RDR2 ile eş değer oyun önerisi

Arkadaşlar merhaba. RDR 2'yi 1 hafta önce bitirdim ve oyun mükemmel ötesi, şu an hiçbir oyundan zevk alamıyorum, o yüzden RDR kıvamında bir oyun arıyorum.
Teşekkürler.
Çok alakasız bir tür oynayın. Dünyanın en iyi etini yedikten sonra aynı eti aramak yerine sebze yiyin misali. Sevdiğiniz başka türden bir oyunu oynayın ozaman zaten karşılaştırma yapmazsınız.
Atıyorum Baldurs Gate 3 gibi, ben RDR2 sonrası DMC 5 oynamıştım.

The Last of Us Part 2 var.

Hangi oyunlar?
Witcher 3, To The Moon, COD MW serisi ve Black Ops 1-2, Mafia 1-2 gibi. Hikaye olarak bence başka birçok oyunu RDR ile rahatlıkla kıyaslayabiliriz bence.
Ki RDR'yi oynadığım en iyi oyun olarak nitelendiren biri olarak ben rahatlıkla söyleyebilirim ki oyunun sonunda Arthur'un inanılmaz ölüm sahnesi olmasaydı hikayeyi bu kadar konuşmazdık...

Witcher 3, To The Moon, COD MW serisi ve Black Ops 1-2, Mafia 1-2 gibi. Hikaye olarak bence başka birçok oyunu RDR ile rahatlıkla kıyaslayabiliriz bence.
Hikâyenin işleniş biçimi ve oyun türüne göre yorum yapıyoruz sanıyordum hocam. Onun dışında CoD MW serisine katılmam, MW serisi atmosferi vermeyi ve karakterleri işlemeyi iyi beceriyor lakin genel hikâyesindeki o daha büyük olayı iyi sunmuyor bence. Black Ops serisinde ise sadece 1. oyun bence iyi çünkü MW serisinin aksine genel hikâyesini de karaktere dayatarak işliyor.
Mafia 2'ye değinmeyelim, bu ülkede Mafia 2 hakkında tartıştığımda nostaljik hissi olan insanlar bazı şeyleri kabullenmiyor.
Mafia 1 ise iyi olabilecekken ufak tefek anlatım seçimlerinden ortalama sayılır.

Hikâye işine girdiğimizde özellikle belli bir kalitenin üzerindeki işlere bakıyorsak biraz fazla öznele girmeye başlıyor. Mesela ben Last of Us 1'in ve Walking Dead'in de hikâyesini çok sevmem. Veya Bioshock'un hikâye anlatımı da kötü gelir bana. Ki bu 3 oyundan bu forumda iyi linç yedim.

MW serisine haksızlık etmeyin bence İlk oyunda çaylak olarak oynadığımız Soap'ın son oyunda acı verici ölümü de çok etkileyiciydi. Her oyunda gördüğümüz karakter gelişimleri ihanetler vs de cabası. Black Ops 2'de güzeldi bence geçmiş sekansları vs. sonradan çok bozdu maalesef Black Ops. Yazdığım her oyun da birbirinden alakasız çünkü bir oyundaki hikayeyi tarzına türüne göre ayırmıyorum. Bir oyun için güzel bir hikaye yazmak çok zor değil en güzel hikayeye sahip dediğimiz oyunları bir düşündüğünüzde öyle çok da ahım şahım bir şey yok. Ancak yazılan güzel hikayeyi adam gibi oynanışa oturtmak daha zor.

Benim en sevdiğim CoD serisidir MW serisi Cpt Pricein yeri bende ayrıdır. Hatta bazi yerlerde nickimi CptPrice koyduğum olmuştur o derece. Zaten farkettiyseniz Pp de kim var.

Burada bir çelişki var. Son cümlede hikayeyi oynanışa oturtmanın zor olduğunu söylemişsiniz, ilk cümlede ise hikayeyi tarzına ve türüne göre ayırmadığınızı lakin bir oyunun oynanışını türü ve hikayenin ne anlattığı belirler. Hatta farklı türlere bile gerek yok, Call of Duty'de kullandığınız silahın ne olduğunu, oynarken nasıl hissiyat vereceği ve kullanmanın zorluğunu bile hikâyenin hangi dönemi anlattığı belirler.
Eğer merkezine hikâyesini alan oyunlara değineceksek o zaman hikâyeyi türe ve tarza göre ayırmalıyız.

CoD serisini baştan sona oynama serüvenim çoğu insanın aksine 2021-2022 dönemlerinde oldu. MW serisini bundan yıllar önce ilk oynadığımda çok sevmiştim hatta 500 oyunluk kütüphanedeki 22 oyunluk "En iyiler" listemde MW2 ve Black Ops 1 (Ki Black Ops 1 bence CoD serisindeki en iyi iş) var. Lakin en son oynadığımda övüldüğü veya söylendiği kadar iyi gelmemişti. Ghost karakteri her zaman ergen tayfanın maske takıyor diye havalı görüp övdüğü dandik bir karakterdi. Bu benim "bence" ifadesi kullanmadan kesin hüküm kestiğim nadir konulardan biridir. Lakin Soap ve Cpt. Price'da akılda kalıcı ama özel karakterler değiller. Ha tabii Soap veya Price'ı seven insanlara kesinlikle laf etmem. Dediğim gibi bu karakterleri ben de seviyorum ve akılda kalıcı olduklarını söylüyorum. Sadece RDR'nin üzerine koyabileceğim derinliğe veya kişiliğe sahip değiller. Ortalama 4-5 saatte biten hikâyede de bir zahmet öyle olsun zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTA 6 yolda ancak onu bekleyebilirsiniz hocam

Aynen şu an kapıkule gümrük kapısından geçti. 2077'yi deneyin. Birden fazla şans vererek Cyberpunk 2077 oynamnızı tavsiye ederim. RDR 2 bitirdim. 2077 zamanında hatasız çıksaydı yılın oyunu olurmuşeğer istemiyorsanız dyingh lıght tek çare.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…