Sürprizbozan RDR2 Micah hakkında

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam öyle bile olsa çetenin dağılmasının en önemli faktörü Micah bence blackwater da dutch ın aklına feribot soygunu soktu ve bu hale geldiler.

en önemli değil ama hosea öldükten sonra dutchun kafasına giriyor. Öncesinde çok etkisi yoktu
 
en önemli değil ama hosea öldükten sonra dutchun kafasına giriyor. Öncesinde çok etkisi yoktu

Hocam daha hosea ölmeden chapter 3 de kaç defa Micah'ı dutch ile konuşurken görebilirsiniz ekstra arthur yanına gidince müsaade isteyerek gitmesini istiyor.
 
Bu da doğru sayılabilir ama kapanış ile oyunun başı arasında 8 yıl var Dutch, sırf John'nun ailesi olduğunu için parayı vermiş olabilir. Ya da bu sürede Dutch fikir değiştirmiş olabilir bilemeyiz orayı. Hem yazı sadece kapanış öncesi için konuşmuş.

Kapanış da kapanış öncesi de olsa söylediklerim geçerli. Her şeyden önce Micah eğer ihanet etmemiş olsa "Colm ile aramızı düzelteceğiz." deyip Arthur ile Dutch'ı tuzağa götürmezdi. Tuzakta Arthur, O'Driscolllar tarafından yakalanmıştı ve Colm, Arthur'u sorgularken "Çeten seni kurtarmak için tuzağımıza gelecek, sonra onlar (onlar derken Pinkertonlardan bahsediyor) çeteni yakalayacak ve bizi unutacaklar." diyor. Bu da Colm ve Micah'nın Pinkertonlarla iş birliği yaptığının kanıtlarından sadece biri. O yüzden bu teori uyduruk bir komplo teorisi. Reddit'te hep böyle uyduruk komplo teorileri olur, dikkate almayıp geçmek lazım.
 
Seslendirmesini yapan arkadaşa da hain diyorlar, o da gülüyor. Seslendirmeyi yapan kişi bile micah hain denildiğinde itiraz etmiyor. Reddit gibi yerdekiler hayal kurabilir.
 
Arkadaşlar bugün Reddit'te gezerken gördüm ve çok doğru geldi. Yazı kısaca Micah'ın casusluk yapamadığını ajan Milton'un aklımıza soktuğunu söylüyor. Beni etkiledi, düşüncelerinizi merak ediyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Herkese merhaba, bu uzun zamandır aklımda olan bir teori. Hikayeyi yaklaşık bir düzine kez oynadım ve her oyunda, Micah'ın gerçekten fare olduğuna ve gerçekten John olduğuna daha çok güveniyorum. RDR topluluğundaki birçok kişinin bunu duymak bile istemediğini biliyorum, ancak hemen vurulmazsam minnettar olurum.

İlk olarak, Micah'ın sıçan olduğuna dair gerçekten somut bir kanıt olmadığı yolundan çekilelim. Bu sadece yaygın olarak kabul edilen bir teori. Bu nedenle insanlar şu anda Micah'ın sıçan olduğuna inanıyor:

Milton, Arthur'a farenin Micah olduğunu ve ona inandığını söyledi.
Arthur gider ve tüm çeteye Micah'ın ve yalnızca "iyi" karakterlerin ona inandığını söyler.
Oyuncular Arthur'la empati kuruyor ve konuyu biraz kapatmak için Micah'ın fare olduğuna inanmak istiyor.
Micah sadece sevimsiz bir tip, sevimsiz piçin fare olması mantıklı olurdu.
Hikayede oyuncuların Micah'ın (veya molly'nin) çeteyi bir şekilde becerdiğinden şüphelendiği birçok nokta var. Bu noktalar, saint denis banka soygunu, lakay dövüşü ve 6. bölümün sonu.

Banka soygunu, tam olarak neyin yanlış gittiği konusunda çok belirsiz. Soygunun büyük bir şehirde olması nedeniyle yasanın hızlı bir şekilde ortaya çıkmış olması muhtemeldir, ancak görünüşte alarm çalmayan soygunu etkisiz hale getirmeye hazırlanan ve bu kadar hızlı bir gücü nasıl seferber edebildiklerini bilmiyorum. John bu görevde öldürülme tehlikesinden kurtulmuştu.

Lakay dövüşü basittir. Burada Micah'ın da sorumlu olmasına imkan yok. Bu fikir yine Milton'ın söylediklerinden geliyor. Bunun yerine, Bill'in çetenin nerede olduğunu rastgele sorduğunu ve bu neredeyse kesinlikle dikkatleri onlara çektiğini duyduk. Micah bu dövüşte serçe parmakları öldürüyor, öylece kaçmıyor ve neredeyse bir mitralyöz tarafından parçalanıyor. Neden bu insanlar için çalışsın ki?

