RDR2 sıkıcı mı?

Oyun çok güzel ama ben oynarken sıkıldım açıkçası.

Eksi dediğin şey oyunun yavaş başlaması. Bu mu eksi? Bunun neyine cevap vereyim? Hayır bir de puan ortalamasına bakmayıp da "oyunun tek artısı grafikleri" diyen senin gibi oyun duayeninin laflarına mı bakmalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu elbette kişiden kişiye değişebilecek bir konu olmakla beraber henüz yeni olmasına karşılık kendi deneyimimi paylaşayım. Öncelikle daha evvel 1-2 defa chapter 1 veya prologue olarak adlandırabileceğimiz ilk kısmı oynamıştım lakin hem bilgisayarımın yetersiz oluşu hem de iş yoğunluğumdan ötürü oynayamamıştım. Oyuna yeni pc almamla beraber anca başlayabildim. RDR 2 tartışmasız şekilde iyi bir oyun. Ancak oyunun temel sorunu (Gerçi bunu sorun olarak tanımlamak da uygun olmayabilir), çok ağır ve yoğun bir şekilde işleyen bir hikayesi olması. Yani oyundan kopmamak ve oyunun içerisine girebilmeniz için oyundaki diyalogları kati suret ile kaçırmamanız gerekmekte. Bu noktada da iş yine yeniden yabancı dil konusuna geliyor. Ama iyi derecede yabancı diliniz olsa bile bir noktadan itibaren konsantrasyonunuzu zorlayabiliyor oyun. Oyun içerisinde yaşadığınız bir western filmi gibi. Ama bir yandan filmi izleyip diğer yandan da oynamak oyuncular için yorucu bir deneyim olabilir.

Benim için biçilmiş bir kaftan. Tam benlik oyun.

Karakter kontrolünün kötü olması, combat’ın zevkli olmaması, oyunun ana hikayesinin 50 saatte bitecek kadar yavaş ilerlemesi vs. Bunlar ne olacak? Üslubundan çok tartışmaya değecek biri olmadığın belli oluyor zaten, baş ağrıtma.

Sen ben bunları seviyorum ama herkese hitap etmez falan dedin yanlış hatırlamıyorsam. Neyine cevap vereyim bunun? Neye cevap vermemi istiyorsun?

Bana göre de karakterin kontrolü kötü değil, silah kullanımı hatta yakın dövüş silahlarının kullanımı bile gayet tatmin edici. (hikaye olarak sadece marston ile oynadığımız kısımları sevmedim) Gördüğün gibi sana göre kötü olan bana göre kötü değil. Böyle bir durumda beğenmedim der geçersin. Ama oyun kötü diye iddia edip ağlaman sadece beğenmemekle açıklanacak bir durum değil. RDR 2'yi beğenmeyen azınlıktan olup kendini farklı mı hissetmek istiyorsun yoksa? RDR 2 en iyi oyun ya da en iyi silah kullanımına sahip oyun demiyorum. Sadece RDR 2'den daha iyi silah kullanımına sahip oyunları saysana bana bir bu tarzda olan. Last of Us 2 dışında. Sadece senin iyi dediğin oyunları merak ediyorum neymiş onlar. Belki neyin kafasını yaşadığını anlamamıza yardımcı olabilirsin.

Oynadığım çoğu oyunda RDR2'den fazla keyif aldım. Uncharted'ın 4 oyunu, Spider-Man'in 3 oyunu, GTA serileri, Detroit Become Human, Ghost Of Tsushima, Hogwarts Legacy, Hitman serisi, GOW 2018 ve Ragnarok, güzel olan AC oyunları vs. Böyle devam eder. Farklı olmakla ne alakası var?

Bu tarzda olan derkenki kastın nedir? Piyasada kaç tane vahşi batı shooter oyunu var? Ben şu şu oyunun silah kullanımı daha iyi demedim veya demiyorum, RDR2'dekini beğenmedim diyorum. Sen beğenmiş olabilirsin, benim fikrimi değiştirmiyor.

Son düzenleme:
Ana hikayede uzun uzun at sürmeli yerler bana göre sıkıcıydı. Sinematik yap konuşmaları okuya okuya ilerleyelim işte.

O tür yerlerde sinematik modu var. Sinematik moduna alıyorsun tamamdır hem üst ve alttan siyah şeritler geliyor ara sahne moduna giriyor hem at kendi kendine yolu takip ediyor senin hiçbir şeye ellemene gerek yok hem de altyazıları takip edebiliyorsun.

Hocam bence daha da konuşmayın konuştukça daha da komikleşiyorsunuz. RDR2'yi çok çok öven tayfaya karşı siz de oyunu yerli yersiz gömüyorsunuz. Yaptığınız eleştirilerin bir doluluğu yok sırf oyuna nefret kusmak için kusuyorsunuz bu kafadan çıkın. Siz büyük resmi gören toplumdan çok daha zeki ve farklı olan bir birey değilsiniz bu farklılık çabasına girmeyin. Oyun başarılı mı başarılı, eleştiri yapılacak noktaları var mı var ama sizinki sadece haterlık. Kusura bakmayın tekrardan da sürekli sürekli insanların oyunu övme yazılarına bu şekil kötü ve yetersiz eleştirilerinizle cevap vermeniz oyundan nefret etmek için nefret ettiğinizi gösteriyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…