RDR2 sıkıcı mı?

Toplumumuzda genelde iyi olan işlere çamur atmak gibi bir huy var. Oyun sektörü açısından herhalde en büyük iki örneği RDR2 ve Witcher 3. İkisi de harika oyunlar.
Alakası yok Çoğu kişiye sıkıcı gelebilir Kişiden kişiye değişiyor ben Rdr2 yi sırf param boşa gitmesin diye bitirdim
 
Çok öznel sorular soruyorsunuz. Bana sıkıcı gelmeyen başkasına sıkıcı gelebilir. Neye göre karar vereceğiz şimdi sıkıcı olup olmadığına?
 
Subjektif kavramların doğrusu yanlışı olmaz. Güzel çirkin, eğlenceli sıkıcı, tadı güzel tadı kötü vs vs... Bunların doğrusu olmaz.

Adı üstünde, kişiden kişiye değişir. Ancak büyüklüğünü kabul etmek gerekir rasyonel açıdan. Çünkü kanıtlanabilir bir başarısı var. Tonla ödülü var, tonla kullanıcı "teknik" özelliklerini beğeniyor "hikayesini" seviyor, bu yönde incelemeler yapıyor. Aynı şekilde büyük oyun puanlama kuruluşları da topluluk anketleri yapıyor ve sonuç hep pozitif çıkıyor.

Futboldan bir örnek verirsek, Real Madrid'i sevip sevmemek, maçlarında sıkılıp sıkılmamak size kalmış olsa da bugün itibariyle dünyanın en başarılı kulübü olduğu her yönüyle itiraz edilemez bir gerçektir.

Oyun dünyası da böyle. RDR 2 ağır ve ağdalı işleyişi olan bir oyun. Yoğun hikaye takip etmeyi sevmeyenler, diyalog dinlemeyi sevmeyen oyuncular sıkılabilir çok doğal olarak. Ağır mekanikler, büyük açık dünya sevmeyenler de bunalabilir. Ama bu tip hikayelere gömülerek, içinde adeta kaybolurcasına oynayanlar için, açık dünyanın her bir metresini keşfetmeyi sevenler için ise aşırı keyifli bir oyundur.

Ben de oyunu bitirdim. Şahsi fikrim, bence oyun dünyasının gördüğü en iyi başyapıtlardan birisidir RDR 2. Ancak tekrar tekrar bitirmek içimden gelmiyor. Çünkü tema beni de çok sarmıyor. Western, kovboy teması oldum olası pek ilgimi çekmemiştir. Hikaye takip etmeyi vs oldukça severim ama hikayenin geçtiği dönem hiç bana hitap etmiyor.
 
Arkadaşlar RDR2 sıkıcı mı? Bazıları çok sıkıcı sildim diyor, bazıları çok seviyorum diyor; anlatabilir misiniz?

Ben pek sevmedim ama kişiden kişiye değişir herkesin zevkleri farklı.
 
Oyunun ilk bölümü olan karlı, yavaş ilerleyen bölüm oyuncuyu oyuna alıştırmak için yapılan bir bölüm diye düşünüyorum. Bir romandan örnek vereyim, onlar da ağır ve yavaş başlarlar. Giriş-gelişme-sonuç şekli. Oyunu ciddiye alıp tadını çıkararak ağır bir romanmış gibi oynarsanız sıkacağını düşünmüyorum. Oyun genel olarak düz bir Rockstar oyunu, açık dünyasında dolaş, oradan oraya at koştur, düşman öldür sinematik izle tarzında. Bu tarz oyunlar beni de sıkmaya başladı aslında. Rockstar oyunlarda değişikliğe gitmeli, umarım GTA 6 da çeşitlilik görürüz, tek düze bir oyun olmaz.
 
Arkadaşlar RDR2 sıkıcı mı? Bazıları çok sıkıcı sildim diyor, bazıları çok seviyorum diyor; anlatabilir misiniz?

Öyle sahneler var ki o sahneler hatrına oyun %99 sıkıcı olsa (ki öyle değil) bile oynanır güven bana.
 
Aksiyon arıyorsan sıkıcı ama açık dünyası bayağı eğlenceli. Başta hikaye çok sıkıyor o doğru 5-6 saat.
 
Sıkıcı değil, çok sıkıcı. Son dönemin en overrated oyunlarından. Rockstar yaptığı için abartılıyor.
Bu düşünce acaba bir bende mi yok. R* yaptığı için abartılıyor. Adamların toplasan 30 tane anca oyunu vardır. Şahsen ben RDR2'den sonra R* büyütmeye başladım. Her ne kadar GTA serisi iyi olsa da. Teknik seviyenin ne kadar ileri gidebileceği gösterdi. Sıkıcı veya değil orası kişiden kişiye göre değişirde.
 
Teknik seviye derken? Oyunun grafikleri hariç teknik açıdan ortalama üstü yaptığı bir şey yok. Oynanış aşırı ağır, karakteri kontrol etmek iyi hissettirmiyor. Herkes zaten oyunu açık dünyada sizden bağımsız gerçekleşen olaylar olduğu için övüyor, bu durum 2013 yapımı GTA V’te bile var. Ortalama ve ortalama üstü arası bir oyundan fazlası değil bana göre.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…