6. bölümün sonunda abigail bir şekilde milton tarafından yakalanır, John kolundan vurulur ve pembe tonlarla çevrili trenden düşer. Yakalanmak veya öldürülmek yerine, ondan birkaç dakika sonra gelen Pinkerton'larla kampa geri döner.

6. bölüm boyunca Micah, çetenin durumundan duyduğu hayal kırıklığını dile getiriyor. Takip edilen insanlar konusunda daha paranoyaktır ve zayıflamış çeteyi güçlendirmek için Joe ve Cleet'i getirmeye çalışır. Planı çeteye ihanet etmekse neden tüm bunları yapsın? 6. bölümden sonra bile Dutch'a asla ihanet etmedi ve bir suçlu olmaya devam ediyor.

Ayrıca hollandalıların micahs kampındaki aranıyor posterinden de bahsetmek istiyorum. Neden onu 1000 dolara teslim etmek istesin ki? Çeteyle çalışırsa çok daha fazla para kazanabilir. Ve muhtemelen sonunda yaptı.

Micah'ın sıçan olduğu fikri, Milton'ın bu fikri kafamıza sokmasından geliyor. Diğer her şey bunun bir türevidir. Milton'ın yalan söylemek için bir nedeni var çünkü o da John'un planına dahil olmayan Abigail'in huzurunda, bu yüzden Milton'ın yapacağı en akıllıca şeyin fare micahs olduğunu söylemek.

Jack kaçırıldıktan sonra John fikrini değiştirir. Bunun bir daha olmayacağından emin olmak ister ve Jack'i korumadaki başarısızlıkları nedeniyle çeteye olan inancını biraz kaybeder. Yani bu noktadan itibaren, ne pahasına olursa olsun ailesini dışarı çıkarmak için çalışır. Yardım için hem milton hem de Arthur'u arıyorum. Her ikisi de gemide varsa, hiçbir şey ters gidemez.

Micah kesinlikle oyunun bir düşmanıdır. Ancak bu, onu otomatik olarak fare yapmaz. Rockstar, Micah'ı bir karakter olarak yaratmaları ve bu sorunu nasıl bu kadar belirsiz hale getirmeleri gerçekten dahice. Mükemmel oyun.

Pek katılmıyorum bu teoriye, Micah oyun başından beri çeteye karşı asabi davranıyordu zaten, uzun zamandır oynamadığım için unuttum ama çocuk vardı bir tane kampta, bir ara gelen köpekle arkadaş oluyordu, öldürüyordu onu. Micah hain bence.
 
Rockstar öyle teorilere uygun, "aslında o öyle değilmiş ya" tarzı hikâyeler yazmıyor. Rockstar hikâyeleri sana doğrudan tüm olayları aktarıyor. Micah hainse haindir. Başka türlüsü olmaz şeklinde yazıyorlar hikâyeyi. Keşke şu boş zaman bende de olsa ya. Hani boş boş oturup böyle yoktan teori var ederkenki kafa yapılarını çok merak ediyorum insanların.
 
Çok ilginç bir teori ve aklıma çok yattı. Aklıma yatma sebebi Micah'ın Dutch'ı teslim etmemesiydi. Çünkü pinkertonların derdi hep dutch'laydı. İkinci oynayışımda hep buna dikkat edeceğim.
 
Dutch saint denis de tren istasyonunu soyarken tren kaza yapınca, trenden ellerini başına koyarak çıkıyor ve bu bölümden sonra dutch değişiyor bunu da yazmak istedim.

en önemli değil ama hosea öldükten sonra dutchun kafasına giriyor. Öncesinde çok etkisi yoktu

Hosea öldükten sonra da etkisi var ama benim dediğim de mantıklı
 
Rocktarın yapması gereken şey bu ihanet olayını bir DLC olarak çıkartması. Hem GTA 6 çıkana kadar oyunculara bir jest olur. Örneğin RDR 2 traitor DLC gibi bir şey olabilir. Bu DLC'de RDR 2 ana hikeyinde hainin kim olduğunu, ve olayların nasıl geliştiğini, arka planını anlatması gerek. En az 7-8 saat bir oynanış yapmalılar, ve oyunda kamptaki haini oynamalıyız. Bu gerek kadın, gerek erkek olsun. Bence gayet mantıklı bir fikir.
 
Rocktarın yapması gereken şey bu ihanet olayını bir DLC olarak çıkartması. Hem GTA 6 çıkana kadar oyunculara bir jest olur. Örneğin RDR 2 traitor DLC gibi bir şey olabilir. Bu DLC'de RDR 2 ana hikeyinde hainin kim olduğunu, ve olayların nasıl geliştiğini, arka planını anlatması gerek. En az 7-8 saat bir oynanış yapmalılar, ve oyunda kamptaki haini oynamalıyız. Bu gerek kadın, gerek erkek olsun. Bence gayet mantıklı bir fikir.

Gelecekte böyle şeylerin olacağını düşünüyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı