Rdworks yazılımı nereden bulunabilir?

alaattin

Megapat
Daha fazla  
Merhaba.
Ruida Controller bulunan lazer kesim cihazı için rdworks v8.01.54 yazılımını kullanmam gerekiyor ama bu geliştiriceye ait orijinal site ve yazılımın kendisini tam olarak bulamadım. Yani internet üzerinde aradığım yazılım sürümü veya daha yüksek sürümleri var lakin hepsi farklı kaynaklarda. Bu kaynaklar da genelde lazer kesim makinesi üreticilerine ait siteler yani öyle gözünüyor.
Burada ki problem şu bu yazılımların hepsinde ilginç şekilde şüpheli parçalar bulunuyor eğer VirusTotal gibi sitelerde taratırsak. Bazısı direk virus, trojan diyor bazısı sadece şüpheli şeklinde sonuç veriyor.

Hatta yaklaşık 8 gün önce bu konu ile ilgili başka bir konu açmıştım ama o günden beri hala yazılımı bulamadım. Anlayacağınız ben hala rdworks v8.01.54 yazılımını aramaktayım. Aynı sürüm olmasa da olur yeter ki Ruida Controller geliştiricisinin orijinal sitesi ve yazılımı bulayım, böylelikle başka sürümleri denerim baktım onlarda da virus şüphesi var o zaman false-positive diye düşünürüm.

Ayrıca tam emin olmamak ile beraber lazer işinde kullanılan bir başka programı daha taratmayı denedim "ezcad" isimli ve onda da virus buldu VirusTotal ve benzerleri. Acaba bu tür programların hepsi mi sorunlu yoksa genel olarak mı false-positive?

Lazer kesim cihazları için kullanılan yazılımlar, özellikle de endüstriyel ve özelleşmiş araçlar, bazen anti-virüs yazılımları tarafından yanlış pozitif (false-positive) olarak algılanabilir. Bunun sebebi, bu yazılımların genellikle yaygın olmayan ya da eski geliştirme araçlarıyla yapılmış olmaları veya düşük düzeyde sistem erişim gerektirmeleridir.

Ayrıca her ihtimale karşı orijinal üretici veya distribütörle iletişime geçin. Genellikle en güncel ve güvenli yazılım sürümlerini size sağlayabilirler.

Lazer kesim cihazları için kullanılan yazılımlar, özellikle de endüstriyel ve özelleşmiş araçlar, bazen anti-virüs yazılımları tarafından yanlış pozitif (false-positive) olarak algılanabilir. Bunun sebebi, bu yazılımların genellikle yaygın olmayan ya da eski geliştirme araçlarıyla yapılmış olmaları veya düşük düzeyde sistem erişim gerektirmeleridir.

Ayrıca her ihtimale karşı orijinal üretici veya distribütörle iletişime geçin. Genellikle en güncel ve güvenli yazılım sürümlerini size sağlayabilirler.
Sorun şu ki nasıl iletişime geçeceğimi de tam olarak bilmiyorum. Çünkü üretici çinli (Ruida Controller). Dediğim gibi bunlara ait orjinal siteyi bulsam false-positive olasılığı daha çok inandırıcı olacak benim için ama bulamadım siteyi.

Tam olarak taratma sonuçlarından emin değilim ama genelde normalde fazla izin istiyorlar bu yazılımlar ve bu yüzden şüpheli damgası yiyor gibime geldi bana.

Bazı önemli distribütörler veya yetkili satıcılar da resmi yazılım güncellemelerini sağlayabiliyor. Üreticinin destek ekibiyle doğrudan iletişime geçmeyi deneyebilirsin, eğer resmi bir site bulamıyorsan, destek taleplerini genellikle e-posta veya ürünle birlikte gelen belgeler üzerinden yapabilirsin.

Ayrıca şu siteye bir göz atın LİNK

Bazı önemli distribütörler veya yetkili satıcılar da resmi yazılım güncellemelerini sağlayabiliyor. Üreticinin destek ekibiyle doğrudan iletişime geçmeyi deneyebilirsin, eğer resmi bir site bulamıyorsan, destek taleplerini genellikle e-posta veya ürünle birlikte gelen belgeler üzerinden yapabilirsin.

Ayrıca şu siteye bir göz atın LİNK
Attığınız site ile bu site arasında bir bağlantı var mı bilmiyorum ama bu ikisi veya ikisinden birisi orjinal site gibime geliyor açıkcası. Belki ikiside aynı sitedir yani birisi çince diğeri global olarak aynı kaynaktan yönetiliyor olabilir.
Bu iki site arasında kaldım uzun süredir ama hangisi doğrusu bilmiyorum veya ikiside orjinal değil...

Ayrıca bu her iki sitede de bulunan yazılım indirip tarattığım zaman yine aynı şekilde virus tespit ediliyor. Temiz değil taratma sonuçlarına göre.

Dediğim gibi galiba lazer yazılımlarında genel bir sorun var false positve olarak veya hepsinde gerçekten de şüpheli şeyler var.

Kaynak fark etmeksizin indirdiğim tüm RDWorks yazılımlarında bir şeyler buluyor virustotal vb. siteler buna yazılımın farklı versiyonları da dahil. Baya ilginç bir durum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı