React öğrenmek için neleri bilmek lazım?

sackcode

Hectopat
Daha fazla  
Selam, React öğrenmek istiyorum. React öğrenmek için önceden neleri bilmem lazım? Çok az HTML CSS bakıp JavaScript'e atladım ve şu an JS de dom manipülasyonu konusundayım. Aklıma takılan birkaç soruyu sormak istiyorum.

React öğrenmek için;
  • JavaScript'te dom manipülasyonunu öğrenmem gerekli mi, JS'de nereye kadar öğrenmem lazım?
  • CSS'i iyi bilmem gerekiyor mu? Biraz araştırma yaptım TailwindCSS'i gördüm direk tailwinde bakmam daha mı iyi olur? Ya da vanilla CSS'e mi odaklanayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
JavaScript'te dom manipülasyonunu öğrenmem gerekli mi, JS'de nereye kadar öğrenmem lazım?
React View tarafına odaklanan bir kütüphane. Bu sebeple evet dom bilmen gerekecektir.

CSS'i iyi bilmem gerekiyor mu? Biraz araştırma yaptım TailwindCSS'i gördüm direk tailwinde bakmam daha mı iyi olur? Ya da vanilla CSS'e mi odaklanayım?
Frontend tarafına odaklandığın için, az çok css bilsen yeterli. Ahım şahım tasarım yapmana gerek yok. Onu zamanla öğrenirsin zaten.

React View tarafına odaklanan bir kütüphane. Bu sebeple evet dom bilmen gerekecektir.

Frontend tarafına odaklandığın için, az çok CSS bilsen yeterli. Ahım şahım tasarım yapmana gerek yok. Onu zamanla öğrenirsin zaten.

Cevabın için teşekkür ederim. Daha önceden hiç web sitesi oluşturmadım, mobil programlama ile uğraşıyorum son 2 yıldır , web tarafınada bakmak istedim. JavaScript'i bitirdikten sonra reacta geçmem uygun mudur sence? Yoksa vanilla JS üzerinde bolca pratik mi yapayım?
https://youtu.be/x51h68IpriU
İzlediğim bu videoda vanilla JS ile çok uğraşmayın demiş arkadaş, senin bu konudaki fikrin nedir? Bana bir yol gösterebilirimsin, en başa dönsen nasıl çalışırdın? Çok fazla soru sordum kusura bakma :)

Cevabın için teşekkür ederim. Daha önceden hiç web sitesi oluşturmadım, mobil programlama ile uğraşıyorum son 2 yıldır , web tarafınada bakmak istedim. JavaScript'i bitirdikten sonra reacta geçmem uygun mudur sence? Yoksa vanilla JS üzerinde bolca pratik mi yapayım?
https://youtu.be/x51h68IpriU
İzlediğim bu videoda vanilla JS ile çok uğraşmayın demiş arkadaş, senin bu konudaki fikrin nedir? Bana bir yol gösterebilirimsin, en başa dönsen nasıl çalışırdın? Çok fazla soru sordum kusura bakma :)
JavaScript syntax biliyorsan az çok zamanla alışırsın olaylara. İster vanilya yaz ister React başla. React başladığında bazı şeyleri anlaman gerekiyor tabi. Yoksa ezber yapıp durursun. Anlayabilmen içinde JavaScript bilmen gerekiyor. Promise yapıları, Arrow function, Array, Object ve String methodlarını bilmende fayda var.

Videoyu izlemedim ama React başlasan da olur. React dediğin şeyde JavaScript sonuçta. Olaylara aşinalığın daha hızlı olabilir.

JavaScript syntax biliyorsan az çok zamanla alışırsın olaylara. İster vanilya yaz ister React başla. React başladığında bazı şeyleri anlaman gerekiyor tabi. Yoksa ezber yapıp durursun. Anlayabilmen içinde JavaScript bilmen gerekiyor. Promise yapıları, Arrow function, Array, Object ve String methodlarını bilmende fayda var.

Videoyu izlemedim ama React başlasan da olur. React dediğin şeyde JavaScript sonuçta. Olaylara aşinalığın daha hızlı olabilir.
Teşekkür ederim çok sağol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı