RDR2’den nasıl keyif alabilirim?

İşte bu gördüğüm en saçma düşüncelerden birisi. Online oyunlar olsun, AAA oyunlar olsun, platform oyunları olsun 2 saat içinde bir oyun "bir şeyler sunmalı" diye bir argüman olamaz. Oyunun içeriği ve hikayesi genişse saatlerinizi bırakmanız gerekir. Bırakmıyorsanız o sizin tercihinizdir ve hakkınızdır tabii.

Tamamda dostum mesela God of War oyunun ilk saatlerinde sunduğu boss savaşı sayesinde bir şey sunacağını gösteriyor sana. Veya Spider-Man'da ki ilk oyunun sönük ama oyunun mekaniklerinin yumuşaklığı gösterildiği savaş olsun bunlar neler çıkacağının göstergesi. RDR2'ye kötü demiyorum zaten sadece oyunun ilk 14 saati bana bir şey sunmadı. Vuruş hissi falan çok beğendim ama doya doya kullandığım tek sekans bir kadın silah ustasının yanına gittiğimiz sekanstı. O da en fazla 10 dakikadır. Dediğim gibi oyuna kötü demiyorum oyunun başı yüzünden oyuna ısınamadım.

Tamamda dostum mesela God of War oyunun ilk saatlerinde sunduğu boss savaşı sayesinde bir şey sunacağını gösteriyor sana. Veya Spider-Man'daki ilk oyunun sönük ama oyunun mekaniklerinin yumuşaklığı gösterildiği savaş olsun bunlar neler çıkacağının göstergesi. RDR2'ye kötü demiyorum zaten sadece oyunun ilk 14 saati bana bir şey sunmadı. Vuruş hissi falan çok beğendim ama doya doya kullandığım tek sekans bir kadın silah ustasının yanına gittiğimiz sekanstı. O da en fazla 10 dakikadır. Dediğim gibi oyuna kötü demiyorum oyunun başı yüzünden oyuna ısınamadım.

Üstte yorumunu alıntı yaptığım mesajımı okur musun? Hikaye hakkında ve böyle başlamasinin sebebi var.

Tamamda dostum mesela God of War oyunun ilk saatlerinde sunduğu boss savaşı sayesinde bir şey sunacağını gösteriyor sana. Veya Spider-Man'da ki ilk oyunun sönük ama oyunun mekaniklerinin yumuşaklığı gösterildiği savaş olsun bunlar neler çıkacağının göstergesi. RDR2'ye kötü demiyorum zaten sadece oyunun ilk 14 saati bana bir şey sunmadı. Vuruş hissi falan çok beğendim ama doya doya kullandığım tek sekans bir kadın silah ustasının yanına gittiğimiz sekanstı. O da en fazla 10 dakikadır. Dediğim gibi oyuna kötü demiyorum oyunun başı yüzünden oyuna ısınamadım.
İki tane örnek vermişsiniz. Bu oyunların haritaları, NPC kaliteleri ve hikayeleri doğrusal yapıda olup size sunulan şekilde hareket edersiniz. RDR2 geniş bir açık dünyaya, çok çeşitli bir RP yapısına ve sayısız ayrıntıya sahip. Witcher 3, TES V: Skyrim gibi oyunlarla karşılaştırılabilir. Elma ile armut ayrımını yapmak lazım.

İki tane örnek vermişsiniz. Bu oyunların haritaları, NPC kaliteleri ve hikayeleri doğrusal yapıda olup size sunulan şekilde hareket edersiniz. RDR2 geniş bir açık dünyaya, çok çeşitli bir RP yapısına ve sayısız ayrıntıya sahip. Witcher 3, tes v: Skyrim gibi oyunlarla karşılaştırılabilir. Elma ile armut ayrımını yapmak lazım.

Skyrim'de 100 saatim var. Ve oyunun ilk başı yine alduin gibi bir bossu sunduğu zaman çok meraklanmıştım. Oyunun o geniş dünyası çok hoşuma gitmişti. Ama dediğim gibi oynamadığım bir oyuna kötü demem. Sadece oyuna 14.8 saatte içine giremedim ve girmek için çok uğraştım.

E işte sende daha tam açıldığı kısımlara gelmemissin. Evet oyun aşırı yavaş başlıyor ama zaten hikayenin başladığı kısım büyük ve başarısız bir soygun sonrası kaçtığımiz yerden başlıyor. Sen böyle bir hikayeden bir anda soygun falan diye başlasam zaten daha saçma olurdu.

Sırf bu yorum için yarın sahura kadar uyumayıp oynayacağım. Eğer haklıysan sana çok teşekkür edeceğim.

Skyrim'de 100 saatim var. Ve oyunun ilk başı yine alduin gibi bir bossu sunduğu zaman çok meraklanmıştım. Oyunun o geniş dünyası çok hoşuma gitmişti. Ama dediğim gibi oynamadığım bir oyuna kötü demem. Sadece oyuna 14.8 saatte içine giremedim ve girmek için çok uğraştım.

Sırf bu yorum için yarın sahura kadar uyumayıp oynayacağım. Eğer haklıysan sana çok teşekkür edeceğim.

Hocam oyun zevki bu konuda bir etken ama ben yavaş başlıyor diyen bazı kişilere de zorla oynayın dedim ve beni sonradan haklı buldular. Umarım sende oyunu seversin.

Bunu da buraya bırakmak istedim :)

IMG_20230323_232444.jpg

@NorinRadd

Benim Skyrim'i 500 saatten fazla oynamışlığım var. Sizin RDR2 için at sürüyoruz dediğiniz yerleri ben Skyrim'de koşarak, atlayarak geçtim.

GoW, Marvel's Spider-Man gibi örneklerle RDR2'yi aynı şekilde ele alamayacağınızı belirtiyorum. Bu saydığınız oyunları Tomb Raider, Hitman gibi seçeneklerle karşılaştırmanız gerekir. Çünkü doğrusal olmayan oyunlarda hikaye ve oynanış öncelikte tutulup size geniş bir dünya üzerinden farklı olaylarla birlikte hikaye yedirilir. Skyrim dediğiniz oyunun ana hikayesi baya kısadır mesela. Ama oyun sizi ana hikayeden koparır. RDR2'de de bu tarz bir koparış vardır ve buna geniş bir harita ve oynanış faktörlerini de ekler.

Yani bu açıdan her oyun için 2 saat, 10 saat belirleyici olmaz, olamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı