RDR2 sıkıcı mı?

Sıkıcı diyenlerin çoğu ilk bir kaç görev yapıp oyunu silenler. İlk bölümü geçtikten sonra oyun akıyor. Oyunun sadece temposu yavaş oda zamanla aksiyona bağlanılıyor. Onun dışında oyunda ki o mekaniklere alışıyorsunuz. Teknik açıdan gelmiş geçmiş en iyi oyun diyebilirim. Hikayesi de güzel. Oyunu bitirdikten sonra açık dünya da takılabilirsin. Ama oyunun asıl olayı dünyası ve sinematik aksiyonu. Ama sevmeyebilirsin yani kişiden kişiye göre değişir.

Kişiden kişiye göre değişir mesela haritası çok geniş ve kovboy zamanlarında geçen oyunları çok sevmediğim için merak bile duymadım acaba nasıldır diye ama diğer yandan arkadaşlarım var ki her bir repliğini ezbere bilecek derecesinde. 😄 Ayrıca bir oyunu sevip sevmemek, sıkılıp sıkılmamak sadece sizinle alakalıdır. Açıp bakarsınız fragmanlarına, oynanış videolarına hoşunuza gitti mi, gittiyse oynarsınız; gitmediyse başka bir tanesine bakarsınız. Bu şekildedir oynayacağınız oyunu seçmek. Sırf çoğunluk "Bu çok iyi oyun kesinlikle oynamalısın." dedi diye zorla öfleye pöfleye oynamaya çalışmaya gerek yok. Bana hitap etmiyor, bu kadar basit.

Simülasyon tarzında hikaye oyunu. Hikayesi aşırı yavaş. Dalmalı kırmalı hızlı oyunları seviyorsan seni sıkabilir bu oyun. Ek olarak grafikleri ve mekanikleri harika.

Oynanış olarak hantal bir oyun evet. Eğer gerçekçiliği seviyorsanız o hantallık güzel geliyor ama hızlı olmasını seviyorsanız sarmaz. Hikayesi zaten hızlı geçilebilecek bir şey değil film dizi senaryosu gibi. Şu anda 3. kez oynuyorum ilk oynadığımda ağırlığı yormuştu.

Oyunun başı dizi gibi çok yavaş geçiyor ve bu durum herkese hitap etmeyebilir. Ön yargı yapılmasına tabii ki de karşıyız fakat hızlı gameplayden çıkıp böyle bir oyun sıkıcı gelmiş olabilir. Gerçi onların da hatası açıp oynayacağın oyun hakkında bir-iki bilgin olsun ona göre satın al.

Bam güm dalmalı, hızlı gelişen bir hikayeli oyunu seviyorsan senlik değil. Ben de bir arkadaşımın yoğun ısrarları üzerine 400 küsür TL verip aldım ve haftalardır karlı kısımdayım, orayı geçince güzelleşecek diyor ancak bilemiyorum yani :D

Arkadaşlar RDR2 sıkıcı mı? Bazıları çok sıkıcı sildim diyor, bazıları çok seviyorum diyor; anlatabilir misiniz?
Oyunun başlarında oyun sana mekanikleri ve açık dünyada yapabileceğin aktiviteleri öğretiyor. Sıkılan kesim bu kısımı oynarken oyunu bırakmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı