RDR2 VS Cyberpunk 2077

Oyunu bitireli çok uzun zaman oldu. Hatırladığım kadarıyla Cyberpunk 2077 için özel güçlerini, kıyafetlerini ve ekipmanlarını geliştirmekten başka bir özellik olduğunu hatırlamıyorum. Yan görevleri ortalama seviye de yani yapılır eğlenceli görevler ve kendini tekrar eden görevler mevcut. Hikayesi fena değil kesinlikle oynanır ama RDR 2 gibi bir baş yapıt ile karşılaştırabilecek durumda olduğunu pek zannetmiyorum zaten konuları ve sunduğu özellikleri çok farklı olan 2 oyundan bahsediyoruz. Şimdi gelelim RDR2'nin özelliklerine saç, sakal özelleştirme özelliği bulunuyor. Ve oyunu oynarken kısa kestirdiğiniz saç, sakalınız zamanla uzuyor ve tercihinize göre saç ve sakalınızı tekrar kestiyorsunuz. Kıyafetlerinizi değiştirip daha güzel ve değişik tarzlar kazanabiliyorsunuz. Silahlarınız kullandıkça eskiyor ve eskisi gibi kullanışlı olmuyor. Silahlarınızı bir silah dükkanında temizletmeniz gerekiyor. Silahlarınıza desen ve renk ekleyebiliyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam mermi çeşitliliğide bulunuyor yüksek ve düşük kaliteli ve değişik performanslarda farklı silahlarda kullanımda etki edebiliyor. Çok eğlenceli ve farklı yan görevler girdiğiniz mekanda veya rastladığınız kişi ile olan konuşmanızın bile çok farkı boyutlara ulaştığını oyunu uzun soluklu şekil de oynayarak anlayabiliyorsunuz. Hikaye kısmında başlarda 1-2 bölüm sıkıcı gibi de olsa devam edilince acayip sarıyor ve bitirmeden durmak istemiyorsunuz.

Silah dükkanı olayı hoşuma gitti at falan satın alabiliyor muyuz peki?
Şimdi ben sadece bitirmek için oynadım ama bir sürü yan görev var, arabaya falan biniyorsun, sevgili yapıyorsun, şöyle böyle şeyler yapıyorsun, karakterini çok detaylı geliştiriyorsun.

Sevgili olayı da sarabilir eğer detay varsa.
 
Grafik fizik ve aktivite olarak RDR2 bana daha ağır, daha doygun ve daha oturaklı geliyor. Cyberpunk'a 98 RDR2'ye 150 saat civarı harcadım iki oyun arasında alınmayı etkileyen faktör teması. Gelecekten hoşlanıyorsanız Cyberpunk alabilirsiniz ancak tema fark etmez diyorsanız kesinlikle RDR2. Hikaye anlamında iki oyununda sizi üzeceğini sanmıyorum. RDR2 bana göre daha ağır ve yavaş bir hikaye anlatıyor. Bana göre iki oyunda açık dünya konusunda (aktivite) GTA V'in gerisinde kalıyor Cyberpunk'un açık dünyası ben bitirdiğimde yürüyen insanlardan ibaretti sokakta ateş ediyorum tepki veren yok araç çalıyorum tepki veren yok yani sokaklarında manzara kovalayıp yaşayan insanlarla uğraşmak istiyorsanız size göre aşırı sıkıcı gelecektir. RDR2 de yaşam alanları az olsa da yaşayan bir dünyaya sahip olduğu hissediliyor.
serbest gezerken karşınıza yol kapatan haydutlar, av arayışında olan insanlar, yaralı tuzağa basmış kişiler ya da kaçırılan insanlara denk gelebiliyorsunuz. Bu şekilde birçok örnek var. Av gibi çeşitli aktiviteler yapabiliyorsunuz ki çoğu zaman oyuna girip kamp kurup avlanmak avladığınız hayvanlarla yeni eşyalar giysiler üretmek ve manzara seyretmek için dolanıyordum. Balıkçılık soygun gibi çeşitli aktivitelerde mevcut.
 
Hocam RDR2 oynadınız mı 😀? RDR2 diyorum tabii ki. 1050 TI var düşük ayarlarda FPS sorunu yaşamıyorum. Cyberpunk 2077'de ise errr.. eee.. şey... 12 FPS.
Ben gayet güzelce bitirdim Cyberpunk 2077'i. AMD sağolsun FideltyFX CAS sayesinde.
Güzel oyun ama konsept Batman Arkham Knight.
RDR2 oynadım da biraz, GTA işte, pek sarmadı.
 

Geri
Yukarı