Sürprizbozan RDR2'de sürekli ölmekten sıkıldım

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
Bursa
Aslında RDR2'yi ilk çıktığında kuzenimden PS4'ü öndünç alıp oynamıştım ve bitirmiştim. Dümdüz hikaye modundan gidip çabucak bitirdiğim için dün tekrar indirip uzun uzun oynamak istedim.

Tren soydum, haliyle kelle avcılarından kaçmaya başladım ve bir şehre daldım. Dalış o dalış arkadaş, bu atın kontrolleri şehir içinde ne kadar berbat? Son hız at koşturuyorum geniş bir yol üzerindeyim ve önümde iki yandan sağlı sollu at arabası geçiyor. Aralarında bir metrelik bir boşluk var oradan geçerim dedim ben buna karar verir vermez atım karar değiştirdi ve diklemesine önden gelen at arabasına girişti. Ardından hem at hem ben yerle yeksan olduk, haliyle ben de öldüm. Ardından şehirde benzer bir dükkan soyma girişiminin ardından polislerden kaçarken atım yolda yürüyen adamı ezmemek için sağa kırıp dümdüz duvara toslamayı tercih etti. Kendim kalktım atımı da kaldırdım bir gayret mermi yağmurunun altından ata bindim bu sefer de koskoca at sokak lambasıyla çöp bidonunun arasına sıkıştı kaldı. Geri gideyim diyorum gitmiyor ileri gideyim diyorum oraya da gitmiyor, uzun lafın kısası çığlık çığlığa öldüm.

Bir oyunun kontrolleri bu kadar hantal ve berbat olamaz. At yapay zekasını saymıyorum bile. Kontrolleri geçtim dümdüz yolda gidiyorum, birden ağaçların arasından 15 kişi fırlayıp yolumu at arabasıyla kesiyor, beni mermi yağmuruna tutuyor ölüyorum. Bir gün yine yolda gidiyorum, adama selam veriyorum o benim selamımı almıyor ben de adama kızıp annesine küfür ediyorum, adam çekiyor atımı vuruyor öldürüyor, üstüne beni öldürüyor. 150 dolarlık atın kendi ellerimle acısını dindirip tahtalı köye gönderme durumu ne kadar acı biliyor musunuz?

Daha bitti mi? Yooooooo. Bataklıkta gidiyorum, gece vakti her yer karanlık, atım durup dururken şahlanıyor ve yere kapaklanıyorum, 150 liralık atım kaçıyor ve maymunlar çetesi tarafından pusuya düşürülüp çığlık çığlığa öldürülüyorum. Yeniden doğup maymunlar çetesinden intikam almaya giderken bu sefer de toprağın altında gizlenmiş dev timsah tarafından atım yutuluyor ve tekrar 150 TL zarara giriyorum, hem de canlı canlı yeniyorum. Bu mu öve öve bitiremediğiniz Arthur Morgan? RDR2 gameplay der geçerim arkadaş. :(

Ee ne bekliyordun bataklıktan geçerken güllük gülistan şarkı söyleyerek gitmeyi mi ? Oyunun kontrolleri cidden zor bende daha başka sıkıntılarda oldu ama sırf bunlar yüzünden böyle bir başyapıtı gömmek doğru değil.

PS versiyonunu bilmiyorum ancak PC versiyonunda 2 haftada 150 saat oynadım. Yukarıdaki olayların bir tanesini bile yaşamadım.
At sürme mekanikleri de gayet güzeldi PC tarafında. Tek sıkıntısı pause menüsünden oyuna dönünce ilk 1 dakika atım saçmalıyordu o kadar.

Birden ağaçların arasından 15 kişi fırlayıp yolumu at arabasıyla kesiyor, beni mermi yağmuruna tutuyor ölüyorum. Bir gün yine yolda gidiyorum, adama selam veriyorum o benim selamımı almıyor ben de adama kızıp annesine küfür ediyorum, adam çekiyor atımı vuruyor öldürüyor, üstüne beni öldürüyor. 150 dolarlık atın kendi ellerimle acısını dindirip tahtalı köye gönderme durumu ne kadar acı biliyor musunuz?

