivirüs programınız varsa RDR2 dosyasını beyaz listeye alın.
7 - Yerel Disk C "sağ tıkla" > Özellikler > Diski Temizle > İndirilenler hariç herşeyi seçip çöp dosyaları temizleyin.
8 - Oyun Harddisk üzerine kuruluysa "Disk Birleştirmesi" yapın. Wise Care 365 öneririm.
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben Directx de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız?
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben Directx de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız
C++2005-2019 yazılımlarını silip yeniden yükleyin. RDR2 exe dosyasına sağ tıklayın > uyumluluktan tam ekran optimizasyonu devre dışı bırakın. Her oyuna girişte sga dosyalarını silin. Ben DirectX'de hata almaya devam edince Vulkan'a geçtim. V-Sync açık olarak oynuyorum hem FPS 60'tan düşmüyor, hem de hata almıyorum. Sistemizi belirtebilir misiniz? Ayrıca oyunu hangi platformdan aldınız?