RDR2 vs God of War 2018

RDR2 vs God of War 2018

• Rdr 2

Oy: 48 90,6%
  • GoW 2018

Oy: 5 9,4%

• Oy verenlerin toplamı
    53
İlla bunun üzerine mi karşılaştırma yapılması lazım? Bir sürü karşılaştırılabilecek yanları var oyunların. Konu NFS vs GoW sanki.

Diğer bir sürü karşılaştırılabilecek konu nedir mesela? Karşılaştır bakalım.

Bu kadar gülünç örneklere gerek yok. Bana The Game Awards'u öğretme. TGA'da yılının en çok ses getiren oyunları belirlenip oylanır. En çok oyu alan da yılın oyunu seçilir. Yılın oyunu oylamaları FIFA ile RDR arasında veya Mortal Kombat ile RDR arasında gerçekleşse bunları karşılaştırabilecek miydik? Saçma sapan örnek veriyorsun.

Biz genelde dövüş oyunu diye Mortal Kombat, Street Fighter, Tekken'e falan diyoruz. Sanırım Hack & Slash tabirini duymadığın için dövüş oyunu demen normal.

GoW 2018 mi Hack&Slash? Keşke şunu önceden yazsaydın ciddiye alıp cevap bile vermezdim en baştan

Diğer bir sürü karşılaştırılabilecek konu nedir mesela? Karşılaştır bakalım.
Yapay zeka, vuruş hissi, hikaye, hikaye anlatımı, atmosfer, grafikler, karakterler, detaylar, sinematografi, verdiği duygu, keşif hissi, keyif alınabilirlik, tekrar oynanabilirlik gibi gibi. Çoğu öznel olur belki ama bu karşılaştırılamayacak anlamına da gelmez.
GoW 2018 mi Hack&Slash? Keşke şunu önceden yazsaydın ciddiye alıp cevap bile vermezdim en baştan

Öğretmiyorum, hatırlatıyorum. Demek ki ses getirmesi açısından karşılaştırılıyormuş. Oylayan kişiler bu karşılaştırma sonucunda oylarını veriyorlar. Öğreteceğim tek şey karşılaştırmak fiilinin anlamı.

Vuruş hissini nasıl karşılaştıracağız mesela bana bir örnek vermeni istiyorum. Birinde yakın dövüş silahları diğerinde ise ateşli silahlar var bunların vuruş hissi nasıl ve neye göre karşılaştırılabilir? Hikâye anlatımını, karakterleri vs. karşılaştırırsın ancak biri fantastik temalı diğeri ise vahşi batı temalı bir oyun. Dediğin gibi çok öznel.

GoW 2018 mi Hack&Slash?
Evet?

Karşılaştırmanın öznel olması karşılaştırma yapılamayacağı anlamına mı geliyor?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-09-21-13-26-25-78_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 26
Karakterin verdiği tepki, düşmanların verdiği tepki, uzuvların parçalanması/kopması, vurduktan sonra vurduğunu hissedibiliyor oluşun yani sanki boşluğa değil de karşında etkileşime geçtiğin birini hissedebiliyor oluşun.

İnternet sitelerinde veya PS Fandom'da ne yazdığı beni ilgilendirmiyor. GoW 2018 yakın dövüş üzerine kurulu bir aksiyon oyunu olarak pazarlandı, nitekim öyle bir oyundur. Hack&slash dediğin Devil May Cry gibi olur. Devil May Cry ile GoW 2018'i açıp bak, GoW 2018 hack&slash mi değil mi anlarsın.

Karşılaştırmanın öznel olması karşılaştırma yapılamayacağı anlamına mı geliyor?

Arkadaşım verdiğin örnekler çok gereksiz. FIFA'da da Alex Hunter diye hikâye modu var, o zaman FIFA'yla da GoW'u karşılaştır. Karşılaştıramıyorsan da böyle örnekler verme.

Son düzenleme:

Büyün hack and slash oyunları aynı olacak diye bir kaide mi var? Bütün simülasyon oyunları aynı mı? Football Manager, Euro Truck Simulator ve Cities: Skylines aynı mı?

Nasıl pazarlandığı farklı, nasıl olduğu farklı. Cyberpunk 2077 de RPG olarak pazarlandı, fakat RPG ögeleri içeren bir aksiyon oyunu olarak piyasaya çıktı.

Benim anlattığım da bu, düşmanlar birinde ateşli silahlara tepki veriyor diğerinde yakın dövüş silahlarına. Oyunlardan birinde düşmanlar fantastik diğerinde insan. Bunlar arasında "Hangisi daha iyi tepki veriyor." diye karşılaştırma yapamazsın.

Son düzenleme:
Arkadaşım verdiğin örnekler çok gereksiz. FIFA'da da Alex Hunter diye hikâye modu var, o zaman FIFA'yla da GoW'u karşılaştır. Karşılaştıramıyorsan da böyle örnekler verme.

Yazılanları tamamen okumuyorsunuz. Grafik açısından karşılaştırabilirim mesela. Hangisinin grafikleri gözüme daha güzel geliyor diye karşılaştırırım. Onun dışında benim için bir karşılaştırma ögesi yoktur. Olan varsa karşılaştırma yapar, o da o kişiyi bağlar. Siz istiyorsunuz ki her şey sizin istediğiniz gibi olsun. Keşke her şey istediğiniz gibi toz pembe olsa...

Yaparsın. Hasar aldığı yere göre tepki veriyor mu diye bakarsın mesela. Kol, bacak bile demeyeceğim. Üst tarafına hasar verirsin bakarsın alttan mı tepki veriyor. Aksi belirtilmedikçe üst tarafında bir tepki beklersin. Çok basitçe anlatmaya çalışıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…