RDR2 RX590 performans sorunu

Alperenae

Kilopat
Arkadaşlar merhaba.

RDR2 Ultimate Edition ön sipariş ile almıştım. Fakat burnumdan geldi. Oyunu 3. gün ancak açabildim. Açtığım zaman medium-high karışık ayarlarda +60 FPS aldığımı gördüm. MSI Afterburner verilerine göre +60 FPS alıyorum fakat fareyi sağa sola çevirirken 10-15 FPS gibi donuyor. Her 2 saniyede bir anlık donmalar oluyor. Karakter saçlarında ve çimlerde pikselleşme sorunu oluyor. Hatta gölge düşen nesnelerin yanından geçerken pikselleşme oluyor. Görüntü inanılmaz bozuluyor. Resmen oyundan soğudum. Bir tavsiye veya önerisi olan varsa sevinirim. Her şeyim güncel, popüler çözümlerin hepsini gerçekleştirdim fakat lanet oyun düzelmiyor. +60 FPS gösterse de Afterburner sanki 20-30 FPS oynuyorum.

MSİ Afterburner programını tamamen kaldırıp tekrardan yükleyin ve değerlere bir kez daha göz atın.
RDR 2 yeni bir oyun olduğu için bazı performans sıkıntıları oluyor.
İlerleyen güncellemeler ile beraber düzeleceğine inanıyorum.
Ek olarak ayarları en düşük seviyeye getirin.
Pikselleşme sorunu devam ediyor mu bir bakın.

Vulkan yerine DirectX 12'de çalıştırmayı denediniz mi? BIOS ve Sürücü güncelleştirmelerini yaptınız mı?

Her şeyi denedim dediğinize göre yapmışsınız ve tek çareniz güncelleme beklemek gibi görünüyor.

Çok sinir bozucu. Bu pikselleşme sorunu hatırlarsanız GTA 5 çıktığında da bolca telaffuz edilmişti. Fakat çözebilen bir babayiğit çıkmamıştı. Herşeyden önce beni rahatsız eden pikselleşme sorunu. Ana karakterin kafasındaki saçlar fareyi sağ ve sol yapınca hızlı bir şekilde yüzünün içine giriyor.

GTA 5'te olduğu gibi yeni driver gelince çözülür umarım. Dua edin de hemen gelsin yeni driver

Vulkan kullanıyorum. Bütün global tavsiyeleri dinledim ve uyguladım buna BIOS ve Windows güncel sürümü de dahil. Yersen FPS bu şekilde hiç aşağı düşmüyor ama sanki 15-20 FPS gibi oluyor fareyi sağa sola çevirince.
AMD'nin kendi programından RDR2'yi açmayı denediniz mi?
Evet hocam. Değişen bir şey yok maalesef.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı5.PNG
    702,6 KB · Görüntüleme: 139
Konuya alakasız olucak fakat ben 60-70 civarı fps alıyorum ama oyun kasıyormuş gibi hissetiriyor, drop falan olmamasına rağmen

Yabancı forumlarda bu oyun ile ilgili onlarca sorun var.
Oyun çok büyük ve oturması biraz zaman alacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…