Daha bitti mi? Yooooooo. Bataklıkta gidiyorum, gece vakti her yer karanlık, atım durup dururken şahlanıyor ve yere kapaklanıyorum, 150 liralık atım kaçıyor ve maymunlar çetesi tarafından pusuya düşürülüp çığlık çığlığa öldürülüyorum. Yeniden doğup maymunlar çetesinden intikam almaya giderken bu sefer de toprağın altında gizlenmiş dev timsah tarafından atım yutuluyor ve tekrar 150 TL zarara giriyorum, hem de canlı canlı yeniyorum. Bu mu öve öve bitiremediğiniz Arthur Morgan? RDR2 gameplay der geçerim arkadaş. :(
Ağır skill issue diye yorumladım.

Kellenize para ödülü konulduysa avlanırsınız. Ödemezseniz kelle avcıları avlamaya devam ederler. Bu kadar basit.

Bataklık ürkütücü bir yerdir. Özellikle geceleri, hem atmosferinden, hem de orada bulunan yerliler, timsah vs. dolayı at korkar. Normal.

Adama selam veriyorsun, selamı almıyor ki çok normal, kızıp annesine sövüyorsun çekip seni vuruyor. Çok normal. Hikayenin 1900lerin başında olduğunu ve senin karakterinin bir haydut olduğunu unutma. Bunların hepsini oyunda açıklıyor zaten :)

Mümkünse Red Dead Redemption 3 çıkınca oynamayın.

Atla aranızda bir bağ var. Bağı geliştirmezseniz saçma sapan hareketlerde bulunuyor. Bunu geliştirmenin yoluda G tuşu ile sakinleştirmek, fırça ile temizlemek, gıda vermek gibi opsiyonların var. Bağın yükseldikçe dediğin saçma hareketler ve kontrolden çıkma ortadan kalkıyor.

Ağır skill issue diye yorumladım.

Kellenize para ödülü konulduysa avlanırsınız. Ödemezseniz kelle avcıları avlamaya devam ederler. Bu kadar basit.

Bataklık ürkütücü bir yerdir. Özellikle geceleri, hem atmosferinden, hem de orada bulunan yerliler, timsah vs. dolayı at korkar. Normal.

Adama selam veriyorsun, selamı almıyor ki çok normal, kızıp annesine sövüyorsun çekip seni vuruyor. Çok normal. Hikayenin 1900'lerin başında olduğunu ve senin karakterinin bir haydut olduğunu unutma. Bunların hepsini oyunda açıklıyor zaten :)

Skill issue olmak ile alakası yok kontroller gerçekten günümüz oyunlarına göre hantal ve çoğu şeyin yapay zekası da bir o kadar sığ. Yolda gördüğüm gaspçıyı bağlayıp ata koyup götürürken yoldan geçen atlılar ne hikmetse adamın suçlu olduğunu biliyor. (ki olayla alakaları yok) Fakat ben ne zaman öylesinde birisini bağlayıp götürsem gören ilk kişi hemen şikayet ediyor. Yukarıdan vahiy iniyor herhalde bu adamın götürdüğü masum ya da suçlu diye.

Adam batının en iyi silahşörlerinden. Oynayamıyorsan biraz da suç sende.
Tamam rdr2 profil fotoğraflı bey.

fakat tek bir adamın hem sizi hem de atınızı öldürmesi sizin suçunuz.

Kahrolası NPC'de tek atan çift namlulu pompalı tüfek olduğunu tahmin edemediğim için kusura bakmayın.

Konu ciddi değildi zaten, oynarken başıma gelen sinir bozucu şeyleri anlatmak istedim. İnsanlar sevdiği oyuna laf atılınca çok çabuk sinirleniyorlar. :D Ayrıca benim ne oynayıp oynamayacağıma sen mi karar vereceksin?

Son düzenleme:
Yazdıkların oyun mantığına aykırı. Bilincin kapalı oynuyosun herhalde oyunu. İnsanların sevdiği oyuna laf atmakla alakası yok. Neyse, seni önceki forum yazılarından tanıyorum zaten sadece engel atmayı unutmuşum. Kolay gelsin.

20230412000633_1.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı